Berge overrasket etter første konkurranse siden OL-bragden: – Litt pinglete

Bryter Stig-André Berge imponerte til og med seg selv da han ble nummer to i sin første konkurranse på 10 måneder.

OLYMPICS-RIO-WRESTLING-M-GRECO-59KG

BRYTER BRA: Stig-André Berge imponerte alle da han tok bronse i Rio-OL i august i fjor. Denne helgen var han tilbake på matta.

Foto: TORU HANAI / Reuters

Stig-André Berge imponerte i Georgia Grand Prix, men måtte seg slått i finalen i 59-kilosklassen. Den endte med 4–7 tap mot Ainagulov Meirambek fra Kasakhstan.

Stig-André Berge i Georgia

PÅ PALLEN: Stig-André Berge (t.v.) ble bare slått av Ainagulov Meirambek fra Kasakhstan (midten).

Foto: Øystein Krohn-Holm / Team Berge

– Jeg starter litt pinglete og kommer bakpå allerede i starten. Man blir hardt straffet på dette nivået når man gjør feil. Jeg har dessuten alltid slitt med den asiatiske stilen, sier Berge på telefon fra Georgia like etter finaletapet.

– Men jeg kjører over ham de siste tre minuttene og tar tre poeng i andre periode, legger han til.

– Ekstra nerver

På veien til finalen ble brytere fra Georgia, USA og Iran feid av matta. Og selv med det ble finaletap, er Berge storfornøyd. Dette var nemlig første konkurranse siden OL-bronsen i Rio for 10 måneder siden.

At det har gått så lang tiden siden forrige gang han konkurrerte, var en del av en nøye lagt plan med OL i Tokyo i 2020 allerede i sikte.

– Jeg fikk en utladning etter OL og måtte finne tilbake til konkurransegnisten. Jeg er jo ingen unggutt lenger og målet er å unngå og få en knekk i 2019, forteller 33-åringen.

– Jeg er stinn av trening, så jeg hadde ikke forventet at det skulle gå så bra. Det var litt ekstra nerver også, siden det er så lenge siden jeg har konkurrert, forklarer Berge.

Ny trygghet

Stig-André Berge og trener Fritz Aanes

GODT TEAM: Stig-André Berge i Georgia sammen med trener Fritz Aanes (t.v.)

Foto: Øystein Krohn-Holm / Team Berge

Hovedmålet denne sesongen er VM i Paris i August.

– Vi er virkelig på rett vei, slår trener Fritz Aanes fast.

– Vi er at dette er sinnssykt bra. Vi skulle bare sjekke hvordan det ligger an, også treffer vi skikkelig, sier manager i Team Berge, Øystein Krohn-Holm.

Og det er spesielt én ting Berge føler han er bedre på nå enn før.

– Jeg har en trygghet nå jeg ikke har hatt tidligere. Det kommer ikke bare av OL-medaljen, men også av at jeg har såpass mye erfaring, sier Berge, som nå reiser tilbake for treningssamling i Norge før han skal ta noen dager fri for å gifte seg senere i sommer.

Siste nytt

 • Salt Lake City får søke om OL

  Salt Lake City har fått grønt lys frå den amerikanske OL-komiteen til å søke om å vere vertskap for vinter-OL. Byen var vertsby for OL i 2002. Søknaden vil truleg gjelde 2030, men det er også ope for å søke om vinter-OL 2026.

 • Russland mot Frankrike i EM-finalen

  Storfavoritten Russland hadde få problemer med Romania i EM-semifinalen i kvinnehåndball fredag. Russerne vant 28-22. I finalen venter hjemmenasjonen Frankrike, som slo Nederland 27-21 i sin semifinale.

  Handball - Women's EHF Euro 2018 - Semi Final - Russia v Romania
  Foto: Charles Platiau / Reuters
 • Kåret til Afrikas beste spiller

  Liverpool-profilen Mohamed Salah er for andre året på rad kåret til Afrikas beste fotballspiller av britiske BBC. 26-åringen slo Medhi Benatia, Kalidou Koulibaly, Thomas Partey og lagkamerat Sadio Mané i kampen om prisen.

  Foto: Francois Mori / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup hopp: 1. omgang, kvinner
V-cup langrenn: Sprint prolog
V-cup skiskyting: Jaktstart kvinner
V-cup alpint: Utfor menn
V-cup alpint: Utfor menn
V-cup hopp: 2. omgang, kvinner
VM svømming kortbane
VM svømming kortbane
V-cup langrenn: Sprint fri teknikk
Vinterstudio
V-cup skiskyting: Jaktstart menn