NRK Meny
Normal

Her er mannen som skal stoppe Ungarn – og sikre historisk VM-semifinale

ALBERTVILLE/OSLO (NRK): Torbjørn Bergerud kan bli blant verdens beste, mener NRKs håndballekspert. Men først må målvakten stoppe laget Norge «aldri» slår.

Torbjørn Bergerud

AVGJØRENDE: For ett år siden varmet Torbjørn Bergerud benken under EM. Nå er 22-åringen et av Norges viktigste våpen i kampen om en historisk semifinaleplass i VM.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

19 tap, ni seire. Det er fasit i de siste 30 kampene Norge har spilt mot Ungarn.

Uflaks, marginer imot og tidvis udyktighet, mener håndballekspert Håvard Tvedten.

Håvard Tvedten

HAR TROEN: NRKs håndballekspert, Håvard Tvedten, tror Torbjørn Bergerud har potensial til å bli en av verdens beste målvakter.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Men i torsdagens VM-kvartfinale håper han landslagets nye målvaktstjerne, Torbjørn Bergerud, kan vippe marginene i Norges favør.

– En Bergerud i form, som vinner målvaktsduellen, er med på å vippe kampen i Norges favør. Så han blir kjempeviktig i dag, slår Tvedten fast.

Fra benken til førstevalg

For ett år siden satt 22-åringen på benken da Norge tok fjerdeplass i EM.

Nå har han danket ut kamprustene Ole Erevik (180 landskamper) og Espen Christensen (56 landskamper).

Og det på tross av at han «kun» har 22 landskamper, og selv mener han har spilt dårligere etter overgangen til danske Holstebro denne sesongen, enn han gjorde i svenske Lugi i fjor.

Torbjørn Bergerud

VIL BITE SEG FAST: Bergerud hadde før årets VM kun spilt 17 kamper med flagget på brystet. Nå vil han forbli Norges førstevalg i årene som kommer.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Det har gått litt tråere i Danmark, men jeg føler at jeg har noe inne. Jeg har noe å bidra med, selv om det har buttet litt imot, sier han.

Les også: Gamle helter om håndball-suksessen: – Tatt noen steg på seriøsitet

Vil bite seg fast på laget

Bergerud har imponert så langt i Frankrike-VM, og har vært en svært viktig brikke på veien mot tirsdagens kvartfinale.

Prestasjonene har gjort ham til det soleklare førstevalget på landslaget, en posisjon han ikke har noen planer om å gi slipp på.

– Jeg skal i alle fall gjøre mitt for at jeg skal ta den posisjonen, og det er jeg virkelig klar for, sier han.

NRKs håndballekspert, Håvard Tvedten, tror Bergerud kommer til å være Norges beste målvakt mange år fremover. Og om den unge målvakten fortsetter å prestere som i Frankrike, tror Tvedten man må frem med en større målestokk enn den norske.

Han kan bli blant de beste i verden.

– Ja, det kan han absolutt. Det handler bare om å prestere stabilt over lang tid. Og gjør du det bra i et VM, så er du blant de beste målvaktene i verden, sier den tidligere landslagsprofilen.

Se den utrolige redningen til Bergerud

SUPERREDNING: Denne redningen fra Torbjørn Bergerud tok nesten pusten fra NRKs kommentatorer.

Siste nytt

 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Børufsen ordnet kjærkommen seier

  Start gikk aggressivt ut og fikk raskt uttelling mot Bodø/Glimt. Espen Børufsens tidlige scoring holdt til 1-0-seier i lagets første kamp uten Mark Dempsey, som fikk sparken som Start-trener tidligere i uken.

 • Tromsø snudde VIF-trenden

  Tromsø har slitt mot Vålerenga siden 2012, men søndag klaffet det endelig for «gutan». Simo Valakaris mannskap banket VIF med 3-0 på Alfheim. Antonsen, Wangberg og Berntsen skåret målele for Tromsø.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag