NRK Meny
Normal

Bikinibilde skaper reaksjoner: – Respektløst

Da arrangøren skulle forevige seierspallen i kvinnerittet Flanders Diamond Tour, stilte fire kvinner opp i bikini. Det får flere til å reagere.

Diamond

SEIERSBILDET: Her står Jolien d'Hoore, Kelly Druyt og Lisa Brennauer sammen med prisutdelerne – og fire kvinner i bikini.

Foto: Geert Nachtergaele

– Det er rett og slett respektløst overfor de damene som står (foran) der. Og de som vinner ønsker jo ikke å få premier fra andre damer i bikini, sier proffsyklist Emilie Moberg til NRK.

Hun har allerede sett bildet som har spredt seg i sosiale medier siden søndagens ritt. Her står vinner Jolien d'Hoore, toer Kelly Druyt og treer Lisa Brennauer sammen med en gruppe barn og voksne med blomsterbuketter på podiet.

Det er imidlertid de fire bikinikledte damene foran som stjeler oppmerksomheten.

– For en skam

– Éndagsritt Diamond Tour, 7 prisvinnere, 8 voksne prisutdelere, 3 barn og 4 jenter i bikini. Hva f*** er dette? skriver Eurosport-kommentator og tidligere proffsyklist Roberto Vacchi på Twitter.

– Dette er podiet fra dagens Flanders Diamond Tour, et UCI 1.1 kvinneritt. For en skam! skriver den nederlandske syklisten og journalisten Marijn de Vries til arrangør Lotto Cycling Cup.

Hun får støtte av mange som påpeker at noe liknende aldri kunne skjedd i et ritt for menn. Blant annet fotografen Anna Zivarts:

Laster Twitter-innhold

Bruken av såkalte podiekvinner generelt er også blitt kritisert tidligere, men i Belgia tok de altså tradisjonen enda et skritt lenger.

– Det hører ikke hjemme noe sted, sier Moberg.

– Det er synd det skjedde nå, siden det har skjedd så mye bra for damesporten i det siste. De har fått sitt eget Tour de France, får mye mer oppmerksomhet og i noen ritt har det også vært podiemenn, som satte fokus på likestilling. Så kommer dette rittet, som gjør at vi tar to skritt frem og et tilbake, sier Moberg.

Team Hitec Products-rytteren, som tok en historisk god 4.-plass i verdenscupen i Kina i fjor, skal selv delta i NM i landeveissykling på Lillehammer i neste uke.

Beklager

Bildet har blitt omtalt av en rekke internasjonale medier, og mandag kom det også en beklagelse fra arrangøren, skriver The Guardian.

Flanders Diamond Tour er en del av Lotto Cycling Cup. Arrangøren skriver på Twitter at prisutdelingen var upassende, men samtidig legger de ansvaret over på den lokale arrangøren.

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • VG: Northug-avgjørelse på onsdag

  Ifølge VG er det ikke tatt noen avgjørelse på om Petter Northug reiser til Planica for å gå sprinten som kan sikre OL-plass. Northug har vært syk den siste uka.

  – Det avgjøres i løpet av onsdagen, skriver landslagssjef Vidar Løfshus i en SMS til VG.

  Petter Northug
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Rask remis for Carlsen

  Magnus Carlsen spilte remis med svart mot nederlenderen Anish Giri i Wijk aan Zee-turneringen i Nederland. Carlsen hadde spilt to remis og vunnet ett parti før møtet med Giri. Etter partiet står han med 2,5 poeng.

  VM lynsjakk Magnus Carlsen
  Foto: Christian Kråkenes
 • Lillebror Pedersen til Godset

  Sebastian Pedersen (18) gjør som storebror Marcus (27) og blir Strømsgodset-spiller.

  18 år gamle Sebastian er spiss i likhet med broren, og han har skrevet under en kontrakt som binder ham til Strømsgodset ut 2019-sesongen.

  Sebastian Pedersen
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM håndball menn: Frankrike-Hviterussland
EM håndball menn: Før kampen Norge - Østerrike
EM håndball menn: Norge - Østerrike
EM håndball menn: Norge - Østerrike
EM håndball menn: Norge - Østerrike
EM håndball menn: Norge - Østerrike
EM håndball menn: Etter kampen Norge - Østerrike