Normal

Berger gikk seg fram 20 plasser

Tora Berger gikk et knalløp og gikk seg 20 plasser fram i jaktstarten lørdag. Men det dårlige utgangspunktet hindret en plass på pallen.

Video Tora Berger siste skyting

Tora Berger imponerte med raske og treffiskre serier på standplass, her på den siste skytingen

Berger endte på fjerdeplass etter å ha startet som nummer 24. Hun bommet én gang på den første skytingen, men så skjøt hun tre feilfrie og raske serier. Med god fart i sporet gikk hun forbi alle unntatt de tre beste fra sprinten fredag. I mål var hun 1.03 minutter bak vinneren.

De norske hadde håpløse utgangsposisjoner, ettersom de skjøt seg vekk på sprinten fredag . Synnøve Solemdal ble best av de norske på 17. plass, og startet 1.18 bak ledende Olga Zaitseva. Tora Berger startet 1.41 bak som nummer 24.

Da gikk Berger raskt i sporet, men fikk det ikke til på standplass. Lørdag klaffet begge deler. Hun slo Zaitseva med 38 sekunder i lørdagens renn isolert.

Zaitseva vant igjen

Video: Se Zaitseva ta sin 11. verdenscupseier:

Video Innspurt skiskyting kvinner

Innspurt skiskyting kvinner

Olga Zaitseva forsvarte ledelsen fra sprinten. Med feilfri skyting var den russiske veteranen 28 sekunder foran Helena Ekholm, som hadde én bom på siste skyting.

Darja Domratsjeva fra Hviterussland tok tredjeplassen tross tre bom. Men hun hadde såpass stort forsprang på Berger at hun likevel var 26 sekunder foran Berger i mål.

Solemdal bommet hele fem ganger - fire av dem i de stående skytingene - men gikk seg likevel to plasser fram til nummer 15, 3.07 bak Zaitseva.

De to andre norske jentene som fikk være med på jaktstarten, Birgitte Røksund og Ane Skrove Nossum, var ikke heldige på standplass og fikk henholdsvis 5 og 9 strafferunder.

Siste nytt

 • Nord- og Sør-Korea går sammen om OL

  Sør-Korea og Nord-Korea har bestemt seg for å sammen søke om å arrangere de Olympiske sommerleker i 2032. Det kommer fram i en erklæring fra president Moon Jae-in og leder Kim Jong-un onsdag. De vil også samarbeide om store sportsarrangementer.

  Moon Jae-in og Kim Jong Un signerer felleserklæring
  Foto: Korea Broadcasting System / AP
 • Vålerenga fortsatt uten poengtap

  Storhamar topper tabellen etter å ha vendt til 3-2-seier i mjøsderbyet mot Lillehammer, mens Vålerenga er eneste lag uten poengtap i eliteserien. Oslolaget slo nemlig kort Sparta 3-0 i Furuset Forum.

  Lindström
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Helleland vil røyste mot Russland

  Wadas visepresident Linda Hofstad Helleland skriv i ei fråsegn at ho kjem til å røyste mot at Russland blir tekne inn igjen som Wada-medlem, slik kontrollkomiteen CRC tilrår, melder insidetgegames.biz.

  Wada skal avgjere saka på sitt styremøte torsdag.

  Barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland
  Foto: Lotte Olsen Jessa / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag
Mesterligaen: 1. runde