NRK Meny
Normal

Berger åpner for å hjelpe lagvenninnene etter karriereslutt

RUHPOLDING (NRK.no): Lagvenninnene har allerede spurt Tora Berger (32) om hun vil bli med på samlinger også neste sesong. – De må i så fall selv bestemme hvilken rolle jeg skal ha, sier Berger.

Tora Berger

Tora Berger har sagt ja til å sykle Birken sammen med resten av skiskytterkvinnenne neste år. De håper også at hun blir med på enkelte samlinger.

Foto: Jens Meyer / Ap

Med 19 mesterskapsmedaljer er Tora Berger dronninga på skiskytterlandslaget, men etter denne sesongen har hun bestemt seg for å legge opp.

Det betyr at skiskytterkvinnene mister bautaen og frontfiguren i laget. Nå røper imidlertid 32-åringen at hun gjerne blir med på samlinger også neste sesong - for å lære bort.

– Vi får se hvor mye det blir, men jeg har i hvert fall sagt at jeg blir med på en samling hvis de skal til Mallorca, sier Berger som også vil bruke en slik mulighet til å holde seg i form etter karriereslutt.

Sykler Birken sammen

Berger, som onsdag sikret norsk pallplass på stafetten i Ruhpolding, røper at hun allerede har sagt ja til å sykle Birken sammen med lagvenninnene neste år.

– Vi er gode venner så jeg vil holde kontakten med dem selv om jeg slutter, sier Berger.

– Hvilken rolle ser du for deg at du kan ha på samlinger?

– De må selv bestemme hva de ønsker, men jeg skal i hvert fall ikke plage dem, sier Berger og bryter ut i sin karakteristiske latter.

Flatland

Ann Kristin Flatland legger også opp etter sesongen.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– En stor brikke forsvinner

Synnøve Solemdal (24) har denne sesongen seilet opp som den sterkeste løperen bak Berger og står først i køen når skoene etter skiskytterdronningen skal fylles.

Hun innrømmer at tomrommet Berger etterlater seg vil prege laget.

– Det blir en veldig stor brikke som forsvinner. Hun har mye erfaring, sier Solemdal som håper Berger blir med videre og ødsler av sin kunnskap på enkelte samlinger.

Solemdal får støtte av lagvenninne Tiril Eckhoff (23).

– Tora er en bra dame med mye godt humør så det ville vært kult om hun blir med videre.

Flatland vil hjelpe

Ann Kristin Flatland (31), som vant sesongens første verdenscupsprint, legger også opp etter sesongen. Hun er i likhet med Berger innstilt på å hjelpe Norge videre.

– Er det noe jeg kan bidra med så hadde det vært moro, sier Flatland.

– Vi må i hvert fall trene sykling så vi holder følge med de andre over fjellet på Birken, gliser Berger.

Siste nytt

 • Glimt enkelt videre

  Bodø/Glimt ble aldri truet av Melbo i torsdagens cupkamp. Trond Olsen sendte hjemmelaget i ledelsen etter 23 minutter. Jens Petter Hauges to mål og Philip Zinckernagel sikret 4-1-seier.

  Eliteserien fotball: Brann - Bodø / Glimt.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Duell mellom Klæbo og Northug

  Johannes Høsflot Klæbo og Petter Northug fronter en sterkt startfelt under bysprinten i Mosjøen neste lørdag. Også langrennsløpere som Eirik Brandsdal, Niklas Dyrhaug, Andrew Musgrave, Emil Iversen, Håvard Solås Taugbøl og Katrine Harsem er påmeldt.

  NM ski del 2 Alta
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Allsvenskan-spiller dopingtatt

  En Sirius-spiller har avlagt positiv dopingprøve i serieåpningen i Allsvenskan mot Hammarby, skriver Aftonbladet. Klubben fikk beskjed om den positive prøven onsdag formiddag, og torsdag ble spilleren utestengt med umiddelbar virkning.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag