Vrakede Berger slo tilbake med verdenscupseier: – Helt uvirkelig

Lars Berger er vraket fra landslaget, men knuste likevel verdenseliten i sporet og vant fredagens skiskyttersprint i Hochfilzen. Ole Einar Bjørndalen sørget for to norske på pallen med sin 3.-plass.

Lars Berger hadde en strålende førsteskyting under sprinten i Hochfilzen fredag. Men på andre skyting gikk det verre. Se begge her.

SE VIDEO: Lars Berger skjøt feilfritt på første skyting, men bommet to på stående. Det holdt likevel til en god plassering.

– Akkurat nå er det uvirkelig, sier Lars Berger til NRK.

Etter svake resultater forrige sesong ble han vraket fra landslaget. Han bestemte seg likevel for å satse for fullt på egenhånd i et siste forsøk på å komme til Sotsji-OL.

Fredag ga landslagsledelsen han en sjanse til å vise at han fortsatt kan, og den grep 34-åringen med begge hender.

– Jeg tar ta av meg hatten for Lars, sier Ole Einar Bjørndalen.

 • Hva synes du om innsatsen til Lars Berger? Si din mening nederst i saken!
Lars Berger

Så glad var Lars Berger etter seieren i Hochfilzen. Bildet er tatt få minutter etter at seieren var sikret.

Foto: Andreas Stabrun Smith / NRK

«Snowhilzen»

– I dag var det bare å angripe fra start til mål. I tillegg fikk jeg nok fordel av gode forhold. Jeg elsker «Snowhilzen», gliser Berger og tenker på at konkurrentene ble møtt av et snøvær som startet etter at han selv hadde gått i mål.

Snøværet gjorde at konkurrentene fikk dårligere gli enn nordmannen.

Dermed ble den vrakede landslagsløperen stående igjen på toppen av pallen -tross to bom på siste skyting.

– Selv om han fikk gode forhold, gikk han også fryktelig fort i dag, påpeker NRKs skiskytterekspert Ola Lunde.

Dette var Bergers sjuende verdenscupseier og den tredje i Hochfilzen - der han tok sin første seier 11. desember 2003, altså for ti år siden.

– Jeg går nesten alltid gode løp her, sier en lykkelig Berger som nå vet at det blir vanskelig å utelate han fra OL-laget.

Fourcade sjanseløs

Fredag slo han blant annet verdenscupleder Martin Forucade med nesten 14 sekunder på sisterunden. Franskmannen skjøt feilfritt og endte på 2.-plass.

3.-plassen til Bjørndalen var også meget oppløftende. Veteranen mener han nå er i «veldig god form».

– Mitt beste løp hittil i sesongen, sier han.

39-åringen var bare 1,7 sekunder bak Fourcade på 2.-plass og 15,3 sekunder bak Berger - som både var dyktig og heldig med sitt løp. Bjørndalen på sin side havnet mitt i de verste snøforholdene.

– Det var så trått på andre- og tredjerunden at jeg til tider sto stille i løypa, sier Bjørndalen.

Tarjei Bø sørget for en sterk norsk dag i Østerrike med sin 4.-plass. Emil Hegle Svendsen endte på 7.-plass. Trønderen hadde én bom (stående) og var 17 sekunder bak Berger.

Siste nytt

 • Jarstein unngjekk nedrykk

  Rune Almenning Jarstein og Hertha Berlin spelte 0-0 heime mot Köln og det poenget dei trengde for å unngå nedrykk frå Bundesliga.

  Jarstein er framleis ikkje fullt restituert etter korona-sjukdommen og var ikkje med i troppen, men heimelaget klarte halde bure reint utan 36-åringen på bana.

  Fotball, VM-kvalifisering: Trening med Norges herrelandslag
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Aalesund lyktes i serieåpningen

  Kristoffer Ødemarksbakken og Sigurd Haugen sørget for to scoringer og tre poeng for AaFK i serieåpningen hjemme mot Bryne lørdag.

  Nysigneringen Ødemarksbakken scoret årets første mål i 1. divisjon på mesterlig vis like etter halvtimen spilt.

  Robert Undheim satte inn utligningen med pannebrasken minutter etterpå fra et godt plassert innlegg signert Bjarne Langeland.

  Men Aalesund slo tilbake. 20 minutter før slutt felte Hay Ødemarksbakken i feltet, og dommer pekte på straffemerket. Haugen satte ballen kontant i målet fra 11 meter.

  AaFK holdt igjen i sluttminuttene og kunne juble for sesongens første seier.

  Sigurd Haugen.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Henriksen ute i ein månad

  Markus Henriksen fekk positive nyhende då resultatet frå MR-undersøkinga var klar. Han er venta tilbake på bana om ein snau månad.

  RBK-kapteinen skada seg i 4-0 sigeren over Viking onsdag.

  – Det var fantastiske nyhende å få. Eg frykta sjølvsagt det verste og er glad for at det ikkje var verre. No ser eg fram til å byrje med opptreninga og kome meg tilbake på bana så raskt som mogeleg, seier Henriksen sjølv til klubben si heimeside.

  Markus Henriksen
  Foto: Johannes Børstad / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal