Hopp til innhold

Bislett klarer seg uten Thorkildsen

Årets Bislett Games klarer seg fint uten Andreas Thorkildsen.

Usain Bolt Andreas Thorkildsen

Usain Bolt blir det største stjernen på Bislett selv om Andreas Thorkildsen blir frisk nok til å delta.

Foto: Scanpix

Andreas Thorkildsen ville vanligvis vært det største trekkplasteret på Bislett Games, men denne gangen har stevnedirektør Steinar Hoen gravd ekstra dypt i lommene sine og sikret seg den tredobble OL-og verdensmesteren Usain Bolt.

Dermed vil publikum få valuta for pengene sine selv om det viser seg at Andreas Thorkildsen ikke kan stille på grunn av strekkskaden han pådro seg i Diamond League-stevnet i Shanghai 15. mai.

Steinar Hoen

Steinar Hoen har hentet inn verdens raskeste mann til Bislett.

Foto: NRK

- Det er første gang Usain Bolt er i Norge, og det er ikke noen tvil om at han er det største trekkplasteret vi noen gang har hatt på Bislett Stadion. Det er sannsynlig også en av de største idrettsmennene som har vært i Norge uansett idrettsgren, sier Steinar Hoen.

Er Usain Bolt den største idrettsmannen som har vært i Norge? Diskuter nederst i saken!

Nett-TV: Gleder seg til Bislett

Video Usain Bolt gleder seg til Bislett

Usain Bolt gleder seg til Bislett

19 sekunder i fokus

Dermed vil det bli drøye 19 sekunder med løping som får mest oppmerksomhet i forbindelse med årets Bislett Games 9. juni. Stevnedirektør Steinar Hoen syns det er trist for fansen dersom Thorkildsen uteblir, men mener timingen likevel er god.

- Hvis det er år hvor Andreas skulle være skadet, så er det for oss organisatorene slik at vi klarer oss i år. Vi har Bolt og mange andre norske som har tatt steget opp. Christina Vukicevic, Ezinne Okparaebo og Jaysuma Saidy N'Dure for å nevne noen, så vi er ikke like avhengige av Andreas som vi har vært før, sier Hoen videre.

I tillegg er Meseret Defar på plass for å gjøre et forsøk på å slå sin egen verdensrekord på 5000 meter for kvinner, verdenseliten i høyde er på plass og spydkonkurransen kan bli god selv om Andreas Thorkildsen ikke stiller.

Siste nytt

 • Werner returnerer til Leipzig

  Den tyske angrepsspilleren Timo Werner er klar for RB Leipzig igjen etter to sesonger i London.

  Chelsea opplyser om overgangen på egen nettside. Werner var i Leipzig i fire sesonger før han gikk til Chelsea.

  26-åringen startet karrieren i Stuttgart før han virkelig fikk fart på karrieren i Leipzig. 28 mål i 2019/20-sesongen gjorde ham blant de heteste spissene i Europa.

  Werner endte med 89 kamper og 23 mål for Chelsea. (NTB)

  Timo Werner
  Foto: Catherine Ivill / AP
 • Kofstad dropper PGA-mulighet – blir værende i Europa

  Golfspiller Espen Kofstad drar ikke til Korn Ferry Tour Finals for å spille om en mulighet til å delta i PGA-touren neste år.

  Til TV 2 opplyser Kofstad at han ønsker å bli i Europa og spille for å beholde plassen på Europatouren og prøve å kvalifisere seg til sesongfinalen i Dubai.

  Britain Golf Wales Open
  Foto: Nigel French / AP
 • Serena Williams legger opp

  Tennisesset legger etter planen racketen på hylla etter US Open. Det bekrefter hun selv i et innlegg i Vogue.

  – Det kommer en tid i livet hvor man må gå nye veier. Den tiden er tøff når du elsker noe. Herlighet som jeg elsker tennis. Men nå har nedtellingen startet, skriver hun på Instagram.

  Williams anses som en av tidenes beste tennisspillere. Amerikaneren har vunnet 23 Grand Slam-titler i single, hvorav syv er tatt i Wimbledon.

  Det har vært et tungt år for tennisveteranen, som blant annet røk ut i første runde av Wimbledon i juni etter et langt skadeavbrekk.

  Den tidligere verdenseneren vant sin første tenniskamp på 14 måneder mandag, da hun slo spanske Nuria Parrizas Diaz i strake sett.

  – Jeg skal nyte de neste ukene, skriver 40-åringen videre i innlegget.

  Tennis: National Bank Open
  Foto: Dan Hamilton / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste