«Veggen» Bergerud rystet russerne: – Den er sinnssyk!

NANTES/OSLO (NRK): Torbjørn Bergerud (22) vartet opp med en rekke feberredninger da Norge slo «de russiske bjørnene» 28-24 i nok et VM-drama.

Se den utrolige redningen til Bergerud

SUPERREDNING: Denne redningen fra Torbjørn Bergerud tok nesten pusten fra NRKs kommentatorer.

– Han står fantastisk i dag. Det er et av de aller største målvaktstalentene der ute. Han begynner å ta steg, og det er ordentlig moro å se, sier landslagstrener Christian Berge om mannen som ble kåret til banens beste.

De norske håndballgutta svarte nemlig russisk muskelkraft med høyt tempo, smarte kombinasjoner og sterke kontringer.

Og ikke minst: overlegent keeperspill.

Bergerud, som måtte tåle kritikk etter en rufsete VM-start, var i en helt egen klasse gjennom 1.-omgangen med en rekke praktredninger fra kloss hold.

Fantomredning

22-åringens storspill sørget for at Norge gikk direkte opp i en 4-1-ledelse, og stortalentet fortsatte å varte opp med den ene klasseredningen etter den andre.

Bjørnsen

TOPPSCORER: Kristian Bjørnsen scoret sju mål mot Russland.

Et knapt minutt før pause dro Bergerud opp det helt spesielle da han lot venstrearmen henge igjen etter et innhopp fra kanten.

– Den er sinnssyk! utbrøt NRK-ekspert Øystein Havang.

– Verdensklasse. For en fantastisk omgang av Bergerud, tilføyde NRK-kommentator Patrick Sten Rowlands.

22-åringen ble stående med 50 i redningsprosent da Norge ledet 15-11 til pause.

• Se Bergeruds superredning i videoen øverst.

– Står som en vegg

Bergerud er blitt kalt Norges største keepertalent siden Steinar Ege, og lørdag fikk han igjen vist sitt enorme potensial.

Det skulle imidlertid lugge langt mer for Bergerud og Norge i starten av 2.-omgang, og plutselig var Russland bare to mål bak.

Så, med knappe ti minutter igjen, tryllet Bergerud frem flere svært viktige redninger.

– Han spiller helt fantastsk. Han står som en vegg, sier lagkamerat Kent Robin Tønnesen til NRK.

Bergerud selv er mer nøktern.

– Det er alltids mulig å stå bedre. Men jeg synes jeg selv står en god kamp. Jeg skulle gjerne hatt noen flere redninger, men det var godt for selvtilliten å få en sånn kamp, sier 22-åringen til NRK.

Samtidig som Bergerud stengte buret i sluttminuttene, sørget toppscorer Kristian Bjørnsen (7) og Sander Sagosen for at forspranget igjen økte til fire mål og 26-22 med fire minutter igjen.

Bjarte Myrhol, som ikke akkurat er kjent for sine lekne finter, viste nettopp fintekunst da han langt på vei punkterte kampen med sin 27-23-scoring like før slutt.

Russland svarte, men sekunder senere fjernet Sagosen all tvil.

Dermed tok Norge en sterk 28-24-seier og to nye VM-poeng.

Nå venter VM-favoritten og vertsnasjonen Frankrike søndag.

• Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

Britain Soccer Premier League
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

Nedregotten og Skaslien
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.