Hopp til innhold

Siste nytt

 • Odermatt bekymret for løpernes sikkerhet: – Motsier seg selv

  Etter at seks av alpinherrenes sju planlagte verdenscuprenn har blitt avlyst denne sesongen, er den sveitsiske alpinisten Marco Odermatt bekymret for hvordan rennkalenderen vil se ut.

  Det ene avlyste Zermatt-rennet har blitt flyttet til Val Gardena, i tillegg til at Sölden-storslalåmen blir flyttet til Aspen.

  Michel Vion, generalsekretær i FIS, forteller til franske Eurosport at to av de fire resterende fartsrennene for herrene ikke vil få ny dato. Det er usikkert hva som skjer med de to siste.

  – Jeg forstår alle som ønsker å ta igjen renn, men det må også gi mening. Det blir fem løp på fem dager i Val Gardena og Alta Badia, med to treningsøkter på forhånd, sier Odermatt til Tages Anzeiger, gjengitt av Kronen Zeitung.

  Den regjerende verdenscupvinneren er også redd for skader som kan oppstå når belastningen blir for stor.

  Renndirektør i FIS, Markus Waldner, er enig med Odermatt og er klar på at rennene ikke må settes tilfeldig inn i kalenderen, noe han mener at i så fall vil være farlig for utøverne. (NTB/NRK)

  Marco Odermatt fra Sveits under medaljeseremonien etter utfor for menn under VM i alpint 2023 i Meribel, Frankrike.
  Foto: NTB
 • Tidligere kombinertleder i skiforbundet er død

  Mangeårig leder i kombinertkomiteen i Norges Skiforbund Paul Einar Borgen er død. Han ble 66 år gammel.

  Borgen ledet komiteen i åtte år og hadde også en rekke andre verv tilknyttet kombinert. Han hadde også verv i Det internasjonale skiforbundet (FIS).

  – Paul Einar var veldig viktig for norsk kombinertsport i en årrekke. Han var leder i kombinertkomiteen i åtte år, jobbet inn mot FIS og var de senere årene svært viktig bidragsyter i Kombinertsportens Venner. Det er en uendelig trist melding å få at Paul Einar er gått bort så altfor tidlig, sier sportssjef Ivar Stuan til skiforbundet.no.

  Borgen var leder i kombinertkomiteen da Stuan kom tilbake som sportssjef i 2016.

  – I Paul Einar har vi hatt et fantastisk menneske som har jobbet utrettelig for å sette kombinert på kartet. Han hadde stor arbeidskapasitet, var faglig meget sterk og viste et stort og ekte engasjement. Han fikk utrettet veldig mye og tok på seg alle mulige oppgaver og verv for å hjelpe vår fantastiske sport opp og fram. Det er mange som ser tilbake på Paul Einars innsats med stor takknemlighet, sier Stuan. (©NTB)

  Portrett av Paul Einar Borgen.
  Foto: Vidar Ruud / NTB
 • Volleyballtrener Tore Aleksandersen er død

  Tidligere landslagstrener i volleyball, Tore Aleksandersen fra Aukra, er død etter lengre tids sykdom.

  Aleksandersen ble 55 år gammel og døde natt til 6. desember.

  Det bekrefter Norges Volleyballforbund på sin nettside, hvor de skriver at «en eventyrlig reise har tatt slutt». Aleksandersen er Norges mestvinnende trener i innevolleyball.

  For få dager siden ble 55-åringen utnevnt som æresmedlem i Norges Volleyballforbund etter årelang innsats for sporten. Volleyballpresident Eirik Sørdahl omtalte Aleksandersen som en «ener i norsk volleyball».

  Æresmedlemmet har trent kvinnelandslaget i Norge og Finland og har i tillegg vært klubbtrener i USA, Polen, Tyrkia og Tyskland, og tatt flere titler.

  I sistnevnte land ledet han toppklubben Allianz MTV Stuttgart til finale i europacupen i fjor vår.

  I sommer takket han for seg for å fokusere på helsa og sykdomsbehandling.

  Klubben skriver på sin nettside at de er i dyp sorg over tapet av treneren.

  «Han ga hver og en av oss en utrolig mengde energi, inspirasjon og glede til tross for hans sykdom», sier sportsdirektør Kim Oszvald-Renkema.

  Trenersuksessen til romsdalingen startet på 1990-tallet, da han ledet damelaget til hjemklubben Aukra Volleyballklubb til topps i eliteserien.

  I tillegg til sin meritterte historie som trener, har han skrevet flere lærebøker om trenergjerningen.

  På X har flere vist takknemlighet for Aleksandersen og delt sine kondolanser. Deriblant det Finske Volleyballforbundet.

  Tore Aleksandersen i timeout for Førde
  Foto: Rune Fossum

Sendeplan

Kl. Program Kanal