Hopp til innhold

Dette er mannen som skal ta håndballgutta til Qatar-VM

Elverums suksessfulle trener Christian Berge (41) tar over for Robert Hedin og blir ny landslagstrener for håndballherrene.

Christian Berge

Tidligere toppspiller Christian Berge er ansatt som landslagstrener for herrelandslaget i håndball fram til kampene mot Østerrike i juni.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Det kunngjorde Norges håndballforbund på en pressekonferanse fredag formiddag.

Berge overtar i første omgang hovedansvaret for A-landslaget fram til og med de to viktige VM-kvalifiseringskampene mot Østerrike i juni. Deretter skal håndballforbundet utlyse stillingen eksternt.

Han var likevel aldri i tvil da han fikk tilbud om å lede landslaget for en kortere periode.

– Jeg elsker å holde på med håndball, og det er det jeg brenner for. Helt siden jeg begynte som trener har jeg hatt lyst til å være med og bidra til at vi blir best mulig.

Fortsetter som Elverum-trener

41-åringen skal fortsette som trener for Elverum samtidig som han leder landslaget. På pressekonferansen opplyste håndballforbundet om at det er inngått en 50-50 avtale mellom forbundet og klubben.

Berge ser ikke på det som noe problem.

– Ikke når det gjelder for en kortere periode. Det er lagt godt til rette fra både forbundet og klubbens side. Jeg gleder meg til å komme i gang, sier han.

Berge skal beholde Robert Hedins støttespillere, Glenn Solberg og Zeljko Tomac.

Christian O'Sullivan

Landslagsspiller Christian O'Sullivan tror Berge kan tilføye en vinnerkultur til landslaget.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Ønsket av spillergruppa

Ifølge håndballpresident, Karl-Arne Johannessen, har Berge vært klar på at han ønsker å søke når forbundet til utlyser landslagsjobben eksternt.

Det var blant annet landslagets spillergruppe som hadde et ønske om å få Berge som landslagstrener. Det setter 41-åringen stor pris på.

– Det er jo en god start at jeg er ønsket av spillergruppa

– Kan gi oss en vinnerkultur

Håndballforbundet har som mål at herrene skal kvalifisere seg til håndball-VM i Qatar i 2015. Skal de dit må Norge slå Østerrike i kvalifiseringskampene i juni.

Bækkelagets Christian O'Sullivan, som fikk sin mesterskapsdebut i EM i januar, har tro på at Berge kan skape en vinnerkultur på landslaget.

– Han har gjort det utrolig bra som trener, og var også en veldig god spiller. Han vet hva som kreves, og jeg tror absolutt at han har det som skal til for at vi skal gjøre det bra. Han har klare målsettinger og vil alltid vinne. Det å få ham inn kan kanskje gi oss en vinnerkultur.

Etter et skuffende EM evaluerte landslaget seg selv. O'Sullivan tror det kan hjelpe med et trenerbytte.

– Hvor tror du landslaget er om et halvt år?

– Forhåpentligvis har vi slått Østerrike og er klare for Qatar, sier han.

Christian Berge

Berge og Norges håndballforbund signerte fredag en kortsiktig avtale som gjør 41-åpringen til landslagstrener for herrene fram til VM-kvalifiseringskampene mot Østerrike i juni.

Siste nytt

 • Glimt-keeper til nederlandsk fotball

  Etter to år skiller Bodø/Glimt og Joshua Smits lag.

  Det melder Bodø/Glimt på egne hjemmesider.

  Smits har voktet buret i 11 eliteseriekamper for de helgule. Nederlenderen vender nå nesen hjem og har signert for Willem II Tilburg, som i vår rykket ned fra Æresdivisjonen.

  – Jeg kjøpte hus i hjembyen min for seks måneder siden, så endelig kan jeg bo i mitt eget hus. Etter to år uten venner og familie i Bodø blir det godt å være nærmere de igjen. Da Willem II kom på banen var det vinn-vinn for meg. Sjansen er stor for spilletid og jeg kan være med venner og familie, sier Smits til Glimt.no.

  Smits legger ikke skjul på at det har vært vanskelig å sitte mye på benken.

  – Det er tøft, men også en del av det å være keeper. Du må være nummer én for å få spille. Er du ikke det må det skje noe spesielt for å få spilletid. Derfor må man også være klar hele tiden, for ting kan skje raskt. Får man sjansen vil man heller ikke skuffe laget, så det er utrolig utfordrende over lang tid.

  Bodø/Glimt-spillere trener på Aspmyra.
  Foto: Kasper Holgersen / NRK
 • Joshua King: – Jeg er ferdig i Watford

  Den norske landslagsspissen Joshua King kommer ikke til å fortsette i Watford etter nedrykket fra Premier League. Det bekrefter King til TV 2 lørdag.

  Watford forbereder seg på spill i mesterskapsserien, men laget kommer ikke til å få med seg King i den nest øverste divisjonen i England.

  – Jeg kan si at jeg er ferdig i Watford. Men noe annet enn det kan jeg ikke si, sier Joshua King til TV 2.

  Kontrakten hans med Watford varer egentlig fram til 30. juni 2023, men nordmannen kommer til å bytte arbeidsgiver i løpet av sommeren.

  Han melder at han enda ikke har bestemt seg for noen ny klubb.

  Fotball: Trening med Norges herrelandslag
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Politiet vurderer ekstra beredskap på landskampen

  Det er ventet drøye 15.000 tilskuere til Ullevaal stadion når Norge tar imot New Zealand til privatlandskamp lørdag ettermiddag. Nils Fisketjønn, konkurransedirektør i Norges Fotballforbund, bekrefter at kampen spilles som planlagt til tross for hendelsene i Oslo i natt.

  – Vi er i dialog med politiet. Det vurderes forsterket beredskap, sier Fisketjønn til NRK.

  Politiinspektør Tore Soldal uttalte på en pressekonferanse lørdag at hverken festivalen Tons of Rock eller landskampen avlyses.

  – Vi mener at vi skal klare å sikre disse arrangementene på en trygg måte. Vi har iverksatt både synlige og usynlige grep i samfunnet, sier Soldal.

  Trening kvinnelandslaget i fotball
  Foto: Heiko Junge / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste