Bindingsdrama for Lundby i Kollen: – Det er skikkelig skummelt

HOLMENKOLLEN (NRK): Uventet dramatikk oppstod i Holmenkollen i dag. Maren Lundby oppdaget da hun landet at bindingen hadde vært åpen i svevet. Det kunne gått skikkelig galt.

Lundbys binding åpner seg

Bildene fra sendingen viser at Lundby hadde en åpen binding, både i svevet og da hun landet. Etter hopprennet fikk Lundby se det selv, og hun forklarer at hun ble overrasket.

– Jeg fikk høre det da jeg kom opp her i pausen at frontbindingen var åpen da jeg hoppet, og jeg kan ikke skjønne hvordan det har skjedd. Jeg er ganske sikker på at jeg satte den på da jeg var på toppen, sier Lundby til NRK og legger til:

– Men jeg tror kanskje den var litt slakk, så når jeg har gått ut på bommen har den gått opp. Potensielt kunne skia falt av i lufta og det er bare flaks som gjorde at det ikke skjedde, så det var skremmende.

Lundby synes det var skummelt

Lundby i telefon

DISKUSJONER: Maren Lundby hadde mange hun måtte prate med etter rennet i dag.

Foto: Anders Engeland / NRK

Lundby hoppet ned til femteplass og var skuffet etter rennet, men hun tror ikke det hemmet henne i selve hoppet.

– Jeg tror ikke det hemmet meg noe siden skia satt på, men om den hadde falt av hadde det vært skikkelig krise.

Skummelt?

– Ja, det er skikkelig skummelt.

Også assistenttrener på landslaget og Lundbys personlige trener, Jermund Lunder, var redd. Da han så bildet var han glad for at alt hadde gått bra.

– Det er bare å takke og bukke for at det var noen ett eller annet sted som ville at dette skulle gå bra. Jeg er veldig glad for at hun er like hel, for det ser ikke bra ut, sier Lunner.

Lundby la ut dette bildet på Twitter om situasjonen:

Laster Twitter-innhold

– Kan være kritisk

For det kunne gått virkelig galt for totningen. At en binding åpner seg foran er ikke noe som ofte skjer. Johan Remen Evensen har aldri sett noe lignende før.

– Det kan være veldig kritisk. Bindingen foran holder fast fremre delen av skoen i skia. Det er en av de viktigste delene som bør sitte fast i et svev. Hvis den detter ut mister man rett og slett skia, sier NRKs hoppekspert Johan Remen Evensen.

Her forklarer Remen Evensen hvordan en hoppbinding fungerer:

Evensen forklarer at selv om bindingen er åpen så skal det litt for at skia faller av, men at det ikke er utenkelig.

– Det er litt krefter som holder skoa igjen, på grunn av staget (stangen) bakerst på bindingen. Men med et litt dårlig nedslag eller litt trøbbel i lufta for eksempel kunne skia falt av og det hadde vært skikkelig farlig, sier NRK-eksperten.

Lunder, som har pratet med Lundby sier at de ikke har noen planer om å ta det videre til Fischer eller noen andre, da den sannsynligvis bare var strammet litt dårlig slik at den gikk opp.

Siste nytt

 • Zucca: – VIF eller Frisk Asker

  Mats Zuccarello (31) røper overfor NTB at det bare er to klubber som er aktuelle om han noen gang skal spille hockey i Norge igjen.

  – Jeg er født og oppvokst og spilte for Vålerenga i hele barndommen, og Frisk ble springbrettet fra jeg gikk på videregående og fram til jeg dro til Sverige.

  Mats Zuccarello
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Kamerun sparka Seedorf

  Kamerun sparka tysdag sin nederlandske landslagssjef, tidlegare stjernespelar Clarence Seedorf. Kamerun er regjerande Afrika-meister, men blei slått ut i åttedelsfinalen i årets meisterskap.

  Seedorf har hatt jobben berre sidan august i fjor.

  Seedorf
  Foto: Giorgio Perottino / Reuters
 • Blytung EM-start for jentelaget

  J19-landslaget fekk den verst tenkelege starten på EM med 0-5 mot Nederland i Glasgow. Nederland leia 2-0 etter fem minutt, og 4-0 ved pause etter to raske mål i slutten av omgangen.

  Norge møter Skottland fredag og Frankrike måndag.

Sendeplan

Kl. Program Kanal