NRK Meny
Normal

Berger skjøt seg vekk fra pallen

Under fjorårets VM i Nove Mesto skjøt hun feilfritt og tok gullet på normaldistansen. I dag ble det tre bom og nesten fire minutter bak vinner Darja Domratsjeva i mål.

OLY-2014-BIATHLON-WOMEN

Tora Berger skjøt seg vekk fra pallen under kvinnenes normaldistanse.

Foto: ODD ANDERSEN / Afp

– Resultatet er mye bedre enn følelsen i dag. Jeg drar på meg tre bom og det er alt for mye i normalen. sier en skuffet Tora Berger til NRK.

Tittelforsvarer Berger startet fredagens normaldistanse med en bom på liggende. Deretter ble det yttligere to bom på stående. Det hjalp lite at hun avsluttet med to fulle hus.

I mål var Berger 3,53 minutter bak vinneren.

– Det fungerte ikke i dag. Det fungerte i starten når jeg gikk ut, men når jeg bommer så mye på de to første skytingene så tar jeg det med meg det ut i løypa og blir litt defensiv, sier Berger.

– Virker litt på defensiven

– Det kan være hun prøver og være litt mer nøye. Hun virker litt på defensiven. Det kan være OL-nerver, for det har nok vært mye press på Toras skuldre, sier NRKs ekspertkommentator Halvard Hanevold.

– Hun skjøt jo veldig bra på sprint og jaktstarten, med bare en bom i hvert av de rennene. Men bommene kom på liggende, sier NRKs ekspertkommentator Halvard Hanevold.

For det er på liggende Berger har slitt denne sesongen. I fjor hadde hun en treffprosent på rundt 90, mens denne prosenten er blitt redusert til 77 i år. Dette skyldes hovedsakelig dårlig liggende skyting av den norske veteranen.

– Kjipt hun ikke får det til

– Det er mye press på henne, det er kjipt at hun ikke får det til, sier lagvenninne Tiril Eckhoff til NRK.

Eckhoff ble nummer 18 med tre bom.

Hviterusseren Darja Domratsjeva vant sitt andre OL-gull i Sotsji, sølvet gikk til sveitsiske Selina Gasparin, mens bronsen gikk til Nadetsjda Skardino, også hun fra Hviterussland.

OL-debutanten Elise Ringen startet med tre fulle hus, men bommet to ganger på siste skyting. Dermed endte hun på en 24.-plass. Ann Kristin Flatland ble nummer 56.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Resultater kvinner normaldistanse» i nytt vindu

Siste nytt

 • Siste forsøk på løysing

  Leiinga i spelarforeininga møtte spelarane seint i går kveld, truleg for å gjere eit siste forsøk på å finne ei løysing i den danske spelarkonflikten, melder Danmarks Radio.

  Klokka 12 i dag går den endelege fristen ut for Danmark til å bestemme seg for om dei skal spele VM-kvalifiseringskampen for kvinner mot Sverige fredag.

  Danmark jubler
  Foto: TOBIAS SCHWARZ / AFP
 • Sveits' regjering støttar Sion-OL

  Regjeringa i Sveits vedtok i går å støtte ein søknad frå Sion om å søkje vinter-OL 2026.

  Det er uklart om det blir folkerøysting om søknaden.

  Innsbruck i Austerrike sa sist søndag nei til OL-søknad. Tidlegare har sveitsiske St. Moritz også sagt nei i folkerøysting.

  Vertsby for OL 2026 blir vald i 2019.

  Sveitsisk flagg
  Foto: ARND WIEGMANN / Reuters
 • Messi med mål nummer hundre

  I kveldens 3–1-seier over Olympiakos fikk Lionel Messi æren av å sette inn sitt mesterligamål nummer 100.

  Tre minutter før pause ble Gerard Pique utvist for katalanerne.

  Barcelona leder gruppe D tre poeng foran Juventus som slo Sporting 2-1 i kveld.

  Spain Soccer Champions League
  Foto: Manu Fernandez / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Europa League: Zenit - Rosenborg