Berge overrasket etter første konkurranse siden OL-bragden: – Litt pinglete

Bryter Stig-André Berge imponerte til og med seg selv da han ble nummer to i sin første konkurranse på 10 måneder.

OLYMPICS-RIO-WRESTLING-M-GRECO-59KG

BRYTER BRA: Stig-André Berge imponerte alle da han tok bronse i Rio-OL i august i fjor. Denne helgen var han tilbake på matta.

Foto: TORU HANAI / Reuters

Stig-André Berge imponerte i Georgia Grand Prix, men måtte seg slått i finalen i 59-kilosklassen. Den endte med 4–7 tap mot Ainagulov Meirambek fra Kasakhstan.

Stig-André Berge i Georgia

PÅ PALLEN: Stig-André Berge (t.v.) ble bare slått av Ainagulov Meirambek fra Kasakhstan (midten).

Foto: Øystein Krohn-Holm / Team Berge

– Jeg starter litt pinglete og kommer bakpå allerede i starten. Man blir hardt straffet på dette nivået når man gjør feil. Jeg har dessuten alltid slitt med den asiatiske stilen, sier Berge på telefon fra Georgia like etter finaletapet.

– Men jeg kjører over ham de siste tre minuttene og tar tre poeng i andre periode, legger han til.

– Ekstra nerver

På veien til finalen ble brytere fra Georgia, USA og Iran feid av matta. Og selv med det ble finaletap, er Berge storfornøyd. Dette var nemlig første konkurranse siden OL-bronsen i Rio for 10 måneder siden.

At det har gått så lang tiden siden forrige gang han konkurrerte, var en del av en nøye lagt plan med OL i Tokyo i 2020 allerede i sikte.

– Jeg fikk en utladning etter OL og måtte finne tilbake til konkurransegnisten. Jeg er jo ingen unggutt lenger og målet er å unngå og få en knekk i 2019, forteller 33-åringen.

– Jeg er stinn av trening, så jeg hadde ikke forventet at det skulle gå så bra. Det var litt ekstra nerver også, siden det er så lenge siden jeg har konkurrert, forklarer Berge.

Ny trygghet

Stig-André Berge og trener Fritz Aanes

GODT TEAM: Stig-André Berge i Georgia sammen med trener Fritz Aanes (t.v.)

Foto: Øystein Krohn-Holm / Team Berge

Hovedmålet denne sesongen er VM i Paris i August.

– Vi er virkelig på rett vei, slår trener Fritz Aanes fast.

– Vi er at dette er sinnssykt bra. Vi skulle bare sjekke hvordan det ligger an, også treffer vi skikkelig, sier manager i Team Berge, Øystein Krohn-Holm.

Og det er spesielt én ting Berge føler han er bedre på nå enn før.

– Jeg har en trygghet nå jeg ikke har hatt tidligere. Det kommer ikke bare av OL-medaljen, men også av at jeg har såpass mye erfaring, sier Berge, som nå reiser tilbake for treningssamling i Norge før han skal ta noen dager fri for å gifte seg senere i sommer.

Siste nytt

 • Real kan senke Ødegaard-pris

  Real Madrid er villig til å reduere prisen på Martin Ødegaard, skriv avisa de Telegraaf.

  Ødegaard, som er utlånt til Vitesse, er ønska av Ajax. Real har hittil sett in prislapp på 20 millionar euro (over 190 mill kr) for nordmannen, og det er for dyrt for Ajax.

  Ødegaard
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Sharks klar for kvartfinale

  San Jose Sharks er videre i NHL-sluttspillet etter et ellevilt hockeydrama mot Vegas Golden Knights. Til slutt endte det med at hjemmelaget vant 5-4 etter forlengning og dermed 4-3 sammenlagt i kamper. Colorado Avalanche venter i kvartfinalen.

  Vegas Golden Knights v San Jose Sharks - Game Seven
  Foto: Ezra Shaw / AFP
 • Ødegaards Vitesse fikk bank av Ajax

  Serieleder Ajax ble et nummer for store for Martin Ødegaard og Vitesse i ligaen tirsdag. Kampen endte 4-2.

  Ajax topper æresdivisjonstabellen, men har kun tre poengs luke til PSV. Sistnevnte har i tillegg én kamp tilgode. Ødegaard og Vitesse er nummer seks.

  Ødegaard
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal