Berge jubler over at gamle regler er tilbake

Stig-André Berge gleder seg over at favorittstillingen hans parterre er tilbake i brytingen.

Stig Andre Berge

SAVNET PARTERRE: Stig-André Berge måtte legge om stilen i fjor fordi parterre blei tatt ut av brytesporten. No er han glad fordi parterre er tilbake

– Nå er reglene slik som de var under OL i Rio. Vi så jo hvordan det gikk, da tok jeg med meg en medalje med hjem. Så jeg synes det er positivt at parterre er tilbake, sier Berge til NRK.

Berge er kjent for å ta mange poeng gjennom tvunget parterre-posisjon. I parterre befinner den ene utøveren seg over den andre og har overtaket.

Etter Berges bronsemedalje i Rio ble imidlertid reglene endret i gresk-romersk bryting, og parterre ble fjernet.

– Vi trodde at det kom til å skje, også. Derfor var fjoråret litt rart på treningsfronten. Man måtte tilpasse seg regler som man ikke trodde kom til å vare.

– Må utvikle meg

Berge fikk dermed store problemer med å tilpasse seg de nye regelendringene etter OL.

– Jeg jobbet veldig mye i fjor med stående teknikk fordi parterre ble borte, noe jeg ikke har gjort så mye de siste tre-fire årene. Frem mot Rio var det kun fokus på tempo og å slite i stykker motstanderen.

– Nå er parterre tilbake, og det elsker jeg. Men jeg må fortsatt utvikle det jeg begynte på i fjor. Holder jeg det nivået jeg holdt i Rio, tar jeg ikke medalje i Tokyo. Såpass hard er jeg mot meg selv, innrømmer han.

Nå nærmer det seg EM i bryting, og Berge forteller at oppkjøringen til årets mesterskap har vært noe annerledes enn han har vært vant til.

– Jeg har vært vant til å toppe i utlandet med mye sparring. Nå har jeg vært mye hjemme sammen med familien. Det er ikke sagt at jeg skal komme på pallen, men hvis jeg får betalt for det jeg har jobbet med det siste året, blir jeg fornøyd – uansett plassering, sier han.

EM i russiske Kajspijsk åpner 30.april.

– Hans sterke side

Fritz Aanes

TRENEREN: – Parterre passer godt både for Begre og alle de andre norske bryterne, mener landslagssjef Fritz Aanes

Foto: Andreas Hagen / NRK

Trener Fritz Aanes gleder seg på Berges vegne over at parterre nå er tilbake.

– Det er positivt for Stig. Parterre-brytingen er hans sterke side. Det passer bra egentlig for alle de norske bryterne, sier han.

– Hvordan vurderer du mulighetene hans i EM?

– Nå skal vi ikke legge noe press på ham. Vi har sagt at vi er der for å bygge veien videre mot VM, sier Aanes til NRK.

Siste nytt

 • Sharks klar for kvartfinale

  San Jose Sharks er videre i NHL-sluttspillet etter et ellevilt hockeydrama. Til slutt endte det med at hjemmelaget vant 5-4 etter forlengning og dermed 4-3 sammenlagt i kamper. Colorado Avalanche venter i kvartfinalen.

  Vegas Golden Knights v San Jose Sharks - Game Seven
  Foto: Ezra Shaw / AFP
 • Ødegaards Vitesse fikk bank av Ajax

  Serieleder Ajax ble et nummer for store for Martin Ødegaard og Vitesse i ligaen tirsdag. Kampen endte 4-2.

  Ajax topper æresdivisjonstabellen, men har kun tre poengs luke til PSV. Sistnevnte har i tillegg én kamp tilgode. Ødegaard og Vitesse er nummer seks.

  Ødegaard
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Ny remis for Carlsen

  Magnus Carlsen spilte remis mot Fabiano Caruana i storturneringen i Karlsruhe tirsdag. Carlsen spilte med svarte brikker og etter 71 trekk var det over med remis. Verdensmesteren har nå spilt 54 partier på rad uten tap i klassisk sjakk.

  carlsen
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal