NRK Meny
Normal

Berge blir trolig landslagstrener

Christian Berge blir trolig ny landslagtrener i håndball. Håndballforbundet og Elverum håndball møtes igjen i dag for å finne en løsning.

Christian Berge

Christian Berge blir trolig snart klar som landslagstrener.

Foto: Helle Therese Kongsrud / NRK

Torsdag kom det fram at Elverum krever 700.000 kroner for å slippe Christian Berge fra kontrakten slik at han kan bli landslagstrener. Håndballforbundet tilbød 400.000 kroner. Samtidig satte klubben en frist til Norges Håndballforbund klokka 12 i dag for å akseptere forbundet. Fristen henger sammen med at den eventuelt nye treneren Elverum har i ermet har satt denne fristen.

Ikke kun penger

Håndballforbundet sendte seint torsdag kveld ut en pressemelding der de slo fast at det ikke kun dreide seg om penger, men at Elverum også krever at Berge skal ha en tilknytning til klubben.

Daglig leder Jostein Borkhus i Elverum Håndball mente dette var en bortforklaring fra forbundets side. Han sier at Elverum er innstilt på at de ikke kan bruke Berge i hver kamp kommende sesong, men at de fortsatt bør få benytte seg av hans kompetanse siden han trolig forsvinner så tett opptil sesongoppkjøringen.


– Vi har forsøkt å fortelle forbundet at Berge fortsatt kan ha en rolle i klubben siden han skal fortsette å bo på Elverum, sa Borkhus.

I en pressemelding fredag skriver klubben hele vegen gjennom forhandlingene har krevd at Berge skal ha en rolle i klubben.


Mot løsning

Jostein Borkhus

Daglig leder Jostein Borkhus har mange telefonsamtaler i dag.

Foto: Per Magnussen / NRK

Men nå tyder mye på at det kan gå mot en løsning. To minutter før fristen gikk ut klokka 12 ringer styreleder Tonje Nohr Smedstad fra sin ferie i Larvik til daglig leder Jostein Borkhus. Hun kunne fortelle at det klubben har kontakt med håndballforbundet igjen. Styret i Elverum Håndball har i går kveld og i dag kommet fram til at styrelederen får fullmakt til å sette Christian Berge i sentrum. Berge vil svært gjerne bli landslagstrener, og var svært skuffet da forhandlingene strandet. Daglig leder Jostein Borkhus sier følgende:

– Vi vil strekke oss langt for å finne en løsning.

Det betyr at Elverum også kan være villige til å fire på økonomien.

Parallelt jobber sportslig leder Sigmund Høie med agenten til den aktuelle arvtageren til Berge.

Saken oppdateres.

Siste nytt

 • Atlético herjet med Sevilla

  Atlético Madrid nekter å gi opp La Liga-drømmen. Antoine Griezmann gjorde hattrick da serietoeren vant hele 5-2 borte mot Sevilla. Vanligvis er Sevilla blant de tøffeste lagene å møte på bortebane.

  Griezmann
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Stabæks måltyv takket nei til Kina

  Stabæk fikk nylig et tilbud på over 20 millioner kroner for Ohi Omoijuanfo, men bæringene takket nei til budet fra kinesiske Henan Jianye, skriver Nettavisen. Spissen scoret 17 mål på 27 seriekamper forrige sesong.

  Eliteserien i fotball 2017. Lillestrøm - Stabæk. (2-2)
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
 • Vipers var overlegne mot Tertnes

  Serieleder Vipers legger press på rivalene etter en klar 33-22-seier hjemme mot Tertnes i eliteserien i håndball. Vipers ledet 18–8 til pause, og endte til slutt med ellevemålsseier for vertene. Kristine Lunde-Borgersen ble Vipers toppscorer.

  Vipers-Tertnes
  Foto: Geir Ingar Egeland

Sendeplan

Kl. Program Kanal