NRK Meny
Normal

Berge satser mot neste OL: – Føler at det er noe jeg mangler

OSLO (NRK): Stig-André Berge har bestemt seg. Han satser mot OL i Tokyo i 2020, men må gjøre store forandringer for å oppnå drømmen.

Berge

KLAR: Stig Andre Berge avslørte i Sportsrevyen at han fortsetter mot OL i 2020.

Foto: Marte Nyløkken Helseth/ NRK

Da Stig-André Berge gikk av brytematta etter å ha tatt sin første OL-medalje i Rio var han allerede sikker; han skulle satse fire år til, mot OL i Tokyo.

I Sportsrevyen på NRK søndag offentliggjorde han valget.

– Jeg har egentlig hatt lyst hele tiden fordi jeg har merket at jeg har ikke fått ut maks av potensialet mitt. Jeg har hele tiden hatt progresjon. Hvorfor skal jeg da gi meg? Det viste jo nå i OL at jeg fortsatt er under utvikling, da blir det for teit å gi seg nå, sier Berge til NRK før han fortsetter:

– Jeg føler at det er noe jeg mangler. Jeg har ikke stått på toppen av pallen i et mesterskap og blitt spilt nasjonalsangen for og det er noe jeg har lyst til å oppleve.

Berge snakket ikke bare om fremtiden i Sportsrevyen. Han lot seg også tatovere direkte i studio.

Laster Instagram-innhold

25 store mesterskap

Under OL i 2020 vil Berge være 37 år gammel. Men han mener langt ifra at det er noe som taler imot han.

– Det så vi nå i Rio og, jeg begynner å få en enorm rutine. Jeg har vært med i 25 EM, VM og OL til sammen nå. Jeg har en kjemperutine som jeg kan bruke til min fordel, sier han.

I tillegg påpeker Berge at regelendringen om å fjerne parterre-brytingen som ble gjort etter Rio er en enorm fordel for han.

– Så alt ligger til rette for at jeg skal kunne satse videre, påpeker han.

Må gjøre endringer

Men på spørsmål om hva som kan bli hans største utfordring frem mot OL er han klar: Han er redd for å stagnere.

– Tidligere har jeg kjørt bånn gass hele veien. Nå tror jeg vi skal være litt mer fornuftig og jeg tror vi skal ta et mesterskapsfri år bare for å få den skikkelige sulten, forklarer han.

Berge

HØYDEPUNKT: OL-gullet i Rio ble Stig Andre Berges store høydepunkt i karrieren, så langt.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Trenerkabalen er også et ubesvart spørsmål for Berge og resten av landslaget i bryting. Kontrakten til treneren som har fulgt han tettest på vegen mot Rio, Fritz Aanes, går ut mandag.

– Det er en utfordring der. Vi må se an hvilken trener som kommer på plass, også må jeg legge opplegget mitt litt etter det.

Siste nytt

 • Liverpool og Roma risikerer straff

  Det europeiske fotballforbundet åpner sak mot både Liverpool og Roma etter tribunebråket i semifinalen i mesterligaen. Liverpool-fansen fyrte opp bluss og kastet gjenstander, mens Roma-fans angrep Liverpool-supporteren Sean Cox utenfor Anfield.

 • Northugs manager alvorlig skadd

  Are Sørum Langås, manager til Petter Northug, har tilbrakt ti dager på sykehus etter en alvorlig fallulykke, melder VG. Avisen skriver at ulykken skjedde da han skulle gjøre arbeid på sin nye hytte. Langås ble utskrevet fra sykehuset søndag. Han pådro seg flere brudd i begge armer, i ansiktet og hodeskallen.

  Are Sørum Langås
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Yates beholdt ledertrøya

  Tom Dumoulin knappet innpå Simon Yates i Giro d'Italia, men briten beholder den rosa ledertrøya. Etter dagens tempoetappe er Yates 56 sekunder foran Dumoulin og 3:11 foran Domenico Pozzovivo i sammendraget. Rohan Dennis vant tempoetappen.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal