NRK Meny
Normal

Berger feilet da hun skjøt for seieren - ble likevel historisk

KHANTY-MANSIJSK/OSLO (NRK): Da konkurrentene bommet én etter én på siste skyting, fikk Tora Berger plutselig muligheten til å stikke av med seieren på jaktstarten i Khanty-Mansijsk. Men så bommet Berger selv.

Berger

Tora Berger kunne stikke av med seieren på jaktstarten i Khanty-Mansijsk, men feilet på siste skyting. Dermed ble det 'kun' tredjeplass på skiskytterdronningen.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

– Jeg er ikke så fornøyd med de to bommene i rennet, sier Berger til NRK etter rennet.

Berger fikk det ikke til å stemme på torsdagens sprint, og gikk derfor ut helt nede på åttendeplass på lørdagens jaktstart.

Selv om hun leverte et godkjent løp underveis lørdag, slet hun med å ta innpå løperne i tet.

Inn til den siste skytingen lå hun på en femteplass, over halvminuttet bak lederduoen Olga Soukalova (Tsjekkia) og Vita Semerenko (Ukraina).

Men jentene i tet bommet henholdsvis én og tre ganger, og dermed stod plutselig Berger på standplass med muligheten til å skyte for seier.

Én bom var nok

Men Lesja-jenta, som normalt er utilnærmelig i slike situasjoner, pådro seg én strafferunde.

Det var nok til at Soukalova fikk gå ut alene i tet, ni sekunder foran russiske Olga Vilukhina og 26 sekunder foran Berger.

Det ble også plasseringene i mål.

– Jeg synes det var bra i dag etter forutsetningene. Det var greit. Jeg hadde litt igjen på den siste runden og så at jeg hadde mulighet på pallen. Da dro jeg på litt, forteller Berger.

  • Se Berger skyte for seieren i videovinduet under:
Tora Berger endte på en tredjeplass i jaktstarten for kvinner i Khanty-Mansijsk. Se siste skyting her. Kommentatorer: Andreas Stabrun Smith, Ola Lunde og Halvard Hanevold

Tora Berger hadde muligheten til å stikke av med seieren på lørdagens jaktstart, men bommet på siste skyting.

Historisk

Selv om dronningen fra VM i Nove Mesto nok gjerne skulle ha stått øverst på pallen i Khanty-Mansijsk, var tredjeplassen mer enn nok til å gjøre henne historisk.

Tora Berger tok nemlig sin 19. pallplass på 25 forsøk denne sesongen. Dermed tangerte hun den svenske skiskytterlegenden Magdalena Forsberg.

– Hun var jo best. Hun vant alt det første året jeg var med, sier Berger om den svenske skiskytterlegenden.

At hun hadde muligheten til å tangere Forsberg visste hun på forhånd, men sier hun ikke har tenkt så mye på det. Etter rennet lot hun seg selv reflektere litt over det.

– Det har vært en vanvittig bra sesong for meg. Ikke bare gjorde jeg det bra i VM, men jeg tar også den totale verdenscupen pluss mye annet. Det har gått på skinner hele sesongen, sier hun.

Søndag har Berger muligheten til å holde rekorden alene, dersom hun blir topp-tre når fellesstart står på programmet i Khanty-Mansijsk.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
VM-kveld
4-4-2 Eliteserien fotball: Vålerenga - Brann