Tora Berger ligger an til å bli tidenes mest suverene

SOTSJI/OSLO (NRK.no) Tora Berger er i ferd med å skrive seg inn i historiebøkene etter en fenomenal sesong. Den norske skiskytteren herjer i verdenscupen som ingen andre har gjort før henne.

Tora Berger

Tora Berger var strålende fornøyd etter trippel-triumfen i Holmenkollen sist helg. Den norske skiskytteren leder verdenscupen med over 300 poeng - seiersmarginen til slutt kan bli historisk god.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

berger

Tora Berger tok seks medaljer på seks forsøk i VM. Nå ligger hun også an til å vinne alle distansecupene og nasjonscupen med Norge i verdenscupen, i tillegg til sammenlagtseieren. Det har ingen andre klart før henne.

Foto: PETR JOSEK / Reuters
Tarjei Bø

Tarjei Bø sier det nesten blir uvirkelig å forstå hvor bra Tora Berger har gjort det denne sesongen.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Tora Berger har allerede avgjort verdenscupen sammenlagt. 31-åringen leder med utrolige 309 poeng på verdenscuptoer Darja Domratsjeva.

Domratsjeva vant riktignok torsdagens normaldistanse i Sotsji, men ettersom Berger kapret tredjeplassen, ble ikke utslaget på poengfronten særlig stort.

Svenske Magdalena Forsberg vant verdenscupen 217 poeng foran Liv Grete Poirée i 2000/2001-sesongen. Dette er den største seiersdifferansen de siste 15 årene – dermed kan Berger gå mot en historisk overlegen verdenscupseier.

– Sesongen har vært veldig bra. Så jeg har veldig lyst til å fullføre sånn som jeg har startet. Nå er det fem løp igjen, så får jeg se hva jeg får til, sier Tora Berger til NRK.no.

Kan vinne alt

Berger har allerede vist seg som dronningen av skiskyting med sin gullsanking i skiskytter-VM. 31-åringen endte opp med fire gull og tø sølv i mesterskapet – seks medaljer på seks forsøk.

Denne helgen går skiskytterne inn i den nest siste av sesongens verdenscuphelger. Torsdag kan Berger sikre seg en ny verdenscup-kule.

Som om ikke det var nok, ligger Berger også an til sammenlagtseieren i de fire andre distansecupene – nasjonscupen inkludert. Det har ingen klart før henne.

– Det er mulig, sier Berger, som ikke frykter tyngden av alle trofeene hun kanskje må bære med seg hjem i kofferten.

– Det blir bare artig. Jeg renger med det er nok av folk i støtteapparatet, så det skal gå bra, sier 31-åringen blidt.

– Helt rått

Landslagskollega Tarjei Bø er imponert over Bergers dominans i kvinnelig skiskyting.

– Det nesten uvirkelig å forstå hvor bra det er, sier Bø til NRK.no.

– En ting er å klare å vinne en av de verdenscupene, men hun er liksom best i alt fra normaldistanse som er en skytekonkurranse, til sprint som er enda mer langrennskonkurranse med skyting, i tillegg vinner hun spurter og går fra i løypa. Det er ganske rått, sier en imponert Bø.

Tora Bergers sesong kan bli historisk suveren. 
For i tilegg til VM-gullene og verdenscupseirene ligger lesjingen også an til å vinne hver eneste av distansecupene. 
En prestasjon ingen har klart før.

Tora Berger har levert en imponerende sesong i skiskyttersporet. Hun ligger an til å vinne samtlige distansecuper, og verdenscupen sammenlagt har hun allerede avgjort.

Siste nytt

 • Festfotball uten Ødegaard

  Martin Ødegaard er fortsatt skadet og var ikke med da Arsenal valset over Slavia Praha på bortebane.

  Arsenal hadde et vanskelig utgangspunkt etter at de bare klarte 1–1 på hjemmebane forrige uke, men i Praha var det aldri tvil om hvilket lag som fortjente avansementet.

  Alexander Lacazette fortsatte storformen og scoret to mål, mens både Nicolas Pépé og Bukayo Saka noterte seg for hver sin scoring.

  Dermed er Arsenal videre til semifinalen i Europaligaen. Der venter gamletreneren Unai Emery og Villareal.

  Europa League - Quarter Final Second Leg - Slavia Prague v Arsenal
  Foto: David W Cerny / Reuters
 • Solskjær ett steg nærmere trofé

  Manchester United hadde få problemer med å ta seg videre fra kvartfinalen i Europaligaen. 2–0 på Old Trafford gjorde at United til slutt vant komfortable 4–0 sammenlagt.

  Med 2-0-seier i Spania for en uke siden, var avansementet aldri truet for Solskjærs menn. Og hvert fall ikke da Edinson Cavani sendte rødtrøyene i ledelsen allerede etter seks minutter.

  Med 3-0-ledelse sammenlagt, hadde Solskjær mulighet til å hvile flere av sine viktigste spillere underveis i kampen, og selv om det ikke det var noe fyrverkeri av en forestilling, var det en overbevisende forestilling av United.

  Et selvmål av Jesús Vallejo på overtid, gjorde at det endte 4–0 sammenlagt.

  I semifinalen blir Roma motstander. Det italienske hovedstadslaget gikk videre med 3–2 sammenlagt over Ajax.

 • Østigård matchvinner for Coventry

  Midtstopper Leo Skiri Østigård (21) scoret sitt andre mål i Coventry-trøya da klubben hans vant 1–0 mot Rotherham i et bunnoppgjør i mesterskapsserien torsdag.

  Etter 70 minutter fikk Østigård muligheten sin og headet inn kampens første scoring. Målet kommer kun ti dager etter at han også scoret for klubben.

  Med 1-0-seieren på nivå 2 i England er Coventry på 18.-plass, seks poeng over nedrykksstreken med fem kamper igjen. Rotherham blir værende på nedrykksplass med 39 poeng med to kamper mindre spilt. (NTB)

  Fotball, VM-kvalifisering: Trening med Norges herrelandslag . Leo Østigård
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal