NRK Meny
Normal

Her er mannen som skal stoppe Ungarn – og sikre historisk VM-semifinale

ALBERTVILLE/OSLO (NRK): Torbjørn Bergerud kan bli blant verdens beste, mener NRKs håndballekspert. Men først må målvakten stoppe laget Norge «aldri» slår.

Torbjørn Bergerud

AVGJØRENDE: For ett år siden varmet Torbjørn Bergerud benken under EM. Nå er 22-åringen et av Norges viktigste våpen i kampen om en historisk semifinaleplass i VM.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

19 tap, ni seire. Det er fasit i de siste 30 kampene Norge har spilt mot Ungarn.

Uflaks, marginer imot og tidvis udyktighet, mener håndballekspert Håvard Tvedten.

Håvard Tvedten

HAR TROEN: NRKs håndballekspert, Håvard Tvedten, tror Torbjørn Bergerud har potensial til å bli en av verdens beste målvakter.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Men i torsdagens VM-kvartfinale håper han landslagets nye målvaktstjerne, Torbjørn Bergerud, kan vippe marginene i Norges favør.

– En Bergerud i form, som vinner målvaktsduellen, er med på å vippe kampen i Norges favør. Så han blir kjempeviktig i dag, slår Tvedten fast.

Fra benken til førstevalg

For ett år siden satt 22-åringen på benken da Norge tok fjerdeplass i EM.

Nå har han danket ut kamprustene Ole Erevik (180 landskamper) og Espen Christensen (56 landskamper).

Og det på tross av at han «kun» har 22 landskamper, og selv mener han har spilt dårligere etter overgangen til danske Holstebro denne sesongen, enn han gjorde i svenske Lugi i fjor.

Torbjørn Bergerud

VIL BITE SEG FAST: Bergerud hadde før årets VM kun spilt 17 kamper med flagget på brystet. Nå vil han forbli Norges førstevalg i årene som kommer.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Det har gått litt tråere i Danmark, men jeg føler at jeg har noe inne. Jeg har noe å bidra med, selv om det har buttet litt imot, sier han.

Les også: Gamle helter om håndball-suksessen: – Tatt noen steg på seriøsitet

Vil bite seg fast på laget

Bergerud har imponert så langt i Frankrike-VM, og har vært en svært viktig brikke på veien mot tirsdagens kvartfinale.

Prestasjonene har gjort ham til det soleklare førstevalget på landslaget, en posisjon han ikke har noen planer om å gi slipp på.

– Jeg skal i alle fall gjøre mitt for at jeg skal ta den posisjonen, og det er jeg virkelig klar for, sier han.

NRKs håndballekspert, Håvard Tvedten, tror Bergerud kommer til å være Norges beste målvakt mange år fremover. Og om den unge målvakten fortsetter å prestere som i Frankrike, tror Tvedten man må frem med en større målestokk enn den norske.

Han kan bli blant de beste i verden.

– Ja, det kan han absolutt. Det handler bare om å prestere stabilt over lang tid. Og gjør du det bra i et VM, så er du blant de beste målvaktene i verden, sier den tidligere landslagsprofilen.

Se den utrolige redningen til Bergerud

SUPERREDNING: Denne redningen fra Torbjørn Bergerud tok nesten pusten fra NRKs kommentatorer.

Siste nytt

 • Rosenborg enkelt videre

  Rosenborg hadde 2-0 å gå på fra den første kampen mot irske Cork i kvalifiseringen til europaligaen og gjorde jobben i den andre. Mål fra Besim Serbecic, Alexander Søderlung og Anders Trondsen sørget for 3-0 seier for trønderne og 5-0 sammenlagt.

  Europa League kvalifisering Cork City - Rosenborg
  Foto: Ryan Byrne / INPHO / NTB scanpix
 • Iuel står over 400 meter hekk i NM

  Det skriver Norges Friidrettsforbund i en pressemelding. Iuel har pådratt seg en rift i en hinne under foten, og siden skaden er i landingsfoten på hekk har hun blitt rådet til å ikke løpe 400 meter hekk. Hun håper likevel å kunne løpe 400 meter flatt i NM.

  Friidretts-EM: Amalie Iuel løper semifinale på 400 meter hekk
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Eiking vurderer å bryte Arctic Race

  Odd Christian Eiking fikk en smertefull åpning på Arctic Race. Nå spøker det for fortsettelsen i rittet. – Jeg hadde fryktelig vondt i sittesårene, sier Eiking til TV 2. Det er uklart om Eiking, som har slitt med sittesår i hele sommer, stiller til start på fredagens 2. etappe.

  Eiking
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: NM-kveld