NRK Meny
Normal

Berge blir trolig landslagstrener

Christian Berge blir trolig ny landslagtrener i håndball. Håndballforbundet og Elverum håndball møtes igjen i dag for å finne en løsning.

Christian Berge

Christian Berge blir trolig snart klar som landslagstrener.

Foto: Helle Therese Kongsrud / NRK

Torsdag kom det fram at Elverum krever 700.000 kroner for å slippe Christian Berge fra kontrakten slik at han kan bli landslagstrener. Håndballforbundet tilbød 400.000 kroner. Samtidig satte klubben en frist til Norges Håndballforbund klokka 12 i dag for å akseptere forbundet. Fristen henger sammen med at den eventuelt nye treneren Elverum har i ermet har satt denne fristen.

Ikke kun penger

Håndballforbundet sendte seint torsdag kveld ut en pressemelding der de slo fast at det ikke kun dreide seg om penger, men at Elverum også krever at Berge skal ha en tilknytning til klubben.

Daglig leder Jostein Borkhus i Elverum Håndball mente dette var en bortforklaring fra forbundets side. Han sier at Elverum er innstilt på at de ikke kan bruke Berge i hver kamp kommende sesong, men at de fortsatt bør få benytte seg av hans kompetanse siden han trolig forsvinner så tett opptil sesongoppkjøringen.


– Vi har forsøkt å fortelle forbundet at Berge fortsatt kan ha en rolle i klubben siden han skal fortsette å bo på Elverum, sa Borkhus.

I en pressemelding fredag skriver klubben hele vegen gjennom forhandlingene har krevd at Berge skal ha en rolle i klubben.


Mot løsning

Jostein Borkhus

Daglig leder Jostein Borkhus har mange telefonsamtaler i dag.

Foto: Per Magnussen / NRK

Men nå tyder mye på at det kan gå mot en løsning. To minutter før fristen gikk ut klokka 12 ringer styreleder Tonje Nohr Smedstad fra sin ferie i Larvik til daglig leder Jostein Borkhus. Hun kunne fortelle at det klubben har kontakt med håndballforbundet igjen. Styret i Elverum Håndball har i går kveld og i dag kommet fram til at styrelederen får fullmakt til å sette Christian Berge i sentrum. Berge vil svært gjerne bli landslagstrener, og var svært skuffet da forhandlingene strandet. Daglig leder Jostein Borkhus sier følgende:

– Vi vil strekke oss langt for å finne en løsning.

Det betyr at Elverum også kan være villige til å fire på økonomien.

Parallelt jobber sportslig leder Sigmund Høie med agenten til den aktuelle arvtageren til Berge.

Saken oppdateres.

Siste nytt

 • Zuccas nye sjef klar

  51 år gamle David Quinn er ansatt som ny trener for Mats Zuccarellos NHL-klubb New York Rangers. Quinn kommer fra trenerjobben til Boston University. Quinn erstatter Alain Vigneault. Han fikk sparken bare timer etter at New York Rangers ikke tok seg til NHL-sluttspillet for første gang siden 2010.

  Mats Zuccarello Aasen
  Foto: Elsa / Getty Images
 • Ancelotti blir Napoli-trener

  Carlo Ancelotti (58) har skrevet under en treårskontrakt som trener for serie A-klubben Napoli. Ancelotti fikk sparken i Bayern München sist høst. Han erstatter Maurizio Sarri som ledet Napoli til andreplass bak Juventus. Sarri skal være aktuell som ny trener i både Chelsea og Zenit St. Petersburg.

  SOCCER-ITALY-NAP/
  Foto: Charles Platiau / Reuters
 • Viviani med sin fjerde seier

  Elia Viviani tok sin fjerde etappeseier under Giro d'Italia onsdag. Han er dermed den første italieneren på fire år til å vinne fire etapper i én og samme utgave av Giro d'Italia.

  Alle sammenlagtfavorittene kom seg helskinnet til mål, og Simon Yates er fortsatt mannen som innehar den rosa ledertrøya etter den 17. etappen over 155 kilometer fra Riva del Garda til Iseo.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk