NRK Meny
Normal

– Det er viktig at det ikke blir for hyggelig

KRAKOW (NRK): Landslagstrener Christian Berge gjør alt for at Norges nye håndballhelter skal være skjerpet til EM-semifinalen mot Tyskland fredag kveld.

Berge

FOKUSERT: Landslagstrener Christian Berge er skjerpet før fredagens sensasjonelle EM-semifinale mot Tyskland.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Vi trykker til for å skape litt ubalanse. Det er viktig at det ikke blir for hyggelig. Vi skal ha en god treningsøkt nå der vi skal få «røsket» litt, sier Christian Berge til NRK.

Han er klar på at laget nå jobber for at de skal ha føttene godt plantet på jorda inn mot fredagens semifinale.

For det som skjedde i Krakow onsdag kveld overgår alt norsk herrehåndball har opplevd tidligere. Norge slo ut regjerende mester i OL, VM, og EM, Frankrike.

– Er det en fare for at dere er for høyt oppe nå?

– Nei. Det er jeg ikke redd for i det hele tatt. Vi er en så fin gjeng, så det er jeg ikke noe bekymret for, sier kaptein Bjarte Myrhol.

– Alt går jo vår vei. Vi svever jo på en sky og da er det også lett å være håndballspiller på det norske herrelandslaget, legger han til.

Norge

HISTORISK PRESTASJON: Det norske herrelandslaget i håndball hadde all grunn til å slippe jubelen løs etter bragden mot Frankrike.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Sett video av Tyskland

– Det går ikke an å ta lett på oppgaven. Men selvfølgelig kan det være en fare for at vi er for høyt oppe. Men når det er en semifinale det er snakk om, så bør det være lett å fokusere godt nok på den, sier Norges toppscorer Kristian Bjørnsen.

Norge handler det om å få ned pulsen inn mot semifinalen og fokusere på arbeidsoppgavene som venter der.

Tønnesen og Hykkerud

GLADE GUTTER: Kent Robin Tønnesen og Joakim Hykkeryd.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Vi begynte dagen med å se video av Tyskland. Vi hadde bare en kort oppsummering av kampen i går. Nå dreier det seg om semifinalen, og det er der fokuset vårt ligger nå, sier Bjørnsen.

– Det å nå en semifinale er noe vi har jobbet hardt for ganske lenge, men det er viktig at vi ikke blir mette. Vi må være på tå hev og kjøre på videre, sier Joakim Hykkerud som sammen med resten av laget smilte ekstra bredt på torsdagens pressetreff.

Semifinalen mot Tyskland hører du direkte på NRK P1 fredag fra klokken 18.10

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal