NRK Meny
Normal

Bikinibilde skaper reaksjoner: – Respektløst

Da arrangøren skulle forevige seierspallen i kvinnerittet Flanders Diamond Tour, stilte fire kvinner opp i bikini. Det får flere til å reagere.

Diamond

SEIERSBILDET: Her står Jolien d'Hoore, Kelly Druyt og Lisa Brennauer sammen med prisutdelerne – og fire kvinner i bikini.

Foto: Geert Nachtergaele

– Det er rett og slett respektløst overfor de damene som står (foran) der. Og de som vinner ønsker jo ikke å få premier fra andre damer i bikini, sier proffsyklist Emilie Moberg til NRK.

Hun har allerede sett bildet som har spredt seg i sosiale medier siden søndagens ritt. Her står vinner Jolien d'Hoore, toer Kelly Druyt og treer Lisa Brennauer sammen med en gruppe barn og voksne med blomsterbuketter på podiet.

Det er imidlertid de fire bikinikledte damene foran som stjeler oppmerksomheten.

– For en skam

– Éndagsritt Diamond Tour, 7 prisvinnere, 8 voksne prisutdelere, 3 barn og 4 jenter i bikini. Hva f*** er dette? skriver Eurosport-kommentator og tidligere proffsyklist Roberto Vacchi på Twitter.

– Dette er podiet fra dagens Flanders Diamond Tour, et UCI 1.1 kvinneritt. For en skam! skriver den nederlandske syklisten og journalisten Marijn de Vries til arrangør Lotto Cycling Cup.

Hun får støtte av mange som påpeker at noe liknende aldri kunne skjedd i et ritt for menn. Blant annet fotografen Anna Zivarts:

Laster Twitter-innhold

Bruken av såkalte podiekvinner generelt er også blitt kritisert tidligere, men i Belgia tok de altså tradisjonen enda et skritt lenger.

– Det hører ikke hjemme noe sted, sier Moberg.

– Det er synd det skjedde nå, siden det har skjedd så mye bra for damesporten i det siste. De har fått sitt eget Tour de France, får mye mer oppmerksomhet og i noen ritt har det også vært podiemenn, som satte fokus på likestilling. Så kommer dette rittet, som gjør at vi tar to skritt frem og et tilbake, sier Moberg.

Team Hitec Products-rytteren, som tok en historisk god 4.-plass i verdenscupen i Kina i fjor, skal selv delta i NM i landeveissykling på Lillehammer i neste uke.

Beklager

Bildet har blitt omtalt av en rekke internasjonale medier, og mandag kom det også en beklagelse fra arrangøren, skriver The Guardian.

Flanders Diamond Tour er en del av Lotto Cycling Cup. Arrangøren skriver på Twitter at prisutdelingen var upassende, men samtidig legger de ansvaret over på den lokale arrangøren.

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Boasson Hagen ble norgesmester

  Edvald Boasson Hagen fikk hard motstand under temporittet i sykkel-NM. Med fem kilometer igjen ledet 31-åringen med kun ni sekunder på 19 år gamle Andreas Leknessund som ble nummer to. Kristoffer Skjerping tok bronsen.

  Tour des Fjords 2018
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
 • Nagelsmann tar over RB Leipzig

  Hoffenheims trener Julian Nagelsmann har vært svært ettertraktet. Etter neste sesong forlater han Hoffenheim til fordel for RB Leipzig, melder klubben i en pressemelding.

  Han har skrevet en treårskontrakt, og blir i Leipzig til 2023.

  Julian Nagelsmann
  Foto: Thomas Kienzle / AFP
 • VM trolig over for Australia-spiss

  Andrew Nabbout spiller neppe mer for Australia etter skulderskaden han pådro seg i torsdagens kamp mot Danmark, melder NTB. – Det ser ut til at han har pådratt seg en alvorlig skulderskade. Jeg tror VM er over for hans del, sier Australias landslagssjef Bert van Marwijk.

  FBL-WC-2018-MATCH22-DEN-AUS
  Foto: EMMANUEL DUNAND / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal