NRK Meny
Normal

Ordknapp Berge om Mørk-saken: – Vi har prøvd å vri fokuset

Landslagstrener Christian Berge ville ikke svare på spørsmål rundt Nora Mørk, og er usikker på hvordan saken vil påvirke kveldens kamp.

Pressetreff håndball menn.

VILLE IKKE SVARE: Christian Berge ville ikke svare på spørsmålene rundt Nora Mørk.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Vi vet ikke om vi er upåvirket nå. Men gutta har fått klar beskjed om å forberede seg godt, og de har veldig fokus på arbeidsoppgavene, sa Berge før tirsdagens oppgjør mot Østerrike.

Landslagstreneren ville ikke svare på spørsmål rundt Nora Mørk-saken. Hun mener private bilder av henne er spredt til herrelandslaget.

Berge henviste alle spørsmål til håndballpresident Kåre Geir Lio. Men på spørsmål om han hadde vært involvert i møter rundt saken, svarte landslagssjefen kontant.

– Nei.

Tirsdag kveld spiller landslaget mot Østerrike, og Berge forteller at laget har snakket om temaet, men at de prøver å skifte fokus før kampen.

– Vi har prøvd å vri fokuset over på det vi er her for, nemlig å prestere sammen. Vi må jo snakke gjennom det, det må vi. Vi er jo en gruppe som skal fungere sammen.

– Belastende for spillergruppa

Landslagssjefen tror likevel at herrelandslaget skal klare å stenge saken ute.

– Ja, jeg tror vi klarer å holde fokus uavhengig av saken. Vi skal få gjort jobben vår. Vi skal få fokus på kampen, vi er her for å prestere i mesterskap.

NRKs håndballekspert Håvard Tvedten frykter saken kan bli vanskelig å riste av seg før kampen mot Østerrike.

Håvard Tvedten

– BELASTENDE: Tvedten mener saken er belastende for spillergruppa,

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Jeg var spillerepresentant i mange år, og var også i situasjoner der vi hadde interne ting vi ble nødt til å håndtere under mesterskap. Det er belastende for spillergruppa, men folk takler det veldig forskjellig. Vi får håpe den norske EM-troppen klarer å stenge det ute til etter et mesterskap, så får de ta et realt oppgjør med det da.

– Det er også viktig å forstå at det er flere uskyldige spillere her som ikke har hatt noe med dette å gjøre. De er her for én ting, og det er å ta medalje. Derfor er timingen uheldig, mener Tvedten.

– Må rydde opp

Han kaller saken stygg for håndballgutta, og sier det en ripe i lakken for imaget.

– Det er en viktig sak Nora fører. Den er viktig for samfunnet, og viktig for oss menn. Når en sak kommer opp på denne måten er det vanskelig å håndtere, sier Tvedten.

Han håper håndballforbundet og Nora Mørk finner en løsning.

– Jeg tror det må være en dialog. Man må snakke om ting og rydde opp i eventuelle misforståelser og ting som har ført til at man har havnet i en sånn situasjon.

Håvard Tvedten

LEDER: NRKs ekspert Håvard Tvedten har en lang karriere som leder i landslagsgruppa.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Siste nytt

 • Celtic og Ajer fikk bank i Russland

  Kristoffer Ajer fikk en stri kveld på jobb i Celtic-forsvaret borte mot russiske Zenit St. Petersburg. Skottene tapte 0-3 og røk ut av europaligaen. Celtic vant hjemmekampen 1-0, men det skulle vise seg å være et altfor lite forsprang mot russerne.

  Scottish Premiership - Celtic vs Rangers
  Foto: Russell Cheyne / Reuters
 • Buick fortsetter å levere i Dubai

  Den norske jockeyen William Buick vant torsdag to nye galoppløp i Dubai. Med det håvet han inn over 18,6 millioner kroner til fornøyde hesteeiere. 28-åringen tok sine to siste seirer med hestene Folkswood og Walton Street.

  Video Norsk jockey gjør kometkarriere i England
  Foto: Nyhetsspiller
 • Lars Sætra tilbake i Godset

  Midtstopperen Lars Sætra (26) vender hjem til Strømsgodset. Sætra har skrevet kontrakt med drammenserne ut 2019-sesongen. Midtstopperen har tidligere vunnet både cup og serie med Strømsgodset. Han har trent med Godset den siste tiden.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal