NRK Meny
Normal

Berges som bedriftsmedlem

Gjennom et medlemskap i bedriftslaget Kombi, er Barbro Hætta-Jacobsen likevel valgbar som visepresident i Idrettsforbundet.

Barbro Hætta Jacobsen
Foto: Tore Meek / NRK

Det var hennes manglende medlemskap i et idrettslag som kunne stoppe visepresidentskapet.

Men nå kan det altså berges, og det gjennom fastlegejobben, meldte avisa Nordlys tidligere i dag.

Og Hætta Jacobsen bekrefter saken overfor NRK.

- Det er jo sånn at Harstad kommune har et bedriftidrettslag som tilhører Norges Bedriftidrettsforbund. Alle ansatte i Harstad kommune, inkludert meg, er kollektive medlemmer i dette bedriftsidrettslaget, sier Hætta-Jacobsen til NRK.

 

Alle ansatte i Harstad kommune, inkludert meg, er kollektive medlemmer i dette bedriftsidrettslaget Kombi.

Barbro Hætta-Jacobsen / NRK

Etter at det tirsdag kveld ble spredd tvil om Harstads varaordfører er valgbar som visepresident i Norges Idrettsforbund, mener nå hun og hennes støttespillere at uklarhetene er ryddet av veien.

Likevel vil hun avvente jubelen til hun har fått bekreftet at medlemskapet i bedriftsidrettslaget er godt nok.

- Vi håper at det vil være godt nok for lovkomiteen, og at det vil telle som et medlemskap i et idrettslag, forteller Hætta-Jacobsen.

For mye blest

Harald Tronvik i Norges Idrettsforbunds lovutvalg, sier til NTB at et medlemskap i bedriftslag er greit nok, men er usikker når det gjelder kollektive medlemskap.

Og dersom det holder vil Hætta-Jacobsen selvfølgelig bli svært lettet.

- Det har vært mye blest om dette medlemskapet. Jeg føler min kompetanse er like bra selvom medlemskapet bare har vart én dag enn om det hadde vart i 30 dager. Så om dette er løsningen er jeg veldig glad for det, avslutter hun.

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal