Betalte seg unna korrupsjonsanklage

En tysk rett har akseptert et tilbud fra formel 1-sjef Bernie Ecclestone. 83-åringen var tiltalt for korrupsjon, men betaler 626 millioner kroner for å stanse rettssaken.

I tysk rett kan en tiltalt komme til enighet med den andre parten eller aktoratet så lenge retten godkjenner avtalen.Tirsdag ettermiddag ble Ecclestones forslag til forlik godkjent av domstolen i München. Formel 1-mogulen må ifølge det tyske byrået DPA betale innen en uke. Det er ikke småpenger, den kontroversielle briten må ut med 626 millioner kroner (100 millioner dollar).

Ecclestone var tiltalt for å ha bestukket en banksjef med 275 millioner kroner for å kunne beholde kontrollen over formel 1-imperiet. Nå som rettssaken er stoppet, tyder alt på at han får fortsette å styre sporten.

Siste nytt

 • Nilsen tok nok en VM-medalje

  Vilde Nilsen har vært i storform i para-VM i Canada. Onsdag kveld tok hun sin tredje medalje i mesterskapet, denne gangen bronse på skiskyttersprinten. Fra tidligere i mesterskapet har hun to VM-gull i langrenn, fra både sprint og 7,5 kilometer.

  Para-VM
  Foto: Norges Skiforbund / NTB scanpix
 • Atlético vant etter VAR-drama

  Atlético Madrid mistet en straffe og en scoring etter videodømming, men var likevel sterkest og slo Juventus 2–0 i den første åttedelsfinalen i mesterligaen. Med 2–0 har Madrid-klubben et knallsterkt utgangspunkt før returoppgjøret i Torino 12. mars.

  Spain Soccer Champions League
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • City vant med ti mann

  Manchester City tok oppskriftsmessig ledelsen borte mot Schalke 04, men så snudde kampen. Det tyske hjemmelaget ble tildømt to straffespark, og satte begge. I andre omgang fikk Nicolas Ottamendi sitt andre gule kort og marsjordre, men City ga seg ikke. Leroy Sané satte et herlig frispark, og i sluttminuttene slet Raheem Sterling seg fri og bredsidet inn seiersmålet.

Sendeplan

Kl. Program Kanal