Berges som bedriftsmedlem

Gjennom et medlemskap i bedriftslaget Kombi, er Barbro Hætta-Jacobsen likevel valgbar som visepresident i Idrettsforbundet.

Barbro Hætta Jacobsen
Foto: Tore Meek / NRK

Det var hennes manglende medlemskap i et idrettslag som kunne stoppe visepresidentskapet.

Men nå kan det altså berges, og det gjennom fastlegejobben, meldte avisa Nordlys tidligere i dag.

Og Hætta Jacobsen bekrefter saken overfor NRK.

- Det er jo sånn at Harstad kommune har et bedriftidrettslag som tilhører Norges Bedriftidrettsforbund. Alle ansatte i Harstad kommune, inkludert meg, er kollektive medlemmer i dette bedriftsidrettslaget, sier Hætta-Jacobsen til NRK.

 

Alle ansatte i Harstad kommune, inkludert meg, er kollektive medlemmer i dette bedriftsidrettslaget Kombi.

Barbro Hætta-Jacobsen / NRK

Etter at det tirsdag kveld ble spredd tvil om Harstads varaordfører er valgbar som visepresident i Norges Idrettsforbund, mener nå hun og hennes støttespillere at uklarhetene er ryddet av veien.

Likevel vil hun avvente jubelen til hun har fått bekreftet at medlemskapet i bedriftsidrettslaget er godt nok.

- Vi håper at det vil være godt nok for lovkomiteen, og at det vil telle som et medlemskap i et idrettslag, forteller Hætta-Jacobsen.

For mye blest

Harald Tronvik i Norges Idrettsforbunds lovutvalg, sier til NTB at et medlemskap i bedriftslag er greit nok, men er usikker når det gjelder kollektive medlemskap.

Og dersom det holder vil Hætta-Jacobsen selvfølgelig bli svært lettet.

- Det har vært mye blest om dette medlemskapet. Jeg føler min kompetanse er like bra selvom medlemskapet bare har vart én dag enn om det hadde vart i 30 dager. Så om dette er løsningen er jeg veldig glad for det, avslutter hun.

Siste nytt

 • Fannemel frykter for karrieren

  Skihopperen Anders Fannemel har gjennomgått tre kneoperasjoner og har fortsatt problemer. Årets utsatte NM går uten 29-åringen.

  – Jeg hadde et mål om å hoppe i august. Men i løpet av august og september begynte jeg å få mer og mer vondt i kneet. Det holder seg vondt og dårlig fortsatt, forteller Fannemel til Dagbladet.

  Han legger til at han begynner å frykte at karrieren kan være over.

  Forrige sesong deltok ikke Fannemel i noen renn, men han ble likevel tatt ut på hopplandslaget i juni. Nå ser det ut til at hopprennene før jul også vil gå uten Fannemel.

  Anders Fannemel
  Foto: Tore Meek / NTB
 • Sjokktap for Tottenham

  Simen Juklerød og hans Royal Antwerpen flyr høyt for tiden. Torsdag vant den belgiske serielederen 1-0 over Tottenham i europaligaen. Laget topper dermed sin gruppe med full pott, etter å ha vunnet åpningskampen i Bulgaria forrige uke. Da var Juklerød så god at Uefa ga ham plass på rundens lag. (NTB)

  Eliteserien 2018: Vålerenga-Molde
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Scoringsdobbel for Elyounoussi

  Mohammed Elyounoussi scoret begge Celtics mål da det skotske laget spilte 2-2 mot franske Lille i Europaligaen. Nordmannen gav laget sitt en 2-0-ledelse etter første omgang. Men Lille klarte å score to ganger etter pause og utilknet. Kristoffer Ajer måtte ut med skade for Celtic.

  Europa League - Group H - Lille v Celtic
  Foto: Pascal Rossignol / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal