Jérémy Berthod trener med Sarpsborg

Har fire franske seriemesterskap med Lyon. Nå trener han med den norske eliteserieklubben.

Alexander Tettey

Den franske backen Jérémy Berthod trener med Sarpsborg 08. Her fra en duell med Alexander Tettey.

Foto: David Vincent / Ap

Spilleren har vært i Sarpsborg siden onsdag forrige uke og skal trene med sarpingene frem til onsdag denne uken.

Det har vært et ønske fra klubben om å holde navnet på spilleren hemmelig for å få fred og ro til å studere ham nærmere. I dag røpet imidlertid Sarpsborg Arbeiderblad at det trolig var den franske spilleren Jérémy Berthod som er på besøk.

– Nå har det kommet ut allerede, så da er det vel bare å bekrefte at det er Berthod vi har på prøvespill, sier sportslig leder i Sarpsborg 08, Bjørge Øiestad til NRK.no.

Franskmannen er opprinnelig venstreback, men han kan også bekle rollen som midtstopper.

Da NRK.no snakket med den sportslige lederen i helgen ønsket han ikke å gi noe informasjon om spilleren.

– Det kan være at det kommer en ny spiller på prøvespill den kommende uken, men det er ikke 100 prosent spikret enda, var alt han hadde å si da.

Da hadde han altså vært i Sarpsborg i fire dager allerede.

Heller ikke sportssjef Thomas Berntsen ønsket å kommentere navnet på spilleren i helgen.

– Vi kan ikke gi deg mer informasjon om spilleren enn det du allerede har fått.

– Tror ikke jeg kan snakke med deg

Nå viser det seg altså at det er nettopp Berthod som er på besøk i Sarpsborg 08. Spilleren var med på treningen på Sarpsborg stadion i går.

Thomas Berntsen sier til SA at de ønsket å holde identiteten til spilleren skjult for andre klubber.

– Nå setter du meg i en vanskelig situasjon. Jeg ønsker ikke å si hva han heter. Det kan bli utrolig spennende for både Sarpsborg som by og Sarpsborg 08 hvis det ender opp med at denne spilleren kommer hit. Men det gjør han ikke hvis navnet blir kjent. Da vil ulvene (andre toppklubber i Norge red.anm.) kaste seg over ham, sier han til Sarpsborg Arbeiderblad.

– Vi skulle gjerne holdt navnet skjult, men det er en risiko vi tar når vi har ham på prøvespill, sier Bjørge Øiestad til NRK.no.

Klubbløs siden i sommer

Jérémy Berthod spilte fem sesonger for den franske toppklubben Lyon i perioden 2002-2007.

I løpet av disse årene fikk han med seg flere Champions League-kamper og ikke mindre enn fire franske serietitler. Senere var han innom både Monaco og Auxerre i den franske toppserien.

Han har også spilt flere kamper for de franske U19- og U21-landslagene.

Berthod har vært klubbløs siden kontrakten hans med Auxerre gikk ut i fjor sommer.

– Han trener med oss mandag, tirsdag og onsdag denne uken, så får vi se hvor landet ligger. Han har trent for seg selv siden i fjor sommer, så han mangler litt på det fotballmessige, men fysisk skal han være i god form, sier Øiestad.

I forrige uke meldte både den troverdige franske sportsavisen L'Équipe og spillerens tidligere klubb, Auxerre, at Berthod var på medisinsk test hos en ikke navngitt norsk eliteserieklubb.

Siste nytt

 • Ragnick må vente på United-debuten

  Michael Carrick leder Manchester United også i torsdagens Premier League-oppgjør mot Arsenal. Årsaken er at Ralf Rangnicks arbeidstillatelse lar vente på seg.

  Dermed tar den tidligere midtbanemannen fatt på sin tredje kamp som hovedtrener for de røde djevlene. De to første endte i 2-0 mot Villarreal i mesterligaen og 1-1 mot ligaleder Chelsea i Premier League.

  Tyske Rangnick er bekreftet som midlertidig United-manager ut sesongen, men han trenger å få godkjent sin arbeidstillatelse, noe som har latt vente på seg. Han skal etter planen gå inn i en konsulentrolle etter inneværende sesong.

  Det er ventet at Rangnick vil være klar til kampen mot Crystal Palace i ligaen til helgen.

  Rangnick
  Foto: HASAN BRATIC / AFP
 • Dropper OL – reiser til Paralympics

  Kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) har bestemt seg for ikke å reise til OL i Beijing. Hun besøker norske utøvere i Paralympics senere i februar.

  Kommunikasjonssjef Marius Bakke i Kulturdepartementet skriver i en e-post til NTB at regjeringen kommer til å være representert også under OL i starten av februar, men at det fortsatt er uklart på hvilken måte.

  «Når jeg velger å takke ja til invitasjonen fra NIF og besøke Paralympics, ser jeg på det som en mulighet til å sette søkelys på en gruppe utøvere som i aller høyeste grad lever opp til de olympiske idealer», skriver Trettebergstuen i en e-post til NTB.

  Hun lover å ta opp sensitive politiske temaer med kinesiske myndigheter.

  «Når vi reiser til Kina, vil vi selvsagt benytte anledningen til å ta opp norske myndigheters standpunkt når det gjelder menneskerettighetssituasjonen i Kina». (NTB)

  Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen
  Foto: NTB/Statsministerens kontor
 • Vil stengje stadion i Bayern

  Bayerns regjeringssjef Markus Söder vil stengje fotballstadiona i delstaten heilt for publikum på grunn av sterk smitteauke.

  Førebels har føderale styresmakter ikkje kome med forslag om avgrensingar i forsamlingar. Det synest Söder er uklokt.

  – I ei overskodeleg framtid gir det inga meining å skulle tillate tilskodarar. Om dette ikkje blir gjort på føderalt nivå, vil vi gjere det her i Bayern, seier Söder til ein lokal radiostasjon.

  I Bayern er det no lov å utnytte 25 prosent av kapasiteten på fotballstadiona.

  I Sachsen, der RB Leipzig held til, er tilskodarar allereie forbode.

  Publikum Olympiastadion München
  Foto: KAI PFAFFENBACH / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal