Berge jubler over at gamle regler er tilbake

Stig-André Berge gleder seg over at favorittstillingen hans parterre er tilbake i brytingen.

Stig Andre Berge

SAVNET PARTERRE: Stig-André Berge måtte legge om stilen i fjor fordi parterre blei tatt ut av brytesporten. No er han glad fordi parterre er tilbake

– Nå er reglene slik som de var under OL i Rio. Vi så jo hvordan det gikk, da tok jeg med meg en medalje med hjem. Så jeg synes det er positivt at parterre er tilbake, sier Berge til NRK.

Berge er kjent for å ta mange poeng gjennom tvunget parterre-posisjon. I parterre befinner den ene utøveren seg over den andre og har overtaket.

Etter Berges bronsemedalje i Rio ble imidlertid reglene endret i gresk-romersk bryting, og parterre ble fjernet.

– Vi trodde at det kom til å skje, også. Derfor var fjoråret litt rart på treningsfronten. Man måtte tilpasse seg regler som man ikke trodde kom til å vare.

– Må utvikle meg

Berge fikk dermed store problemer med å tilpasse seg de nye regelendringene etter OL.

– Jeg jobbet veldig mye i fjor med stående teknikk fordi parterre ble borte, noe jeg ikke har gjort så mye de siste tre-fire årene. Frem mot Rio var det kun fokus på tempo og å slite i stykker motstanderen.

– Nå er parterre tilbake, og det elsker jeg. Men jeg må fortsatt utvikle det jeg begynte på i fjor. Holder jeg det nivået jeg holdt i Rio, tar jeg ikke medalje i Tokyo. Såpass hard er jeg mot meg selv, innrømmer han.

Nå nærmer det seg EM i bryting, og Berge forteller at oppkjøringen til årets mesterskap har vært noe annerledes enn han har vært vant til.

– Jeg har vært vant til å toppe i utlandet med mye sparring. Nå har jeg vært mye hjemme sammen med familien. Det er ikke sagt at jeg skal komme på pallen, men hvis jeg får betalt for det jeg har jobbet med det siste året, blir jeg fornøyd – uansett plassering, sier han.

EM i russiske Kajspijsk åpner 30.april.

– Hans sterke side

Fritz Aanes

TRENEREN: – Parterre passer godt både for Begre og alle de andre norske bryterne, mener landslagssjef Fritz Aanes

Foto: Andreas Hagen / NRK

Trener Fritz Aanes gleder seg på Berges vegne over at parterre nå er tilbake.

– Det er positivt for Stig. Parterre-brytingen er hans sterke side. Det passer bra egentlig for alle de norske bryterne, sier han.

– Hvordan vurderer du mulighetene hans i EM?

– Nå skal vi ikke legge noe press på ham. Vi har sagt at vi er der for å bygge veien videre mot VM, sier Aanes til NRK.

Siste nytt

 • Hjemmeseier for Blackhawks

  En enkelt scoring var alt Chicago Blackhawks trengte for å slå St. Louis Blues i «the windy city» onsdag. Kampens eneste mål sto hjemmelagets Brent Seabrook for. Norske Andreas Martinsen fikk drøyt elleve minutter på isen denne gangen.

  SPO-HKO-HKN-COLORADO-AVALANCHE-V-CHICAGO-BLACKHAWKS
  Foto: JONATHAN DANIEL / AFP
 • Elverum og Halden i NM-finalen

  Elverum er klar for NM-finalen i håndball for menn etter 37-26 over Bækkelaget i onsdagens semifinale. Lukas Sandell ble mestscorende for Elverum med sju fulltreffere. Halden blir motstander i finalen i Oslo Spektrum 29. desember.

  apelgren
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Dropper omstridt aldersgrense

  Linda Hofstad Helleland er innstilt som kandidat for å bli WADA-president, men har fått mye motgang allerede før valget. Den 5. november kom det et forslag fra den Afrikanske unionen om at en president må være 45 år, og ha mastergrad, noe Helleland ikke oppfyller. Mange tolket dette som et forsøk på å holde Helleland utenfor diskusjonen om å kunne bli president.

  Dopingjournalist i ARD, Nick Butler, forteller i kveld på Twitter at det forslaget ikke vil bli inkludert som et krav og at det blir avfeid som et tåpelig forslag.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
VM sjakk: Parti 5: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 5
Sport i dag: VM sjakk 2018