Bislett-sjef etter hinder-tabben: – Får nok et lite rødt merke

Etter Bislett Games skal arrangøren vurderes på 1100 forskjellige punkter. De regner med å få refs for hinder-tabben.

Skjermdump Hinder

RETT I HINDERET: Flere av løperne klarte ikke å hoppe over, og løp rett inn i hinderet.

Under 3000 meter hinder var det ene hinderet satt 15 centimeter for høyt, noe som skapte trøbbel for løperne. Arrangøren var raskt ute med å legge seg flat.

– Det er veldig beklagelig, vi har beklaget overfor utøverne. Det er en feil som helst ikke skal skje, men det skjedde. Det skal ikke skje på dette nivået, sier Rune Stenersen, daglig leder i Bislett Alliansen.

Frivillige dommere

Arrangøren mener det er utenkelig at det skal komme bøter eller øvrige sanksjoner fra sentralt hold.

– Dommerstanden i Norge er basert på frivillige, alle stiller opp gratis og vi prøver så godt vi kan. Det er en liten feil, og i friidretten opplever vi det av og til. Dette har vi tatt internt, og det er ingen å skylde på for dette, sier Rune Stenersen.

Rune Stenersen

BISLETT-SJEF: Rune Stenersen er daglig leder i Bislett Alliansen.

Foto: Bislett Alliansen

– Får dette konsekvenser for dere fra Diamond League eller det internasjonale friidrettsforbundet?

– Nei, absolutt ikke. Det er en dommerfeil, det skjer ofte i idretten. Nå skjedde det på Bislett Games. Et hinder var 15 cm for høyt, klart det ikke får noe konsekvenser av verken Diamond League eller IAAF, svarer Stenersen.

Vurderes på 1100 punkter

Han forteller at de skal gjennom en omfattende evalueringsprosess. Der vurderes arrangøren på en rekke punkter, og arrangøren kan vente seg minst ett rødt merke.

– Vi blir vurdert innenfor 1100 punkter, og dette er en innenfor det spekteret. Vi får sikkert et lite rødt merke på én av 1100 ting vi måles på. Per nå er vi veldig fornøyde, men det er en omfattende gjennomgang. Da får vi se hvor mange grønne, oransje eller røde punkter vi får. Allerede har vi fått kjempegode tilbakemeldinger fra IAAF, Diamond League og fra TV-selskaper verden rundt. Det var et flott Bislett Games, sier Rune Stenersen.

Komm.: Jann Post, Karen-Marie Ellefsen og Vebjørn Rodal.

FEIL HØYDE: Riktig høyde er 76 centimeter, men hinderet sto på 91.

– Alle ropte

Bislett Alliansen står bak Bislett Games, og fikk mye skryt for arrangementet fra utøverne. Tabben på 3000 meter hinder la en liten demper på det.

– Alle utøverne ropte «det er for høyt», men ektemannen min måtte løpe ned for å få noen funksjonærer til å fikse det, sa Emma Coburn til NRK i går.

– Du merker det godt. Det skal ikke skje, sa en skuffet Karoline Bjerkeli Grøvdal til NRK.

De fleste løperne kom seg over hinderet, men videoen i toppen viser at flere løpere ikke klarte 15 centimeter ekstra. De dundret rett inn i hinderet, og måtte klatre over for å komme seg videre.

– Det gir konsekvenser der og da for utøverne, men resultatene er godkjent. Løperne trekker nok litt på skuldrene, så er det glemt i morgen, sier Stenersen.

Siste nytt

 • Norsk gull i para-vm

  Eirik Bye tok inn 40 sekund på den siste etappen, gjekk forbi Frankrike heilt på slutten og sikra Norge gull i open klasse i stafett i para-VM.

  Trygve Larsen, Håkon Olsrud og Vilde Nilsen gjekk dei første etappene.

 • Syk Skarstein dropper stafetten

  Birgit Skarstein har pådratt seg vond hoste, og Norge har trukket laget fra mixed stafetten i para-VM. Norge stiller lag i åpen klasse, og stiller med Trygve Toskedal Larsen, Håkon Olsrud, Vilde Nilsen og Eirik Bye. Stafetten starter klokken 20.

  Birgit Skarstein
  Foto: Kathrine Baldishol / Norges Skiforbund
 • Ustjugov vraket til lagsprinten

  Russland stiller med Gleb Retivykh og Alexandr Bolsjunov i søndagens VM-lagsprint. Dermed er Sergej Ustjugov vraket. Emil Iversen og Johannes Høsflot Klæbo er som ventet tatt ut på det norske laget.

  NORDIC-SKI-WORLD-MEN-CROSS-COUNTRY
  Foto: BARBARA GINDL / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal