Berger om VM-hjelp: – Jeg vil stille opp

Tidligere skiskytterdronning Tora Berger (34) kan være med å løfte landslaget før VM på hjemmebane. Nå i en mulig rådgiverrolle.

Berger

TAKKET FOR SEG: Her har Tora Berger nettopp gått sitt siste løp som skiskytter i Holmenkollen i 2014.

Foto: Karlsen, Anette / NTB scanpix

Mundal

VARSLER BERGER-PRAT: Steinar Mundal.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Det håper skiskytterjentenes nye trener Steinar Mundal, som planlegger «en uformell prat» med Berger når landslaget er tilbake fra samling i Italia.

– Vi har pratet mye om Berger og det hun stod for. En del av jentene har jo vært på lag med henne, og de er opptatt av hennes filosofi, sier Mundal til NRK.

Han er overbevist om at Berger har mye å bidra med før den viktige VM-sesongen.

– Det er veldig viktig å ta vare på kompetansen til en som har vært verdens beste skiskytter. I første omgang tror jeg det handler om hva man bør gjøre frem mot et mesterskap på hjemmebane, sier Mundal.

Han ser først og fremst for seg Berger som en mulig sparringspartner – når og hvis hun får tid.

Berger: – Interessant

Det er nå halvannet år siden Berger la opp som skiskytter. Noen måneder senere, direkte på NRK, avslørte 34-åringen at hun skulle bli mamma.

Når NRK ringer henne for å fortelle om interessen fra Mundal, høres det også barneskrik i bakgrunnen.

– Jeg har litt annet å stri med her, ler Berger, som vil vente med å gi et svar før hun selv får spørsmålet.

Hun har imidlertid lyst til å hjelpe.

– Det er interessant. Hvis de har behov, vil jeg selvfølgelig stille opp og svare på det de lurer på. Men det er litt tidsbegrenset hva jeg får til, sier Berger, som nå er i permisjon.

– Hva tenker du om at din kompetanse er ønsket?

– Det er hyggelig. Jeg har sikkert gjort noe smart da jeg satset, men om det når opp til nivået i dag, vet jeg ikke, svarer Berger beskjedent.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Gravide Berger tror ikke hun slår Skjelbreids utrolige rekord .

– Kunne tenkt meg å bidra mer

34-åringen ble i fjor høst engasjert av Norges Skiskytterforbund i et prosjekt som skal øke rekrutteringen til skiskyting. Den avtalen strekker seg frem til våren 2016.

– Det har vært mest for å fange interessen blant barn og unge. Og klart, jeg kunne gjerne tenkt meg å bidra mer med skiskytterkunnskap, sier Berger.

Både Berger og Mundal tror også hun kan være en støttespiller for hennes tidligere romvenninne Tiril Eckhoff, som går til VM-sesongen som skiskytterjentenes største profil.

– Det handler vel mest om å gi henne trygghet rundt det hun allerede vet fungerer, sier Berger.

Hun står imidlertid fast på at det er uaktuelt med et comeback i løypene.

– Jeg har ikke tenkt tanken. Jeg var forsynt da jeg ga meg. Jeg synes det er artig å trene og være i bevegelse, men konkurransebiten er jeg ferdig med, sier 34-åringen.

 • Her kan du se høydepunkter fra Bergers karriere:
Tora Berger gir seg som skiskytter og gikk sitt siste renn i Holmenkollen i dag

Siste nytt

 • Ser én «svensk» fordel for Norge

  Lars Lagerbäck er som kjent tidligere svensk landslagssjef og forlot en rådgiverrolle i Sverige da han tok over Norge i 2017. Nå er spørsmålet om det kan gi Norge en fordel før Sverige-møtet. – Fordelen er marginal. Den eneste fordelen jeg har, er at jeg kjenner en del av fotballspillerne rent personlig, sier Lagerbäck til NRK.

  Lagerbäck
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
 • NM-gull til Saugestad

  Stian Saugestad slo Adrian Smiseth Sejersted med en hundredel i norgesmesterskapet i super-G i Hemsedal mandag. Aleksander Aamodt Kilde tok bronsen og Kjetil Jansrud ble nummer fire.

  World cup alpint super-G Kvitfjell
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Tviberg knep NM-gullet

  Maria Therese Tviberg vant det som ble en kamp om små hundredeler under NM-rennet i super-G i Hemsedal mandag. Tviberg henviste forhåndsfavoritten Kajsa Vikhoff Lie til sølvplass. Bronsemedaljen gikk til Marte Monsen.

  Switzerland Alpine Skiing World Cup
  Foto: Alessandro della Valle / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal