Hopp til innhold

- Berger kan vinne VM-sprinten

Lars Berger er tatt ut til VM-sprinten - til tross for at han ikke har en eneste topp ti-plassering på distansen i årets sesong.

Lars Berger

Lars Berger har hatt en trøblete sesong. Nå er han VM-klar.

Foto: Kerstin Joensson / Ap

Lars Berger

Lars Berger.

Foto: Wiklund, Anders / SCANPIX

Hans beste plassering kom i sesongens aller første sprint i Østersund, der Berger endte på 11. plass.

Hans øvrige plasseringer er 38 (Hochfilzen), 29 (Hochfilzen), 21 (Oberhof), 36 (Nove Mesto), 76 (Anterselva) og 44 (Holmenkollen).

– Jeg er heldig hvis jeg får gå VM-sprinten, uttalte Berger etter å ha skutt seks bom på sprinten i Holmenkollen for ni dager siden.

Nå er han altså tatt ut.

Sportssjef på skiskytterlandslaget, Per Arne Botnan, mener Berger kan vinne sprinten i Ruhpolding-VM.

– Det er på sprint og jaktstart at han har reelle vinnersjanser. Det er bare å se på resultatlistene i år. Han skal jobbe godt frem mot VM, så håper vi at han får selvtillit på skytingen sin, sier Botnan.

Bergers VM-plass på sprinten betyr at Rune Brattsveen er vraket fra denne distansen. Brattsveen er tatt ut til å gå normaldistansen i mesterskapet.

Les også: Brattsveen kan bli vraket tross kanonskyting

Få overraskelser

Ellers var det få overraskelser i VM-uttaket. Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen skal gå samtlige distanser; mixed-stafett, sprint og jakstart, normal-distanse og herrestafetten.

Alexander Os og Rune Brattsveen er tatt ut til å gå normaldistansen.

Tarjei Bø, som har hatt en vanskelig sesong, skal gå sprint, jaktstart, normaldistanse og herrestafetten.

Botnan tror Bø har tid til å finpusse på formen før VM.

– Heldigvis er det noen uker igjen til VM, så rent fysisk sett så er han ikke så aller verst. Han må jobbe med å bygge opp selvtilliten, spesielt rundt skytingen sin, så har jeg tro på at Tarjei kan komme i bra form til VM, sier Botnan.

Siste nytt

 • Golfstjernes milliardsøksmål avvist: – Oppfyller ikke kravene

  Patrick Reeds søksmål mot medier og reportere har blitt avvist. Den amerikanske golfprofilen krevde åtte milliarder kroner for ærekrenkelser.

  Reed sendte inn to søksmål mot i alt 18 parter for det han mente var uberettiget kritikk etter at han gjorde overgang til LIV-touren. I etterkant har han snakket om at sakene som ble skrevet om ham har kostet ham flere sponsoravtaler. I tillegg blir han ofte møtt med negativitet, noe som har bidratt til det han har omtalt som et «fiendtlig arbeidsmiljø».

  I alt krevde Reed 750 millioner dollar, om lag åtte milliarder kroner, for ærekrenkelser. Onsdag bestemte en dommer i Florida at søksmålene avvises.

  – Reed er nok frustrert over noe av det som blir skrevet om ham, og noe er i overkant. Likevel er ikke sakene sterke nok til å dømme noen for ærekrenkelser, sa dommeren Timothy J. Corrigan i en uttalelse.

  Reed har vunnet ni ganger på PGA-touren og ble i 2018 seierherre i majorturneringen US Masters. Han gjorde, i likhet med flere store stjerner, overgang til den mye omtalte LIV-touren i fjor. I etterkant mente han at golfmedier- og reportere konspirerte med PGA-touren for å skade hans rykte.

  – Mange av kommentarene og sakene er ikke bare om Reed, men om LIV-touren generelt. Andre saker er personlige meninger og begrunnes i fakta. Dermed oppfyller det ikke kravene til å holde pressen ansvarlig for ærekrenkelse, sier Corrigan videre. (NTB)

  Golf: LIV Golf Chicago - Second Round
  Foto: Jamie Sabau / Reuters
 • Djokovic peker på Alcaraz som arvtaker: – Fremtiden ser lys ut

  Når Novak Djokovic (36) legger racketen på hylla, er Carlos Alcaraz (20) den beste til å lede tenniseliten inn i en ny epoke, mener den serbiske verdenseneren.

  Djokovic vant tre av fire Grand Slam-finaler i 2023. Alcaraz snøt ham for den fjerde i Wimbledon-finalen. Selv om Djokovic nå har tangert Margaret Courts rekord på 24 GS-titler, vil han ikke stoppe karrieren ennå.

  36-åringen er likevel klar på at når det en gang skjer, vil Alcaraz lede verdenseliten inn i den neste epoken.

  – Tennisfremtiden ser veldig lys ut med Carlos som den sterkeste spilleren, sa Djokovic til Sky Sports i Roma onsdag. Der var serberen på plass for å spille en oppvisningsturnering i golf.

  Djokovic og Alcaraz har hatt flere jevne kamper seg mellom og står med to seirer hver på fire oppgjør.

  – Vi har hatt noen spennende kamper, spesielt i år med kampene i Wimbledon, Roland-Garros og Cincinnati, sa den serbiske verdenseneren.

  Djokovic hadde i flere år Roger Federer, Rafael Nadal og Andy Murray som sine argeste rivaler. Nå har Federer lagt opp, mens tiden til Murray (36) og Nadal (37) på toppnivå nærmer seg slutten. (NTB)

  djokovic og alcaraz
  Foto: AFP
 • Inter Miami tapte amerikansk cupfinale uten Messi i troppen

  Lionel Messi satt skadd på tribunen da hans Inter Miami tapte 1–2 for Houston Dynamo i den amerikanske cupfinalen onsdag.

  Uten Messi og hans tidligere lagkamerat i Barcelona, Jordi Alba, slet Miami med å holde tritt med Houston, og lå under med 0–2 allerede ved pause.

  Houston gikk opp i 1–0 etter 24 minutters spill på en kontring der Griffin Dorsey skjøt hardt inn i nærmeste stolpe etter pasning fra brasilianeren Artur. Det andre målet kom etter straffe bare ni minutter senere, ekspedert kontant i nettmaskene av franskmannen Amine Bassi.

  Houston fikk et mål annullert etter VAR i andre omgang før Miami fikk sitt trøstemål på overtid ved innbytter Josef Martinez.

  Seieren var Houstons andre i finalen i US Open etter at de også gikk til topps i 2018.

  Miami vant på sin side ligacupfinalen i august, da med Messi på banen. Nå må laget konsentrere seg om å klare å nå sluttspillet i MLS.

  Lionel Messi ble skadd i kampen mot Toronto FC forrige onsdag. Han måtte gå av banen etter bare 37 minutter. Inter Miami vant likevel kampen mot Toronto med 4–0. Nordmannen Sigurd Rosted spilte hele kampen for Toronto FC. (NTB)

  US Open Cup Soccer
  Foto: Rebecca Blackwell / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Så cupkamp fra eget hustak 00:45
Neste