NRK Meny
Normal

Bergrem tok sin første X Games-medalje: – Helt galskap

HAFJELL/OSLO (NRK) Torgeir Bergrem (25) kalles bare Klæbu-ekspressen. I Big Air-finalen lørdag fløy nordmannen inn til bronsemedalje på hjemmebane.

X Games Hafjell.

BRONSE: Torgeir Bergrem tok sin aller første X Games-medalje under Big Air-finalen på Hafjell.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Bergrem har aldri tatt medalje i X Games før. Det endret seg lørdag kveld på Hafjell.

Men etter et svært godt første omgang, overgikk trønderen seg selv med en backside 1620 melon, et hopp som fikk totalt 41 av 50 mulige poeng. Sammen med hans første hopp nådde trønderen 79 poeng. Det holdt til en bronsemedalje.

sdg

KLÆBU-EKSPRESSEN: Torgeir Bergrem.

Foto: Snowboardforbundet

– Jeg tenkte at dette her er helt galskap, sa Bergrem til NRK da han hadde fått roet ned pulsen.

Han rangerer bronsemedaljen i det gjeveste selskap svært høyt.

– Konkurransemessig er dette helt i toppen. Det er en stor dag for Bergrem i dag, sa han og avslørte at feiringen kommer til å pågå til langt på natt.

Trener for snowboardlandslaget Per Iver Grimsrud var storfornøyd med nok en medalje på hjemmebane. Tidligere i dag tok Silje Norendal gull i Big Air.

– Den medaljen er så fortjent. Han har kjørt så bra i mange år og endelig så sitter det i finalen. Det var så ufattelig kult. Også på hjemmebane, som en revansje etter fjorårets konkurranse på Tøyen. Jeg er så utrolig stolt, sa han til NRK.

Kanadiske Marc McMorris tok sin sjette (!) gullmedalje i X Games-sammenheng på sitt aller siste hopp og fikk poengsummen 85. Han snek seg poenget foran landsmannen Max Parrot (84 poeng) som sørget for dobbelt kanadisk.

Dagens store overraskelse var likevel Bergrems bronsemedalje.

X Games Hafjell.

PALLEN: Max Perrot (t.v), gullvinner Mark McMorris og Torgeir Bergrem.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Siste nytt

 • N'Zonzi klar for Roma

  Steven N’Zonzi er klar for Roma. Han kommer fra Sevilla og koster cirka 250 millioner kroner. 29-åringen var med i Frankrikes VM-tropp som tok gull tidligere i sommer. Midtbanemannen har underskrevet en 4-årsavtale.

  SOCCER-WORLDCUP-FINAL/
  Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters
 • Ajer og Celtic utslått

  Det blir ikke mesterligafotball på Kristoffer Ajer og Celtic i høst. AEK Aten tok seg videre til siste kvalrunde med 3–2 sammenlagt. Grekerne vant 2–1 hjemme tirsdag og klarte 1–1 i Glasgow. Ajer var ikke med til Aten på grunn av karantene.

  Kristoffer Ajer
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Dahle gir seg i Ørn

  Thomas Dahle fratrer som hovedtrener for fotballjentene i Trondheims-Ørn etter en tung sesong så langt. Det gjenstår åtte kamper av serien, og Ørn ligger tredje sist. Klubben jobber med å få på plass en midlertidig trenerløsning.

Sendeplan

Kl. Program Kanal