NRK Meny
Normal

Berge før VM: – Tror ikke jeg har fått så mye juling på 10 år

Stig André Berge (32) er klar for VM i bryting. Men oppkjøringen har vært langt fra perfekt.

Stig André Berge har vrengt magen og gitt alt en siste gang før VM i Las Vegas. Nå skal medaljehåpet hvile seg i form etter en ruskete oppkjøring. Foto: Alem Zebic / redigering: Hans Henrik Løken

BLODSLIT: Stig André Berge gir alt på den siste syreøkta før VM.

– Den siste turneringen vi hadde i Polen ble tøff. Jeg tror ikke jeg har fått så mye juling på 10 år. Så da lurte jeg litt på om jeg egentlig har noe i VM å gjøre, forteller Stig André Berge til NRK.

Han ligger utslitt på brytematta for siste gang før VM i Las Vegas som starter neste uke. Han har vrengt magen og gitt alt. For utenforstående ser det rett og slett helt forferdelig ut.

– Det er så vondt. Du aner ikke. Man har ingenting mer å kjøre med. Akkurat nå er jeg så kvalm at jeg har mest lyst til å spy, peser Berge.

Blodslit

32-åringen har nå vært gjennom sin siste syretest før avreise til USA.

– Det er ei skikkelig melkesyreøkt siden det er så mye melkesyre i bryting. Det er viktig å forberede kroppen på så mye syre og likevel klare å fokusere på det du skal gjøre, forteller Berge.

Men innrømmer at slike tester er et rent blodslit.

– Du går og gruer deg noen dager. Sover ganske dårlig siden man vet det blir hardt. Det er så vondt at det vrenger seg i magen, sier han.

Stig André Berge har vrengt magen og gitt alt en siste gang før VM i Las Vegas. Nå skal medaljehåpet hvile seg i form etter en ruskete oppkjøring.
Reporter: Hans Henrik Løken
Foto: Alem Zebic / redigeirng: Hans Henrik Løken

VIDEO: Se Dagsrevy-reportasjen her.

Ble kvalm av å se en brytematte

Nå skal Stig André Berge holde seg borte fra brytematta før mesterskapet.

– Før OL i London ble jeg kvalm bare jeg så en brytematte. Du blir mett av det, rett og slett. Så nå er det sulten vi søker, sier Berge.

Dermed blir det kun «hvile» før VM.

– Nå skal jeg spille formen og samle overskudd. Det blir kun korte, intensive økter utenfor matta, forteller 32-åringen.

Sommer OL i London 2012.

OL I LONDON: Det ble ingen medalje på Stig André Berge under London-OL i 2012. Nå er det store målet medalje i Rio om et år.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Landslagstrener Fritz Aanes sier Berge trenger noen rolige dager før VM.

– Vi har kjørt Stig André ganske hardt opp mot VM nå, så han trenger mer hvile enn han hadde forventet, forteller Aanes.

Gir seg etter Rio?

Berget tok en knallsterk VM-bronse i fjor, noe treneren tror han kan kopiere i år.

– Når han er på sitt beste, så er han topp fem i verden med en gang. Så det er absolutt oppnåelig, sier landslagstreneren.

Selv vil ikke Berge fokusere på resultater.

– Jeg skal ned til Las Vegas og bryte på mitt beste. Da vet jeg at jeg er god nok for å komme langt.

– Hvor mange mesterskap har du igjen?

– Vi får se. Vi får ta en oppsummering etter OL i Rio. Jeg skal ha en medalje i OL før jeg gir meg. Tar jeg medalje i Rio så legger jeg opp. Kanskje. Vi får se, svarer Berge med et glimt i øyet.

Siste nytt

 • Ny Kamara-scoring i USA

  Ola Kamara chippet inn utligningen etter en fantastisk pasning fra Zlatan Ibrahimovic da Los Angeles Galaxy snudde 1–0 til 1–3 mot Philadelphia Union. Hans åttende scoring denne sesongen. Zlatan og Michaël Ciani sto for de andre Galaxy-målene.

  SOCCER-USA-LAG-DCU/
  Foto: Kirby Lee / Reuters
 • Ingebrigtsen tok EM-kravet

  Filip Ingebrigtsen løp på 13.30,48 på 5000 meter under et stevne i belgiske Heusden lørdag kveld. Det er innenfor EM-kravet på distansen. 25-åringen kom rett fra fredagens stevne i Monaco, hvor han satte ny norgesrekord på 1500 meter.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Jasper Jacobs / AFP
 • Koreas første fellesgull på 27 år

  Bordtennisduoen bestående av sørkoreanske Jang Woo-jin og nordkoreanske Cha Hyo Sim gikk helt til topps i en bordtennisturnering avholdt i Daejon. Ikke siden 1991 har et felles koreansk lag tatt gull i en idrett, også da i bordtennis. I april ble det holdt et toppmøte mellom landene hvor de lovet å øke sitt samarbeid innen sport.

  Foto: Hong Hae-in / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
Friidrett: Diamond League fra London
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
X Games Minneapolis
OL-profiler: Marcus Kleveland
X Games: Skateboard, street