Bildet av pappa Thorvall fikk Johaug til å bryte ut i latter

BEITOSTØLEN (NRK) Thorvall Johaug var helt i fyr og flamme da datteren endelig gjorde comeback i et skirenn på snø. Det fikk definitivt Therese Johaug (30) med seg.

Therese Johaug

LIDENSKAPELIG: Her krabber pappa Thorvall Johaug i løypa for å komme nærmest mulig datteren under comebacket på Beitostølen. Bak står mamma Gro.

Foto: Mikal Emil Aaserud / NRK

For da Therese Johaug startet 10 kilometeren klassisk på Beitostølen i dag var det første skirenn på over 950 dager.

En stor dag for hovedpersonen selv, men også for hele Johaug-familien. Etter det som ble en komfortabel Johaug-seier, ventet tårer og glede om hverandre. Men etter hvert også latteren og humøret.

Johaug

STORFORNØYD: Therese Johaug etter seieren i comebacket.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Betydde vanvittig mye

For mens Johaug gikk alt hun kunne i sporet var pappa Thorvall sekundant og heiagjeng i løypene. Når NRK viser skistjernen bildet av pappa, sittende på huk i snøen og nærmest ute i løypetraseen når Johaug passerer, bryter ut hun i latter i tre-fire sekunder.

– Jeg tror det betydde vanvittig mye for ham, de har nesten vært mer nervøse i dag enn meg. De har gledet seg like mye som meg til at jeg skal gå skirenn og være i løypene og heie på meg. Det vet jeg betydde mye, sier Johaug til NRK.

– Hva var det han meldte, var han brutal i meldingene?

– Større bevegelse! sier 30-åringen – og forsøker så godt hun kan, med brukbar innlevelse, å gjøre om stemmen for å etterligne faren.

Hun blir med ett enda mer alvorlig når hun forteller at hun hadde en siste prat med foreldrene onsdag kveld. Torsdag morgen fikk hun de vanlige «lykke til»-meldingene.

Hun legger heller ikke skjul på at det er noen heiarop hun kjente igjen ekstra godt fredag da hun endelig var ute og gikk et skirenn på snø igjen.

– Det er godt å glede seg med dem nå, sier Johaug.

– Også vært forbannet

Pappa Thorvall Johaug var tydelig rørt da NRK snakket med ham etter rennet. Han svarte et kontant «ja» på om seieren var godkjent og han var egentlig bare fornøyd med å se datteren tilbake med startnummer på brystet, hevder han overfor NRK. Pulsen beskriver han som 200 på en helt spesiell dag.

Det har vært mange dager og mange ganger man også har vært forbannet. Men jeg har gledet meg, sier han.

– Har du vært usikker på om hun skulle komme tilbake?

– Nei, hun er såpass konkurransemenneske. At hun skulle gi seg, det hadde jeg lite tro på, sier Thorvall Johaug.

PS: Langrennsåpningen på Beitostølen fortsetter med sprint i fristil lørdag. Så venter 15 kilometer klassisk intervallstart søndag.

Therese Johaug var suveren på Beitostølen

Therese Johaug var suveren på Beitostølen

Siste nytt

 • Ødegaards Vitesse fikk bank av Ajax

  Serieleder Ajax ble et nummer for store for Martin Ødegaard og Vitesse i ligaen tirsdag. Kampen endte 4-2.

  Ajax topper æresdivisjonstabellen, men har kun tre poengs luke til PSV. Sistnevnte har i tillegg én kamp tilgode. Ødegaard og Vitesse er nummer seks.

  Ødegaard
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Ny remis for Carlsen

  Magnus Carlsen spilte remis mot Fabiano Caruana i storturneringen i Karlsruhe tirsdag. Carlsen spilte med svarte brikker og etter 71 trekk var det over med remis. Verdensmesteren har nå spilt 54 partier på rad uten tap i klassisk sjakk.

  carlsen
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Løke-show for Storhamar

  Heidi Løke scoret hele ni ganger da Storhamar slo Byåsen 26-21 og tok første stikk i sluttspillkvartfinalen i håndball. Lagvenninne Malene Aambakk stod for seks fulltreffere. I den andre kvartfinalen vant Molde 24-21 borte mot Larvik.

  løke
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal