– Akkurat nå er det bare vondt

OSLO/RIO (NRK): Birgit Skarstein endte på en sur fjerdeplass i finalen på 1000 meter singelsculler i Paralympics.

Birgit Skarstein

FJERDEPLASS: Birgit Skarstein, her fra tidligere i Paralympics.

– Akkurat nå er det bare vondt. Rent fysisk. Jeg har jobba for medalje, og jeg ser at jeg ikke er langt unna. Her går det på marginer, sier Birgit Skarstein til NRK.

27-åringen startet nest best i feltet, men fikk det tøft i andre halvdel i finalen i Rio de Janeiro. Tre båter dro sakte, men sikkert ifra, og til slutt var hun klart bak pallen.

Britiske Rachel Morris på førsteplass var hele elleve sekunder foran i mål.

– Jeg gjorde så godt jeg kunne. Jeg skulle ønske det holdt til medalje, men i dag var det godt nok til en fjerdeplass, sier Skarstein.

Birgit Skarstein endte på en sur fjerdeplass i finalen på 100 meter singelsculler i Paralympics. Britiske Rachel Morris på førsteplass var hele elleve sekunder foran i mål.

– Kommer til å huske det resten av livet

Cato Zahl-Pedersen var til stede på rostadion i Rio for å støtte Skarstein. Sjefen for den norske troppen håper at Levanger-roeren bruker fjerdeplassen som motivasjon.

– Hun kommer til å huske dette resten av livet, sier den gamle Paralympics-gullgrossist.

Det er bare fire år siden Skarstein begynte med roing på toppnivå.

– Hun må bruke dette mentalt til å bygge seg opp til de to neste lekene, sier Pedersen.

Skal tilbake til mer normalt liv

Først skal imidlertid Skarstein slappe av. Hun har jobbet intenst med å forberede seg til Paralympics, og har knapt møtt familien. Nå skal hun feires av familie og venner som har reist til Rio.

– Jeg gleder meg til å bli vanlig igjen, smiler hun.

• Leeds kastet bort muligheten

Etter at Leicester tapte borte mot Bristol City fredag ettermiddag kunne Leeds ta over ledelsen i mesterskapsserien noen timer senere. Men i stedet ble de liggende under borte mot Watford to ganger, og berget til slutt 2-2. Dermed er det i stedet Ipswich som leder serien og snuser på direkte opprykk til Premier League, etter sin 1-0-seier mot Blackburn.

Med sju kamper igjen å spille har Ipswich 84 poeng, Leeds 82 poeng og det samme har Leicester, som har én kamp mindre spilt.

Leeds
  • Ujevn runde for Borge i Arizona – klarer trolig ikke cuten

Golfspiller Celine Borge gikk fredagens runde under par, men klarer mest sannsynlig ikke å komme seg videre til de to siste dagene i LPGA-turneringen i Arizona.

Med fire birdier og tre bogeyer endte Borge ett slag under par på runden og på par totalt.

Det er langt bak den forventede cutgrensen på fire slag under par. Borge lå ett slag over par etter torsdagens runde, og fikk ingen drømmestart fredag med bogey på sitt første hull (banens tiende).

Deretter fulgte en birdie på hull tre, men hun ble umiddelbart satt tilbake med bogey på hull fire og seks. På nummer sju kunne hun igjen notere en birdie, før hun fikk to strake på hull 13 og 14.

Denne sesongen er 48.-plass Borges beste resultat på seks turneringer. (NTB)

Celine Borge
  • Ventura langt bak i PGA-comebacket

Kristoffer Ventura slet mye i sin første PGA-turnering siden 2021, og var langt fra å klare cuten i Houston.

29-åringen lå tre slag over par etter den første runden og var avhengig av en god runde fredag om han skulle komme videre til de to avsluttende dagene.

Der fikk han en god start med birdie på sitt første hull, men så snudde det og han endte runden fire slag over par.

Dermed er han syv slag over par etter to runder, mens cuten per nå ligger på par. Ventura ligger på en delt 133.-plass av 143 spillere.

Ventura spiller til vanlig på Korn Ferry-touren, som er nivået under PGA. Han fikk spesialinvitasjon til helgens turnering i Texas.

Venturas landsmann Viktor Hovland stiller ikke i Texas. Han har slitt i sesongstarten og har tatt turneringspause frem til majorturneringen The Masters 11. april. (NTB)