Hopp til innhold

Ordknapp Berge om Mørk-saken: – Vi har prøvd å vri fokuset

Landslagstrener Christian Berge ville ikke svare på spørsmål rundt Nora Mørk, og er usikker på hvordan saken vil påvirke kveldens kamp.

Pressetreff håndball menn.

VILLE IKKE SVARE: Christian Berge ville ikke svare på spørsmålene rundt Nora Mørk.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Vi vet ikke om vi er upåvirket nå. Men gutta har fått klar beskjed om å forberede seg godt, og de har veldig fokus på arbeidsoppgavene, sa Berge før tirsdagens oppgjør mot Østerrike.

Landslagstreneren ville ikke svare på spørsmål rundt Nora Mørk-saken. Hun mener private bilder av henne er spredt til herrelandslaget.

Berge henviste alle spørsmål til håndballpresident Kåre Geir Lio. Men på spørsmål om han hadde vært involvert i møter rundt saken, svarte landslagssjefen kontant.

– Nei.

Tirsdag kveld spiller landslaget mot Østerrike, og Berge forteller at laget har snakket om temaet, men at de prøver å skifte fokus før kampen.

– Vi har prøvd å vri fokuset over på det vi er her for, nemlig å prestere sammen. Vi må jo snakke gjennom det, det må vi. Vi er jo en gruppe som skal fungere sammen.

– Belastende for spillergruppa

Landslagssjefen tror likevel at herrelandslaget skal klare å stenge saken ute.

– Ja, jeg tror vi klarer å holde fokus uavhengig av saken. Vi skal få gjort jobben vår. Vi skal få fokus på kampen, vi er her for å prestere i mesterskap.

NRKs håndballekspert Håvard Tvedten frykter saken kan bli vanskelig å riste av seg før kampen mot Østerrike.

Håvard Tvedten

– BELASTENDE: Tvedten mener saken er belastende for spillergruppa,

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Jeg var spillerepresentant i mange år, og var også i situasjoner der vi hadde interne ting vi ble nødt til å håndtere under mesterskap. Det er belastende for spillergruppa, men folk takler det veldig forskjellig. Vi får håpe den norske EM-troppen klarer å stenge det ute til etter et mesterskap, så får de ta et realt oppgjør med det da.

– Det er også viktig å forstå at det er flere uskyldige spillere her som ikke har hatt noe med dette å gjøre. De er her for én ting, og det er å ta medalje. Derfor er timingen uheldig, mener Tvedten.

– Må rydde opp

Han kaller saken stygg for håndballgutta, og sier det en ripe i lakken for imaget.

– Det er en viktig sak Nora fører. Den er viktig for samfunnet, og viktig for oss menn. Når en sak kommer opp på denne måten er det vanskelig å håndtere, sier Tvedten.

Han håper håndballforbundet og Nora Mørk finner en løsning.

– Jeg tror det må være en dialog. Man må snakke om ting og rydde opp i eventuelle misforståelser og ting som har ført til at man har havnet i en sånn situasjon.

Håvard Tvedten

LEDER: NRKs ekspert Håvard Tvedten har en lang karriere som leder i landslagsgruppa.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Siste nytt

  • Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

    Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP.

    Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning.

  • Tidligere Brann-profil dropper skjebnekamper – nå beklager han til lagkameratene

    Tidligere Brann-spiller Robert Taylor skapte irritasjon da han takket nei til å spille for Finland i torsdagens EM-skjebnekamp mot Wales. Nå forklarer han seg.

    Taylor, som også har en fortid i Tromsø, spiller til daglig sammen med superstjernen Lionel Messi i Inter Miami.

    Kampen mot Wales er semifinale i omspillet i nasjonsligaen.

    – Jeg har stor tro på at Finland i disse svært viktige kampene trenger spillere som er hundre prosent i form, slik at vi forhåpentligvis kan sikre oss en plass i EM. Det hadde vært egoistisk av meg å ta denne muligheten fra en annen spiller, skriver Taylor på Instagram.

    – Fordi dette var en svært vanskelig avgjørelse å ta, tok det lengre tid enn forventet å komme fram til denne løsningen. Jeg vet at det har satt laget i en utfordrende situasjon, så jeg vil be om unnskyldning til lagkameratene og trenerne mine, legger han til. (NTB)

    Taylor
    Foto: AP
  • Konow med sammenlagtseier i verdencupen i telemark

    Kaja Bjørnstad Konow tok sammenlagtseieren i øvelsen klassisk distanse i verdenscupen i telemark mandag.

    Det var Konows første sammenlagtseier i verdenscupen.

    Den norske profilen tok annenplassen i mandagens avslutningsrenn i franske Pra Loup. Det holdt til å ta verdenscupkula hjem til Norge.

    Konow vant med 30 poeng ned til franske Augustine Carliez, og hadde 76 poeng til en annen fransk løper, Laly Chaucheprat, på tredjeplassen.

    Gøril Strøm Eriksen sørget for en god norsk dag mandag med tredjeplass i avslutningsrennet.

    På herresiden er Trym Nygaard Løken tilbake for fullt i verdenscupen. Han tok seieren i herrenes renn og var 1,9 sekunder foran franskmannen Elie Nabot.

    Jacob Alveberg kjørte inn til femteplass. (NTB)

    Kaja Bjørnstad Konow
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal