Tora Berger ligger an til å bli tidenes mest suverene

SOTSJI/OSLO (NRK.no) Tora Berger er i ferd med å skrive seg inn i historiebøkene etter en fenomenal sesong. Den norske skiskytteren herjer i verdenscupen som ingen andre har gjort før henne.

Tora Berger

Tora Berger var strålende fornøyd etter trippel-triumfen i Holmenkollen sist helg. Den norske skiskytteren leder verdenscupen med over 300 poeng - seiersmarginen til slutt kan bli historisk god.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

berger

Tora Berger tok seks medaljer på seks forsøk i VM. Nå ligger hun også an til å vinne alle distansecupene og nasjonscupen med Norge i verdenscupen, i tillegg til sammenlagtseieren. Det har ingen andre klart før henne.

Foto: PETR JOSEK / Reuters
Tarjei Bø

Tarjei Bø sier det nesten blir uvirkelig å forstå hvor bra Tora Berger har gjort det denne sesongen.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Tora Berger har allerede avgjort verdenscupen sammenlagt. 31-åringen leder med utrolige 309 poeng på verdenscuptoer Darja Domratsjeva.

Domratsjeva vant riktignok torsdagens normaldistanse i Sotsji, men ettersom Berger kapret tredjeplassen, ble ikke utslaget på poengfronten særlig stort.

Svenske Magdalena Forsberg vant verdenscupen 217 poeng foran Liv Grete Poirée i 2000/2001-sesongen. Dette er den største seiersdifferansen de siste 15 årene – dermed kan Berger gå mot en historisk overlegen verdenscupseier.

– Sesongen har vært veldig bra. Så jeg har veldig lyst til å fullføre sånn som jeg har startet. Nå er det fem løp igjen, så får jeg se hva jeg får til, sier Tora Berger til NRK.no.

Kan vinne alt

Berger har allerede vist seg som dronningen av skiskyting med sin gullsanking i skiskytter-VM. 31-åringen endte opp med fire gull og tø sølv i mesterskapet – seks medaljer på seks forsøk.

Denne helgen går skiskytterne inn i den nest siste av sesongens verdenscuphelger. Torsdag kan Berger sikre seg en ny verdenscup-kule.

Som om ikke det var nok, ligger Berger også an til sammenlagtseieren i de fire andre distansecupene – nasjonscupen inkludert. Det har ingen klart før henne.

– Det er mulig, sier Berger, som ikke frykter tyngden av alle trofeene hun kanskje må bære med seg hjem i kofferten.

– Det blir bare artig. Jeg renger med det er nok av folk i støtteapparatet, så det skal gå bra, sier 31-åringen blidt.

– Helt rått

Landslagskollega Tarjei Bø er imponert over Bergers dominans i kvinnelig skiskyting.

– Det nesten uvirkelig å forstå hvor bra det er, sier Bø til NRK.no.

– En ting er å klare å vinne en av de verdenscupene, men hun er liksom best i alt fra normaldistanse som er en skytekonkurranse, til sprint som er enda mer langrennskonkurranse med skyting, i tillegg vinner hun spurter og går fra i løypa. Det er ganske rått, sier en imponert Bø.

Tora Bergers sesong kan bli historisk suveren. 
For i tilegg til VM-gullene og verdenscupseirene ligger lesjingen også an til å vinne hver eneste av distansecupene. 
En prestasjon ingen har klart før.

Tora Berger har levert en imponerende sesong i skiskyttersporet. Hun ligger an til å vinne samtlige distansecuper, og verdenscupen sammenlagt har hun allerede avgjort.

Siste nytt

 • Molde tapte mot Sogndal

  Regjerende seriemester Molde måtte ble slått 2-1 av 1.-divisjonsklubben Sogndal i en treningskamp søndag.

  – Det var nok en liten vekker for oss, sier Molde-trener Erling Moe til Romsdals Budstikke.

  Selv om Molde byttet ut så å si hele laget i pausen, mener treneren det ikke finnes noen unnskyldning for nederlaget.

  – Jeg forventer ikke at vi ikke vinner hjemme mot Sogndal, sier Moen.

  Kristoffer Hoven og Per-Magnus Steiring scoret for Sogndal, mens Leke James puttet for Molde.

  Erling Moe
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Ighalo nærmer seg forlenget avtale

  Odion Ighalo skal nærme seg en forlengelse av utlånsavtalen til Manchester United, det bekrefter agenten hans, Atta Aneke, til VG.

  Spissen var i utgangspunktet på lån til Manchester United frem til 1. juni 2020, men nå skal spissen muligens bli i United frem til 30. januar 2020, skriver avisen.

  FA Cup Fifth Round - Derby County v Manchester United
  Foto: Andrew Yates / Reuters
 • PSG kjøper Mauro Icardi

  Mauro Icardi har signert en fireårskontrakt med PSG. 27-åringen har vært lånt ut til den franske storklubben fra Inter siden september.

  Det bekrefter klubbene på sine nettsteder søndag.

  Ifølge storavisen L'Equipe betaler PSG snaut 650 millioner kroner for å sikre seg spissens tjenester på permanent basis. Summen er 100 millioner kroner lavere enn opsjonen klubbene avtalte i september, og årsaken er koronapandemien.

  FILE PHOTO: Coupe de France - Round of 16 - Pau v Paris St Germain
  Foto: Regis Duvignau / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal