Hopp til innhold

Berge tenker ikke på Monaco-ryktene

Sander Berge har gjort en så god sesong i belgiske Genk at han knyttes til den franske toppklubben Monaco. De ryktene ofrer ikke unggutten en tanke.

KRC Genk's Sander Berge

MONACO-INTERESSE: Men Sander Berge sier han har alt fokus på å fullføre sesongen i belgiske Genk.

Foto: Francois Lenoir / Reuters

19-åringen har imponert for klubben som gikk glipp av europaligakvalifisering med knappest mulig margin etter tap mot Oostede i den avgjørende kampen.

Berges prestasjoner har ikke gått ubemerket hen og den belgiske avisen Het Laatste Nieuws erfarte i mai at midtbanespilleren er høyt oppe på den franske klubbens liste over spillere klubben ønsker å hente.

Selv tenker han svært lite på ryktene.

– Det er ikke noe jeg har tenkt på i det hele tatt for så vidt. Jeg har hatt fokus på å fullføre sesongen i Genk med stil og legge alt fokus der, sa han til NTB i forkant av landskampen mot Tsjekkia.

– Men du kan ikke love Genk-fansen at du blir i klubben også neste sesong?

– Det er ikke noe jeg tenker på, jeg har kun fokus på å møte opp til treningsleir 5. juli med Genk.

Under et pressemøte med landslaget mandag roste landlassjef Lars Lagerbäck 19-åringen.

– Det er utrolig bra å gå i vintervinduet og så få en sånn rolle som han har gjort. Sander er en klok og moden spiller, en skikkelig lagspiller. Han er så god at han kan ta mer initiativ.

På spørsmål fra pressen om Monaco-forbindelsen var Lagerbäck mer avventende.

– Han har fått en fin rolle på et ganske bra nivå, så han skal virkelig tenke seg om. Det er hans avgjørelse, så klart, og det er bra at spillere vil vise at de kan prestere på et høyere nivå. Men det er som sagt opp til ham, sier Lagerbäck.

Siste nytt

  • Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

    Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP.

    Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning.

  • Tidligere Brann-profil dropper skjebnekamper – nå beklager han til lagkameratene

    Tidligere Brann-spiller Robert Taylor skapte irritasjon da han takket nei til å spille for Finland i torsdagens EM-skjebnekamp mot Wales. Nå forklarer han seg.

    Taylor, som også har en fortid i Tromsø, spiller til daglig sammen med superstjernen Lionel Messi i Inter Miami.

    Kampen mot Wales er semifinale i omspillet i nasjonsligaen.

    – Jeg har stor tro på at Finland i disse svært viktige kampene trenger spillere som er hundre prosent i form, slik at vi forhåpentligvis kan sikre oss en plass i EM. Det hadde vært egoistisk av meg å ta denne muligheten fra en annen spiller, skriver Taylor på Instagram.

    – Fordi dette var en svært vanskelig avgjørelse å ta, tok det lengre tid enn forventet å komme fram til denne løsningen. Jeg vet at det har satt laget i en utfordrende situasjon, så jeg vil be om unnskyldning til lagkameratene og trenerne mine, legger han til. (NTB)

    Taylor
    Foto: AP
  • Konow med sammenlagtseier i verdencupen i telemark

    Kaja Bjørnstad Konow tok sammenlagtseieren i øvelsen klassisk distanse i verdenscupen i telemark mandag.

    Det var Konows første sammenlagtseier i verdenscupen.

    Den norske profilen tok annenplassen i mandagens avslutningsrenn i franske Pra Loup. Det holdt til å ta verdenscupkula hjem til Norge.

    Konow vant med 30 poeng ned til franske Augustine Carliez, og hadde 76 poeng til en annen fransk løper, Laly Chaucheprat, på tredjeplassen.

    Gøril Strøm Eriksen sørget for en god norsk dag mandag med tredjeplass i avslutningsrennet.

    På herresiden er Trym Nygaard Løken tilbake for fullt i verdenscupen. Han tok seieren i herrenes renn og var 1,9 sekunder foran franskmannen Elie Nabot.

    Jacob Alveberg kjørte inn til femteplass. (NTB)

    Kaja Bjørnstad Konow
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal