Tora Berger etter sølv: – Det er litt ergerlig

NOVE MESTO/OSLO (NRK.no): Til tross for at hun var raskest i sporet, klarte ikke Tora Berger å gå helt til topps under VM-sprinten i Nove Mesto. Én bom på siste skyting ble forskjellen på gull og sølv.

Tora Berger er generelt fornøyd med løpet, men innrømmer at det var en bom for mye for å kjempe om gullet. Reporter: Dag Erik Pedersen. Redigering: Hilda Klaveness

– En bom for mye

– Jeg hadde aldri trodd at Tora Berger ikke skulle vinne en sprint med beste etappetid på langrennet, for det har hun i dag, sa NRKs kommentator Andreas Stabrun Smith etter at Tora Berger hadde gått over målstreken.

For vant gjorde hun ikke. Den høye farten i sporet holdt ikke til å ta igjen ukrainske Pidhrusnja, som skjøt feilfritt. I mål var Berger 6,4 sekunder bak, og dermed ble den ene bommen hun hadde på sin stående skyting forskjellen på medaljens valør.

Artikkelen fortsetter under

Tora Berger bommet på andre skyting under sprinten i VM, Det kostet henne gullmedaljen. Kommentator: Andreas Stabrun Smith. Redigerer: Hilda Klaveness

Tora Berger bommet på andre skyting under sprinten i VM, Det kostet henne gullmedaljen.

– Blir én bom for mye

– Det er litt ergerlig, sa Tora Berger til NRK etter sprinten.

– Det blir én bom for mye, men ellers synes jeg det fungerer bra. Jeg hadde god kontroll på liggende i dag, så kom jeg vel på andre tanker under den stående skytingen. Jeg hadde ni bra skudd i dag. Jeg får ikke gjort noe med det nå, så jeg er fornøyd med sølv.

Med gull i mixedstafetten og sølv i dag har Tora Berger dermed hatt sin beste åpning på et mesterskap noensinne.

– Det er en kjempebra åpning. Jeg har aldri gjort det så bra i begynnelsen av et mesterskap før. Det er veldig artig, sier hun til NRK.no.

Hun innrømmer imidlertid at hun har mer å gå på.

– Formen er brukbar, men på en topp dag kommer det til å kjennes bedre ut i sporet, sier hun.

Artikkelen fortsetter under

Tora Berger bommet på siste runde på sprinten i dag og gikk dermed inn til en andreplass. Kommentator: Andreas Stabrun SMith. Redigering: Hilda Klaveness

Tora Berger inn til andreplass.

Grei laginnsats

Vita Semerenko, Pidhrusjnas landskvinne, gjorde kvelden til en ukrainsk festaften med sin bronse. Hun var 22,8 sekunder bak vinneren.

Ann Kristin Flatland ble nummer åtte, 35,5 sekunder bak, Synnøve Solemdal havnet på 19. plass 1,08.9 bak og Fanny Welle-Strand Horn ble nummer 35, 1,42.3 bak.

Solemdal lå godt an og kjempet om medalje, da også hun ble felt av en avgjørende bom på siste skyting.

– Jeg er veldig fornøyd med skytinga, men er ikke helt i langrennsform for tiden. Jeg gir alt jeg har, men det holdt ikke dessverre, sa Solemdal til NRK etter løpet sitt.

Siste nytt

 • Maktdemonstrasjon av Johaug

  Therese Johaug gjorde som på fredag og vant dagens 10 kilometer i fristil på Beitostølen. Nærmest fulgte Ingvild Flugstad Østberg, 26 sekunder bak jenta fra Dalsbygda. Amerikanske Sadie Bjornsen knep tredjeplassen.

  Nasjonal åpning langrenn på Beitostølen.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Andre strake NM-gull for Riiber

  Jarl Magnus Riiber tok helgens andre NM-seier da han også vant 10-kilometeren i kombinert på Beitostølen. Riiber vant også lørdagens 5-kilometer. Jørgen Graabak tok sølvet, mens Magnus Krog kapret bronsen - over 50 sekunder bak Riiber.

  Nasjonal åpning langrenn på Beitostølen.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Christensen med superdebut

  Med startnummer 64. klarte den norske slalåmkjøreren Simen Ramberg Christensen å kjøre inn til en råsterk 21. plass i sin verdenscupdebut. Nordmannen som vant NM foran barndomskompis Henrik Kristoffersen i år, endte bare 1.64 sekund bak Marcel Hirscher. Dermed er nordmannen klar for finaleomgang sammen med Kristoffersen og Leif Kristian Nestvold Haugen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup alpint: Slalåm 2. omgang, menn
V-cup alpint: Slalåm 2. omgang, menn
V-cup alpint: Slalåm 2. omgang, menn
Vinterstudio
Vinterstudio
Line med sjakkekspertene
V-cup hopp: 1. omgang, menn
V-cup hopp, menn
V-cup hopp
VM sjakk: Parti 7: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 7