NRK Meny
Normal

Berge satser mot neste OL: – Føler at det er noe jeg mangler

OSLO (NRK): Stig-André Berge har bestemt seg. Han satser mot OL i Tokyo i 2020, men må gjøre store forandringer for å oppnå drømmen.

Berge

KLAR: Stig Andre Berge avslørte i Sportsrevyen at han fortsetter mot OL i 2020.

Foto: Marte Nyløkken Helseth/ NRK

Da Stig-André Berge gikk av brytematta etter å ha tatt sin første OL-medalje i Rio var han allerede sikker; han skulle satse fire år til, mot OL i Tokyo.

I Sportsrevyen på NRK søndag offentliggjorde han valget.

– Jeg har egentlig hatt lyst hele tiden fordi jeg har merket at jeg har ikke fått ut maks av potensialet mitt. Jeg har hele tiden hatt progresjon. Hvorfor skal jeg da gi meg? Det viste jo nå i OL at jeg fortsatt er under utvikling, da blir det for teit å gi seg nå, sier Berge til NRK før han fortsetter:

– Jeg føler at det er noe jeg mangler. Jeg har ikke stått på toppen av pallen i et mesterskap og blitt spilt nasjonalsangen for og det er noe jeg har lyst til å oppleve.

Berge snakket ikke bare om fremtiden i Sportsrevyen. Han lot seg også tatovere direkte i studio.

Laster Instagram-innhold

25 store mesterskap

Under OL i 2020 vil Berge være 37 år gammel. Men han mener langt ifra at det er noe som taler imot han.

– Det så vi nå i Rio og, jeg begynner å få en enorm rutine. Jeg har vært med i 25 EM, VM og OL til sammen nå. Jeg har en kjemperutine som jeg kan bruke til min fordel, sier han.

I tillegg påpeker Berge at regelendringen om å fjerne parterre-brytingen som ble gjort etter Rio er en enorm fordel for han.

– Så alt ligger til rette for at jeg skal kunne satse videre, påpeker han.

Må gjøre endringer

Men på spørsmål om hva som kan bli hans største utfordring frem mot OL er han klar: Han er redd for å stagnere.

– Tidligere har jeg kjørt bånn gass hele veien. Nå tror jeg vi skal være litt mer fornuftig og jeg tror vi skal ta et mesterskapsfri år bare for å få den skikkelige sulten, forklarer han.

Berge

HØYDEPUNKT: OL-gullet i Rio ble Stig Andre Berges store høydepunkt i karrieren, så langt.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Trenerkabalen er også et ubesvart spørsmål for Berge og resten av landslaget i bryting. Kontrakten til treneren som har fulgt han tettest på vegen mot Rio, Fritz Aanes, går ut mandag.

– Det er en utfordring der. Vi må se an hvilken trener som kommer på plass, også må jeg legge opplegget mitt litt etter det.

Siste nytt

 • Enger nummer to på siste etappe

  Ingen klarte å gjøre noe med Mathieu van der Poel i spurten på avslutningsetappen i Arctic Race of Norway i Alta. Sondre Holst Enger ble nummer to. Van der Poel var sterkest i avslutningen og tok sin andre etappeseier i firedagersrittet.

  Sondre Holst Enger
  Foto: Alstad, Terje / NTB scanpix
 • Suverent NM-gull til Lundanes

  En uke etter VM-seieren på langdistanse tok Olav Lundnes et suverent gull i NM orientering ultralangdistanse søndag. Gaute Hallan Steiwer på sølvplass ble slått med 8.14 minutter. Audun Heimdal ble nummer tre. Marianne Andersen vant kvinneklassen.

  Olav Lundanes vant i dag prøve-VM i orientering i Latvia.
  Foto: Norges Orienteringsforbund / NTB scanpix
 • Agüero-hattrick da City herjet

  Huddersfield tok et smått sensasjonelt bortepoeng mot Manchester City forrige sesong, men var helt sjanseløs i 1-6-tapet på samme bane søndag. Sergio Agüero ble hattrickhelt, men også Gabriel Jesus og David Silva var med på scoringsfesten.

  Aguero
  Foto: ANDREW YATES / Afp

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
NM-veka: Kveldsmagasin
NM-veka: NM-kveld
4-4-2 Eliteserien: Vålerenga - Tromsø
NM-veka: NM-kveld