NRK Meny
Normal

Bergrem tok sin første X Games-medalje: – Helt galskap

HAFJELL/OSLO (NRK) Torgeir Bergrem (25) kalles bare Klæbu-ekspressen. I Big Air-finalen lørdag fløy nordmannen inn til bronsemedalje på hjemmebane.

X Games Hafjell.

BRONSE: Torgeir Bergrem tok sin aller første X Games-medalje under Big Air-finalen på Hafjell.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Bergrem har aldri tatt medalje i X Games før. Det endret seg lørdag kveld på Hafjell.

Men etter et svært godt første omgang, overgikk trønderen seg selv med en backside 1620 melon, et hopp som fikk totalt 41 av 50 mulige poeng. Sammen med hans første hopp nådde trønderen 79 poeng. Det holdt til en bronsemedalje.

sdg

KLÆBU-EKSPRESSEN: Torgeir Bergrem.

Foto: Snowboardforbundet

– Jeg tenkte at dette her er helt galskap, sa Bergrem til NRK da han hadde fått roet ned pulsen.

Han rangerer bronsemedaljen i det gjeveste selskap svært høyt.

– Konkurransemessig er dette helt i toppen. Det er en stor dag for Bergrem i dag, sa han og avslørte at feiringen kommer til å pågå til langt på natt.

Trener for snowboardlandslaget Per Iver Grimsrud var storfornøyd med nok en medalje på hjemmebane. Tidligere i dag tok Silje Norendal gull i Big Air.

– Den medaljen er så fortjent. Han har kjørt så bra i mange år og endelig så sitter det i finalen. Det var så ufattelig kult. Også på hjemmebane, som en revansje etter fjorårets konkurranse på Tøyen. Jeg er så utrolig stolt, sa han til NRK.

Kanadiske Marc McMorris tok sin sjette (!) gullmedalje i X Games-sammenheng på sitt aller siste hopp og fikk poengsummen 85. Han snek seg poenget foran landsmannen Max Parrot (84 poeng) som sørget for dobbelt kanadisk.

Dagens store overraskelse var likevel Bergrems bronsemedalje.

X Games Hafjell.

PALLEN: Max Perrot (t.v), gullvinner Mark McMorris og Torgeir Bergrem.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Siste nytt

 • Liverpool og Roma risikerer straff

  Det europeiske fotballforbundet åpner sak mot både Liverpool og Roma etter tribunebråket i semifinalen i mesterligaen. Liverpool-fansen fyrte opp bluss og kastet gjenstander, mens Roma-fans angrep Liverpool-supporteren Sean Cox utenfor Anfield.

 • Northugs manager alvorlig skadd

  Are Sørum Langås, manager til Petter Northug, har tilbrakt ti dager på sykehus etter en alvorlig fallulykke, melder VG. Avisen skriver at ulykken skjedde da han skulle gjøre arbeid på sin nye hytte. Langås ble utskrevet fra sykehuset søndag. Han pådro seg flere brudd i begge armer, i ansiktet og hodeskallen.

  Are Sørum Langås
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Yates beholdt ledertrøya

  Tom Dumoulin knappet innpå Simon Yates i Giro d'Italia, men briten beholder den rosa ledertrøya. Etter dagens tempoetappe er Yates 56 sekunder foran Dumoulin og 3:11 foran Domenico Pozzovivo i sammendraget. Rohan Dennis vant tempoetappen.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal