Birkeland vurderte å gi seg: – Jeg var langt nede

BEITOSTØLEN (NRK): Fanny Horn Birkeland (27) har hatt en tung sesong, men føler likevel hun er god nok for å kjempe om medalje i VM.

Fanny Horn Birkeland

TUNGT: Fanny Horn Birkeland gjorde sine svakeste renn denne sesongen, da hun ble nummer 40 og 50 i Anterselva.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Jeg håper jeg kan toppe VM med en medalje, sier Fanny Horn Birkeland med et bredt smil på skiskytternes pressetreff i vintersola på Beitostølen.

Fanny Horn Birkeland

OPTIMIST: Fanny Horn Birkeland smiler før VM til tross for en svak sesong.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Det en drøy uke til VM på hjemmebane starter med mix stafett. Oslo-jenta gleder seg, men innrømmer at den siste tiden har hatt flere nedturer enn oppturer.

– Langt nede

Verdenscupen i Italia endte med en 40. plass på sprinten og en 50. plass på jaktstarten. Selv om Norge ble nummer fem på stafetten, var det hennes dårligste resultater denne sesongen.

– Etter Anterselva var jeg langt nede og jeg følte jeg måtte gjøre andre ting, forteller Birkeland til NRK.

En niendeplass fra Hochfilzen i desember er 27-åringens beste individuelle resultat. I de fleste rennene har hun endt opp med plasseringer på 30-tallet.

Det har vært tungt, og hun avslører at hun har vurdert å slutte med skiskyting.

– Jeg driver ikke med dette for å bli nummer 40, gå dårlige renn og miste motivasjonen. Når det er for mange dårlige dager må man ta en evaluering, og da har jeg tenkt på hva jeg skal gjøre videre, innrømmer Birkeland.

Gleden tilbake

I februar har hun tatt grep.

– Jeg har trent veldig godt i sommer, høst og starten av vinteren, så nå har jeg gjort helt andre ting. Jeg har gått toppturer, vært i Kollen og heia under tre- og femmila. Jeg har prøvd å bare slappe av og nyte ting, forklarer Birkeland, som også gikk IBU-cup.

– Det fungerer bedre på trening nå. Jeg er i bedre humør og da får man overskudd. Men det endelige svaret får man jo i konkurranser. Nå har jeg gått så lite skirenn at det blir nesten som en ny sesongstart, og da har man i hvert fall motivasjonen, fortsetter hun.

Kvinnetrener Stian Eckhoff er enig i at de ser en litt annen utgave av jenta nå.

– Jeg tror det fysiske er bedre nå. Ting er på vei til å skje, og det er i så fall god timing. Man vet ikke helt hvor man har Fanny, men i fjor tok hun jo en seier, så med full klaff og råskap, kan det bli bra, sier han.

Så selv om drømmen er VM-medalje, innser Birkeland at det kan bli med drømmen.

– Med den sesongen jeg har hatt, kan jeg ikke ha skyhøye forventninger, men jeg håper å få ut det jeg er god for. Uansett så skal jeg kose meg og nyte det at man går et mesterskap på hjemmebane, sier Fanny Horn Birkeland.

Siste nytt

 • To utvisninger da City vant

  Etter alt oppstyret rundt superligaen slo Manchester City tilbake ved å vende til 2-1-seier over Aston Villa tross en marerittstart og en utvisning. John McGinn sendte hjemmelaget i ledelsen allerede etter ett minutt, men Phil Foden og Rodri sørget for 2-1 like før hvilen. Samtidig ble John Stones utvist, men også Villa måtte avslutte kampen med ti mann da Matty Cash fikk to gule kort på tre minutter etter en knapp times spill.

  City
  Foto: Carl Recine / AP
 • Haaland-straffemiss i viktig seier

  Erling Braut Haaland fikk sjansen til å score sitt 24. ligamål fra straffemerket mot Union Berlin, men forsøket var altfor dårlig plassert. Likevel måtte keeper Andreas Luthe gi retur, og til slutt fikk Marco Reus kranglet inn ledelsen. Haaland hadde flere gylne sjanser, men det ville seg ikke for superspissen. I steden satte Raphaël Guerreiro spikeren i kista like før slutt. Dermed tok Dortmund tre svært viktige poeng i jakten på en mesterligaplass. Nå er det fire poeng opp til Eintracht Frankfurt på 4.-plass.

  Haaland
  Foto: INA FASSBENDER / AFP
 • Hevder utbryterne fratas verv

  Premier League-sjefen Richard Masters har ifølge Sky Sports bedt lederne i de seks klubbene involvert i superligaplaner om å trekke seg fra komitéverv, melder NTB. Ifølge kanalen kontaktet Masters Chelsea-formann Bruce Buck og Arsenal-direktør Vinai Venkatesham (bildet) og ba dem om å trekke seg fra arbeidsgrupper. Om de ikke gjør det frivillig, vil de bli fjernet.

  Manchester City-direktør Ferran Soriano skal også ha fått beskjed om å trekke seg fra sitt komitéverv, og kanalen har kilder på at Premier League vil fjerne Manchester United-direktør Ed Woodward og Liverpool-direktør Tom Werner fra kringkastingskomiteen.

  Venkatesham og Soriano er medlemmer av en strategikomité, mens Buck har plass i en økonomikomité.

  XXXdOx__Ygs
  Foto: DAVID KLEIN / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal