Hopp til innhold

Jérémy Berthod trener med Sarpsborg

Har fire franske seriemesterskap med Lyon. Nå trener han med den norske eliteserieklubben.

Alexander Tettey

Den franske backen Jérémy Berthod trener med Sarpsborg 08. Her fra en duell med Alexander Tettey.

Foto: David Vincent / Ap

Spilleren har vært i Sarpsborg siden onsdag forrige uke og skal trene med sarpingene frem til onsdag denne uken.

Det har vært et ønske fra klubben om å holde navnet på spilleren hemmelig for å få fred og ro til å studere ham nærmere. I dag røpet imidlertid Sarpsborg Arbeiderblad at det trolig var den franske spilleren Jérémy Berthod som er på besøk.

– Nå har det kommet ut allerede, så da er det vel bare å bekrefte at det er Berthod vi har på prøvespill, sier sportslig leder i Sarpsborg 08, Bjørge Øiestad til NRK.no.

Franskmannen er opprinnelig venstreback, men han kan også bekle rollen som midtstopper.

Da NRK.no snakket med den sportslige lederen i helgen ønsket han ikke å gi noe informasjon om spilleren.

– Det kan være at det kommer en ny spiller på prøvespill den kommende uken, men det er ikke 100 prosent spikret enda, var alt han hadde å si da.

Da hadde han altså vært i Sarpsborg i fire dager allerede.

Heller ikke sportssjef Thomas Berntsen ønsket å kommentere navnet på spilleren i helgen.

– Vi kan ikke gi deg mer informasjon om spilleren enn det du allerede har fått.

– Tror ikke jeg kan snakke med deg

Nå viser det seg altså at det er nettopp Berthod som er på besøk i Sarpsborg 08. Spilleren var med på treningen på Sarpsborg stadion i går.

Thomas Berntsen sier til SA at de ønsket å holde identiteten til spilleren skjult for andre klubber.

– Nå setter du meg i en vanskelig situasjon. Jeg ønsker ikke å si hva han heter. Det kan bli utrolig spennende for både Sarpsborg som by og Sarpsborg 08 hvis det ender opp med at denne spilleren kommer hit. Men det gjør han ikke hvis navnet blir kjent. Da vil ulvene (andre toppklubber i Norge red.anm.) kaste seg over ham, sier han til Sarpsborg Arbeiderblad.

– Vi skulle gjerne holdt navnet skjult, men det er en risiko vi tar når vi har ham på prøvespill, sier Bjørge Øiestad til NRK.no.

Klubbløs siden i sommer

Jérémy Berthod spilte fem sesonger for den franske toppklubben Lyon i perioden 2002-2007.

I løpet av disse årene fikk han med seg flere Champions League-kamper og ikke mindre enn fire franske serietitler. Senere var han innom både Monaco og Auxerre i den franske toppserien.

Han har også spilt flere kamper for de franske U19- og U21-landslagene.

Berthod har vært klubbløs siden kontrakten hans med Auxerre gikk ut i fjor sommer.

– Han trener med oss mandag, tirsdag og onsdag denne uken, så får vi se hvor landet ligger. Han har trent for seg selv siden i fjor sommer, så han mangler litt på det fotballmessige, men fysisk skal han være i god form, sier Øiestad.

I forrige uke meldte både den troverdige franske sportsavisen L'Équipe og spillerens tidligere klubb, Auxerre, at Berthod var på medisinsk test hos en ikke navngitt norsk eliteserieklubb.

Siste nytt

  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Stina Nilsson gir seg som skiskytter – bytter idrett igjen

    Det bekrefter Nilsson til SVT.

    – Jeg skal gå langløp neste år, og det føles veldig kult, sier Nilsson.

    For fire år siden la hun brått opp langrennskarrieren, og begynte å satse på skiskyting. Det ble ingen suksess, og nå sier hun stopp.

    – Geværet er lagt på hylla, sier Nilsson.

    Nilsson har signert for det norske langløpslaget Team Ragde Charge, og skal gå Ski Classics neste sesong.

    – Allerede da jeg gikk over til skiskyting så jeg på meg selv nesten som en tretrinnsrakett. Det blir langrenn, skiskyting og så skal jeg prøve meg på langløp. Og nå føles det veldig riktig og spennende.

    Nilsson fikk med seg en pallplass i skiskyting, og sier de to første sesongene var veldig bra. Deretter gikk det nedover. Til slutt gikk hun lei enkelte deler av sporten.

    – Man kan være i superbra form, skyte en veldig god liggende serie, og likevel skyte seg bort på stående. Jeg var ganske lei av det på slutten, at jeg hadde gjort det så bra, men likevel var det noe som ikke stemte.

    Stina Nilsson
    Foto: BILDBYRÅN
  • Sky Sports: Haaland ikke på City-trening

    Manchester City-spiss Erling Braut Haaland var ikke å se på trening i forberedelsene til Premier League-kampen mot Brighton.

    Det opplyser Sky Sports, som også melder at Phil Foden ikke var til stede.

    Haaland ble byttet ut før ekstraomgangene da Manchester City røk ut i Mesterligaens kvartfinale mot Real Madrid forrige onsdag.

    City-manager Pep Guardiola uttalte siden at Haaland hadde et muskulært problem, og lørdagens 1-0-seier over Chelsea i FA-cupsemifinalen gikk uten nordmannen.

    Manchester City er i førersetet i gullkampen i Premier League og møter Brighton torsdag kveld. De lyseblå ligger ett poeng bak Arsenal og Liverpool, men har én kamp mindre spilt.

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Carl Recine / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal