Berge: – Min tøffeste oppgave som landslagstrener

Norge står overfor en formidabel oppgave når de møter stjernespekkede Danmark i OL-kvaliken i håndball lørdag kveld.

Christian Berge

INNBITT: Norges landslagstrener Christian Berge, her under fredagens kamp mot Bahrain.

– Dette er helt klart den tøffeste oppgaven jeg har hatt som landslagstrener. Danmark har klassespillere i hver posisjon, og gjerne to av dem. Det blir en formidabel oppgave, sier landslagstrener Christian Berge til NRK.

Norge vant den første kampen i OL-kvalifiseringen fredag kveld, men lørdag venter langt tøffere motstand enn Bahrain: hjemmelaget Danmark.

– Vi kan slå nedenfra

Danskene tok en knallsterk seier 28-24 over Kroatia fredag.

– Man kan snakke om at vi har hatt tøffe kamper mot Frankrike og Polen i EM, men dette er et hakk opp, så dette er vår største oppgave. Men vi liker situasjonen, vi kan slå nedenfra, sier Berge.

– Ble du skremt av hvor gode de så ut mot Kroatia i går?

– Nei, jeg blir veldig sjelden skermt. Men det er et bra lag, sier han.

Mikkel Hansen

HERJET: Mikkel Hansen og Danmark storspilte mot Kroatia fredag.

Mener danskene tror de er best

Med bare fire lag i kvalifiseringen er det i praksis ikke rom for feilsteg. Det vet også danskene. NRKs håndballekspert Øystein Havang tror danskene er så tent som de kan bli før oppgjøret.

– Det å komme til OL betyr mer enn noe annet for en håndballspiller, så de kommer til å være skjerpet. Jeg kan være enig i at dette er det tøffeste oppgjøret vi har hatt under Berge. Danmark har potensial til å være topp fire i Europa, de er et internasjonalt topplag med noen av verdens beste spillere, sier Havang.

Han tror likevel Norge har gode sjanser til å vinne.

– De ser på seg selv som et bedre lag enn Norge. Det kan bli deres bane, sier ekspertkommentatoren.

Må ikke la seg blende av Mikkel Hansen

Norges Joakim Hykkerud mener Norge ikke må fokusere for mye på Darnmarks enkeltspillere, som superstjernen Mikkel Hansen.

– Han er en verdensklassespiller, og gjør mye for Danmark. Det blir tøft. Men vi må tenke på oss selv, sier Hykkerud til NRK.

Danmark-trener Gudmundur Gudmundsson forsøker å skyve favorittstempelet over på Norge.

– Vi la ned mye krefter i kampen mot Kroatia. Norge hadde en lettere kamp mot Bahrain. De har kunnet hvile noen av sine nøkkelspillere, og det kunne jo ikke vi. Akkurat det er en stor forskjell mellom oss og Norge før kampen, sier han ifølge NTB.