Ordknapp Berge om Mørk-saken: – Vi har prøvd å vri fokuset

Landslagstrener Christian Berge ville ikke svare på spørsmål rundt Nora Mørk, og er usikker på hvordan saken vil påvirke kveldens kamp.

Pressetreff håndball menn.

VILLE IKKE SVARE: Christian Berge ville ikke svare på spørsmålene rundt Nora Mørk.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Vi vet ikke om vi er upåvirket nå. Men gutta har fått klar beskjed om å forberede seg godt, og de har veldig fokus på arbeidsoppgavene, sa Berge før tirsdagens oppgjør mot Østerrike.

Landslagstreneren ville ikke svare på spørsmål rundt Nora Mørk-saken. Hun mener private bilder av henne er spredt til herrelandslaget.

Berge henviste alle spørsmål til håndballpresident Kåre Geir Lio. Men på spørsmål om han hadde vært involvert i møter rundt saken, svarte landslagssjefen kontant.

– Nei.

Tirsdag kveld spiller landslaget mot Østerrike, og Berge forteller at laget har snakket om temaet, men at de prøver å skifte fokus før kampen.

– Vi har prøvd å vri fokuset over på det vi er her for, nemlig å prestere sammen. Vi må jo snakke gjennom det, det må vi. Vi er jo en gruppe som skal fungere sammen.

– Belastende for spillergruppa

Landslagssjefen tror likevel at herrelandslaget skal klare å stenge saken ute.

– Ja, jeg tror vi klarer å holde fokus uavhengig av saken. Vi skal få gjort jobben vår. Vi skal få fokus på kampen, vi er her for å prestere i mesterskap.

NRKs håndballekspert Håvard Tvedten frykter saken kan bli vanskelig å riste av seg før kampen mot Østerrike.

Håvard Tvedten

– BELASTENDE: Tvedten mener saken er belastende for spillergruppa,

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Jeg var spillerepresentant i mange år, og var også i situasjoner der vi hadde interne ting vi ble nødt til å håndtere under mesterskap. Det er belastende for spillergruppa, men folk takler det veldig forskjellig. Vi får håpe den norske EM-troppen klarer å stenge det ute til etter et mesterskap, så får de ta et realt oppgjør med det da.

– Det er også viktig å forstå at det er flere uskyldige spillere her som ikke har hatt noe med dette å gjøre. De er her for én ting, og det er å ta medalje. Derfor er timingen uheldig, mener Tvedten.

– Må rydde opp

Han kaller saken stygg for håndballgutta, og sier det en ripe i lakken for imaget.

– Det er en viktig sak Nora fører. Den er viktig for samfunnet, og viktig for oss menn. Når en sak kommer opp på denne måten er det vanskelig å håndtere, sier Tvedten.

Han håper håndballforbundet og Nora Mørk finner en løsning.

– Jeg tror det må være en dialog. Man må snakke om ting og rydde opp i eventuelle misforståelser og ting som har ført til at man har havnet i en sånn situasjon.

Håvard Tvedten

LEDER: NRKs ekspert Håvard Tvedten har en lang karriere som leder i landslagsgruppa.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Siste nytt

 • Tønnesen med nytt brudd

  Kent Robin Tønnesen, som sto over VM i håndball med brukket finger tidligere i år, har fått et nytt brudd. Denne gangen i høyrehånden. Skaden fikk han på trening.

  – Jeg har aldri brukket noe før i mitt liv. Nå skjer det to ganger på tre måneder, det er ganske spesielt, sier han.

  Tønnesen håper å være klar til å spille igjen i løpet av et par måneder.

  Tønnesen
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • LSK vant målrik serieåpning

  LSK Kvinner var på vei mot et svært overraskende tap hjemme mot Kolbotn i sesongåpningen. Så våknet den regjerende mesteren og snudde til 4-3-seier. Med 23 minutter igjen å spille var det gjestene Kolbotn som ledet 3-1, så kviknet LSK til. Først reduserte Guro Reiten til 2–3 etter 73 minutter, og deretter utlignet Emilie Haave to minutter senere. Ett minutt før slutt var snuoperasjonen komplett da Reiten satte inn sitt andre mål for dagen da hun scoret på straffe.

  Guro Reiten
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Gangnes blir servicemann

  Kenneth Gangnes måtte gi seg på landslaget før jul på grunn av skade, nå blir han landslagets nye servicemann. Gagnes tar over for østerrikeren Thomas Hörl, som gir seg etter ni år.

  – Det blir gøy å være med og bidra på en litt annen måte enn å hoppe selv, sier Gangnes.

  Kenneth Gagnes
  Foto: Frode Søreide / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal