NRK Meny
Normal

Tora Berger etter sølv: – Det er litt ergerlig

NOVE MESTO/OSLO (NRK.no): Til tross for at hun var raskest i sporet, klarte ikke Tora Berger å gå helt til topps under VM-sprinten i Nove Mesto. Én bom på siste skyting ble forskjellen på gull og sølv.

Tora Berger er generelt fornøyd med løpet, men innrømmer at det var en bom for mye for å kjempe om gullet. Reporter: Dag Erik Pedersen. Redigering: Hilda Klaveness

– En bom for mye

– Jeg hadde aldri trodd at Tora Berger ikke skulle vinne en sprint med beste etappetid på langrennet, for det har hun i dag, sa NRKs kommentator Andreas Stabrun Smith etter at Tora Berger hadde gått over målstreken.

For vant gjorde hun ikke. Den høye farten i sporet holdt ikke til å ta igjen ukrainske Pidhrusnja, som skjøt feilfritt. I mål var Berger 6,4 sekunder bak, og dermed ble den ene bommen hun hadde på sin stående skyting forskjellen på medaljens valør.

Artikkelen fortsetter under

Tora Berger bommet på andre skyting under sprinten i VM, Det kostet henne gullmedaljen. Kommentator: Andreas Stabrun Smith. Redigerer: Hilda Klaveness

Tora Berger bommet på andre skyting under sprinten i VM, Det kostet henne gullmedaljen.

– Blir én bom for mye

– Det er litt ergerlig, sa Tora Berger til NRK etter sprinten.

– Det blir én bom for mye, men ellers synes jeg det fungerer bra. Jeg hadde god kontroll på liggende i dag, så kom jeg vel på andre tanker under den stående skytingen. Jeg hadde ni bra skudd i dag. Jeg får ikke gjort noe med det nå, så jeg er fornøyd med sølv.

Med gull i mixedstafetten og sølv i dag har Tora Berger dermed hatt sin beste åpning på et mesterskap noensinne.

– Det er en kjempebra åpning. Jeg har aldri gjort det så bra i begynnelsen av et mesterskap før. Det er veldig artig, sier hun til NRK.no.

Hun innrømmer imidlertid at hun har mer å gå på.

– Formen er brukbar, men på en topp dag kommer det til å kjennes bedre ut i sporet, sier hun.

Artikkelen fortsetter under

Tora Berger bommet på siste runde på sprinten i dag og gikk dermed inn til en andreplass. Kommentator: Andreas Stabrun SMith. Redigering: Hilda Klaveness

Tora Berger inn til andreplass.

Grei laginnsats

Vita Semerenko, Pidhrusjnas landskvinne, gjorde kvelden til en ukrainsk festaften med sin bronse. Hun var 22,8 sekunder bak vinneren.

Ann Kristin Flatland ble nummer åtte, 35,5 sekunder bak, Synnøve Solemdal havnet på 19. plass 1,08.9 bak og Fanny Welle-Strand Horn ble nummer 35, 1,42.3 bak.

Solemdal lå godt an og kjempet om medalje, da også hun ble felt av en avgjørende bom på siste skyting.

– Jeg er veldig fornøyd med skytinga, men er ikke helt i langrennsform for tiden. Jeg gir alt jeg har, men det holdt ikke dessverre, sa Solemdal til NRK etter løpet sitt.

Siste nytt

 • Tim Cahill gir seg på landslaget

  Veteranen Tim Cahill har valgt å gi seg på det australske landslaget. Det ble kun en halvtimes spill i VM for landets toppscorer gjennom tidene og han velger nå å takke for seg på sin egen twitter-konto. Han ender med 107 landskamper og 50 mål.

  Tim Cahill
  Foto: William West / AFP
 • Blind vender hjem

  Manchester United har bekreftet at de har kommet til enighet med den nederlandske Eredivisie-klubben Ajax om en overgang for Daley Blind. 28-åringen returnerer til klubben han spilte for gjennom oppveksten og frem til 2014.

  Daley Blind
  Foto: Dave Thompson / AP
 • Fengsel for Pussy Riot-medlemmer

  Fire medlemmer av aktivistgruppa Pussy Riot er dømt til 15 dagers fengsel etter å ha stormet banen under VM-finalen søndag. De er også utestengt fra å delta på sportsarrangementer i tre år.

  Pussy Riot
  Foto: Odd Andersen / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Tour de France: 10. etappe
Tour de France: 10. etappe
Sport i dag