Berge blir trolig landslagstrener

Christian Berge blir trolig ny landslagtrener i håndball. Håndballforbundet og Elverum håndball møtes igjen i dag for å finne en løsning.

Christian Berge

Christian Berge blir trolig snart klar som landslagstrener.

Foto: Helle Therese Kongsrud / NRK

Torsdag kom det fram at Elverum krever 700.000 kroner for å slippe Christian Berge fra kontrakten slik at han kan bli landslagstrener. Håndballforbundet tilbød 400.000 kroner. Samtidig satte klubben en frist til Norges Håndballforbund klokka 12 i dag for å akseptere forbundet. Fristen henger sammen med at den eventuelt nye treneren Elverum har i ermet har satt denne fristen.

Ikke kun penger

Håndballforbundet sendte seint torsdag kveld ut en pressemelding der de slo fast at det ikke kun dreide seg om penger, men at Elverum også krever at Berge skal ha en tilknytning til klubben.

Daglig leder Jostein Borkhus i Elverum Håndball mente dette var en bortforklaring fra forbundets side. Han sier at Elverum er innstilt på at de ikke kan bruke Berge i hver kamp kommende sesong, men at de fortsatt bør få benytte seg av hans kompetanse siden han trolig forsvinner så tett opptil sesongoppkjøringen.


– Vi har forsøkt å fortelle forbundet at Berge fortsatt kan ha en rolle i klubben siden han skal fortsette å bo på Elverum, sa Borkhus.

I en pressemelding fredag skriver klubben hele vegen gjennom forhandlingene har krevd at Berge skal ha en rolle i klubben.


Mot løsning

Jostein Borkhus

Daglig leder Jostein Borkhus har mange telefonsamtaler i dag.

Foto: Per Magnussen / NRK

Men nå tyder mye på at det kan gå mot en løsning. To minutter før fristen gikk ut klokka 12 ringer styreleder Tonje Nohr Smedstad fra sin ferie i Larvik til daglig leder Jostein Borkhus. Hun kunne fortelle at det klubben har kontakt med håndballforbundet igjen. Styret i Elverum Håndball har i går kveld og i dag kommet fram til at styrelederen får fullmakt til å sette Christian Berge i sentrum. Berge vil svært gjerne bli landslagstrener, og var svært skuffet da forhandlingene strandet. Daglig leder Jostein Borkhus sier følgende:

– Vi vil strekke oss langt for å finne en løsning.

Det betyr at Elverum også kan være villige til å fire på økonomien.

Parallelt jobber sportslig leder Sigmund Høie med agenten til den aktuelle arvtageren til Berge.

Saken oppdateres.

Siste nytt

 • Svindal skadet tommelen

  Aksel Lund Svindal falt på gårsdagens Super-G-trening i Copper Mountain og skadet tommelen på venstrehånden. Det er ikke brudd, men så smertefullt at han ikke greier å holde staven selv. Derfor måtte han teipe fast staven i hånden på dagens trening og risikerer å gjøre det samme i sesongdebuten neste lørdag. – Selv om jeg staker litt dårligere taper jeg ikke så mye på start, så det er et alternativ som fungerer veldig bra, sier en positiv Svindal til NRK.

 • Slik stiller Norge mot Slovenia

  Norges lagoppstilling til nasjonsligakampen mot Slovenia er klar. Slik er laget (4-4-2): Rune Jarstein - Omar Elabdellaoui, Håvard Nordtveit, Sigurd Rosted, Haitam Aleesami - Stefan Johansen, Markus Henriksen, Ole Sælnes, Moi Elyounoussi - Ola Kamara, Tarik Elyounoussi.

  Landslagstrening Ullevaal
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • Stjernen vraket til lagkonkurransen

  Landslagstrener for hopperne, Alexander Stöckl, forteller til NRK at Daniel-André Tande, Johann André Forfang, Robert Johansson og Anders Fannemel skal representere Norge i lagkonkurransen lørdag. Dermed vrakes Andreas Stjernen.

  Verdenscup skiflyging Planica
  Foto: Primoz Lovric / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal