NRK Meny
Normal

Woods briljerte - ett slag unna magisk score

Én etter én gikk birdie-puttene i koppen da Tiger Woods (37) nærmet seg verdensrekorden for lavest antall slag på en golfrunde i natt.

Tiger Woods

Tiger Woods hadde stålkontroll på slagene under den andre runden av PGA-turneringen i Ohio.

Foto: Sam Greenwood / Getty Images

Woods er definitivt tilbake på golftronen. Fredag leverte han en av karrierens aller beste golfrunder da han noterte en brennhet 61-runde under WGC-turneringen i Akron, Ohio.

Birdie, så eagle, så birdie...

Tiger Woods

Tiger Woods senket birdie-putt etter birdie-putt på den andre runden. Totalt brukte han latterlig lave 22 slag med putteren - 1,2 putter per hull i gjennomsnitt.

Foto: SAM GREENWOOD / Afp

Allerede etter tre hull lå han fire slag under par, etter birdie, eagle, birdie på åpningshullene.

Totalt noterte Woods seg for sju birdier i løpet av de 18 hullene. Inkludert eagle-scoren på hull to ga det ham en sluttsum på ni slag under par - eller småpene 61 slag (!).

Det er tangering av Woods egen bestenotering fra 2005.

– Jeg hadde full kontroll i dag. Både på green og på fairway. Det skjer ikke ofte, men det er gøy når det endelig skjer, uttalte Woods etter rekordrunden.

Milevis foran utfordrerne

Og hva med konkurrentene? Vel, Woods er allerede flere lange jernslag foran. Golfens store stjerne har sju slags ledelse ned til nærmeste utfordrer, tittelforsvarer Keegan Bradley.

Lørdag fortsetter turneringen - med Woods totalt 13 slag under par etter to runder - en uvanlig lav score etter bare to runder spilt. Torsdag noterte han en meget solid 66-runde.

Skulle Woods vinne turneringen, blir det hans 79. seier på PGA-touren.

Nærmet seg verdensrekorden

Woods var faktisk særdeles nær å gå under 60 slag - en magisk grense for golfspillere.

Verdenseneren hadde to putter i hullkanten som kunne gitt 41-åringen 59 slag. Den offisielle verdensrekorden lyder på 58 slag. At rekorden røk så imidlertid ikke ut til å legge en demper på Woods sitt humør.

– Om jeg er skuffet? Nei... 61 er jo ganske bra, er det ikke?, sa Woods - til rungende latter fra de lyttende journalistene.

Kun fem spillere har oppnådd en 59-runde på PGA-touren tidligere. Det er fjerde gang Woods bruker 61 slag på en golfrunde.

Siste nytt

 • Griezman i Atletico til 2023

  Frankrikes stjernespiss Antoine Griezmann røpet sist torsdag at han har forlenget med Atletico Madrid. Mandag røper klubben at spissen forlenget til 2023.

  Barcelona sto klare til å betale utkjøpsklausulen på nærmere 950 mill kr, men Griezmann ville bli værende.

  Russia Soccer WCup France
  Foto: David Vincent / AP
 • VM-lag i flydrama

  Den ene flymotoren tok fyr da Saudi-Arabias VM-mannskap landet i Rostov. Det opplyser landets fotballfotbund på Twitter. Alle spillerne skal være i god behold, men det ble altså en høydramatisk ankomst for laget som skal møte Uruguay på onsdag.

  FBL-WC-2018-RUS-KSA
  Foto: PATRIK STOLLARZ / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
FIFA Fotball-VM 2018: Colombia - Japan
Sport i dag
FIFA Fotball-VM 2018: Polen - Senegal
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Russland - Egypt
FIFA Fotball-VM 2018: Russland - Egypt
Best i verden: Heia Norge
Best i verden: Tidenes fotball-VM