Berger gikk seg opp 28 plasser

Med start nummer 33 imponerte Tora Berger med feilfri skyting og et kanonløp i sporet.

Tora Berger

Tora Berger i starte på sitt fantomløp.

På kvinnenes jaktstart startet Tora Berger 1,42 bak slovakiske Anastazia Kuzmina. I mål var hun 52 sekunder bak vinneren Magdalena Neuner fra Tyskland, og 28 plasser høyere på resultatlista.

Til det som så ut som en fjerde plass, men som til slutt ble en femte.

Hun var dermed best i jaktstarten, men søndagens sprint ødla medaljesjansene.

I tillegg til Berger gikk Ann Kristin Aafedt Flatland . Hun pådro seg en bom på siste skyting, men gikk seg opp to plasser og ble nummer åtte.

Gro Marit Istad Kristiansen og Liv Kjersti Eikeland var ikke blant de 60 beste på søndagens sprint og fikk ikke stille opp på jakstarten.

– Utrolig artig med fire fulle hus. Jeg hadde ingenting å tape da jeg gikk ut i dag, sa Berger til NRK etter løpet.

Ble holdt igjen

Etter målgang var det full forvirring om Berger hadde gått inn til en fjerde eller en femte plass. Grunnen var at en funksjonær holdt igjen svenske Anna Carin Olofson-Zidek i starten.

Olofson-Zidek som skulle ha gått ut som nummer 20 ble av uforklarlig vis holdt igjen og måtte se både nummer 21 og 22 gå ut foran seg.

– Jeg ble litt stresset, og da jeg endelig fikk starte så jeg at jeg skulle vært av gårde for 14 - 15 sekunder siden, sier hun til NRK.

Etter litt frem og tilbake fikk den svenske jenta 14 sekunder bedre tid og hoppet to plasser opp på resultatlista og skjøv Berger ned til femte.

1. skyting

Etter første skyting gikk Kuzmina fra Slovakia først ut , mens Flatland hadde en bom etter første skyting, og lå på 11. plass.

Tora Berger skjøt fult hus, og gikk ut 1,49 bak Kuzmina og lå på en 29. plass.

Etter hvert viste det seg at Magdalena Neuner, som gikk ut som nummer to, tok føringen i feltet og sammen med Kuzmina ledet hun hele løpet.

Inn til 2. skyting skjøt Neuner fult hus, mens jenta fra Slovakia måtte gå en strafferunde.

Nordmennene skjøt nå bare fulle hus, og gikk ut 1.08 og 1.52 bak den tyske jenta.

Halvveis økte Neuner ledelsen og gikk fortest av alle, bortsett fra Berger.

Fire fulle hus

Neuner kommer alene inn på standplass og skjøt ned fire av fem blinker.

Kuzmina fikk fult hus og gikk ut 6,2 bak Neuner. Brunet fra Frankrike var 12,8 bak.

Medaljene var dermed fordelt.

Flatland skjøt sitt tredje fulle hus og gikk ut som nummer 6, 51,1 sekunder bak. Berger hadde ikke en eneste bom, og var ett minutt bak ledelsen.

Hun klarte aldri å hente inn med på suverene Neuner som vant kvinnenes jaktstart, foran Kuzmina og Brunet, men alle de andre fikk se ryggen til jenta fra Lesja som gikk best av alle