Bildet av pappa Thorvall fikk Johaug til å bryte ut i latter

BEITOSTØLEN (NRK) Thorvall Johaug var helt i fyr og flamme da datteren endelig gjorde comeback i et skirenn på snø. Det fikk definitivt Therese Johaug (30) med seg.

Therese Johaug

LIDENSKAPELIG: Her krabber pappa Thorvall Johaug i løypa for å komme nærmest mulig datteren under comebacket på Beitostølen. Bak står mamma Gro.

Foto: Mikal Emil Aaserud / NRK

For da Therese Johaug startet 10 kilometeren klassisk på Beitostølen i dag var det første skirenn på over 950 dager.

En stor dag for hovedpersonen selv, men også for hele Johaug-familien. Etter det som ble en komfortabel Johaug-seier, ventet tårer og glede om hverandre. Men etter hvert også latteren og humøret.

Johaug

STORFORNØYD: Therese Johaug etter seieren i comebacket.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Betydde vanvittig mye

For mens Johaug gikk alt hun kunne i sporet var pappa Thorvall sekundant og heiagjeng i løypene. Når NRK viser skistjernen bildet av pappa, sittende på huk i snøen og nærmest ute i løypetraseen når Johaug passerer, bryter ut hun i latter i tre-fire sekunder.

– Jeg tror det betydde vanvittig mye for ham, de har nesten vært mer nervøse i dag enn meg. De har gledet seg like mye som meg til at jeg skal gå skirenn og være i løypene og heie på meg. Det vet jeg betydde mye, sier Johaug til NRK.

– Hva var det han meldte, var han brutal i meldingene?

– Større bevegelse! sier 30-åringen – og forsøker så godt hun kan, med brukbar innlevelse, å gjøre om stemmen for å etterligne faren.

Hun blir med ett enda mer alvorlig når hun forteller at hun hadde en siste prat med foreldrene onsdag kveld. Torsdag morgen fikk hun de vanlige «lykke til»-meldingene.

Hun legger heller ikke skjul på at det er noen heiarop hun kjente igjen ekstra godt fredag da hun endelig var ute og gikk et skirenn på snø igjen.

– Det er godt å glede seg med dem nå, sier Johaug.

– Også vært forbannet

Pappa Thorvall Johaug var tydelig rørt da NRK snakket med ham etter rennet. Han svarte et kontant «ja» på om seieren var godkjent og han var egentlig bare fornøyd med å se datteren tilbake med startnummer på brystet, hevder han overfor NRK. Pulsen beskriver han som 200 på en helt spesiell dag.

Det har vært mange dager og mange ganger man også har vært forbannet. Men jeg har gledet meg, sier han.

– Har du vært usikker på om hun skulle komme tilbake?

– Nei, hun er såpass konkurransemenneske. At hun skulle gi seg, det hadde jeg lite tro på, sier Thorvall Johaug.

PS: Langrennsåpningen på Beitostølen fortsetter med sprint i fristil lørdag. Så venter 15 kilometer klassisk intervallstart søndag.

Therese Johaug var suveren på Beitostølen

Therese Johaug var suveren på Beitostølen

Siste nytt

 • Kleveland operert

  Marcus Kleveland er blitt operert i kneet etter å ha skadet seg på trening i Colorado onsdag kveld. Snøbrettkjøreren ligger nå på post-operativ avdeling på sykehuset i Vail.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Big Air Snowboard menn.
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • Nordmennene langt bak i Val Gardena

  Heller ikke torsdag klarte alpinherrene å henge med de beste under utfortreningen i Val Gardena. Aksel Lund Svindal ble beste nordmann på 9.-plass.

  Fredag og lørdag går v-cupen i Italia, og utfortreningene de siste dagene har ikke vært lovende.

  SKI-ALPINE-MEN-WORLD-DOWNHILL-TRAINING
  Foto: ALBERTO PIZZOLI / AFP
 • Lie slått ut i semifinalen

  Lie ble nummer fire i sitt semifinaleheat, men tiden var ikke god nok til å avansere til finalen. Nordmannen ble nummer ni, ett tidels sekund bak sistemann som tok seg til finale.

  SVØMMING, KORTBANE-EM 2017
  Foto: Jessica Gow / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live: V-cup skiskyting
V-cup skiskyting: Sprint kvinner
VM-minner
Sport i dag
Europaligaen: Genk - Sarpsborg 08
Europaligaen: RB Leipzig - Rosenborg