NRK Meny
Normal

Dette er mannen som skal ta håndballgutta til Qatar-VM

Elverums suksessfulle trener Christian Berge (41) tar over for Robert Hedin og blir ny landslagstrener for håndballherrene.

Christian Berge

Tidligere toppspiller Christian Berge er ansatt som landslagstrener for herrelandslaget i håndball fram til kampene mot Østerrike i juni.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Det kunngjorde Norges håndballforbund på en pressekonferanse fredag formiddag.

Berge overtar i første omgang hovedansvaret for A-landslaget fram til og med de to viktige VM-kvalifiseringskampene mot Østerrike i juni. Deretter skal håndballforbundet utlyse stillingen eksternt.

Han var likevel aldri i tvil da han fikk tilbud om å lede landslaget for en kortere periode.

– Jeg elsker å holde på med håndball, og det er det jeg brenner for. Helt siden jeg begynte som trener har jeg hatt lyst til å være med og bidra til at vi blir best mulig.

Fortsetter som Elverum-trener

41-åringen skal fortsette som trener for Elverum samtidig som han leder landslaget. På pressekonferansen opplyste håndballforbundet om at det er inngått en 50-50 avtale mellom forbundet og klubben.

Berge ser ikke på det som noe problem.

– Ikke når det gjelder for en kortere periode. Det er lagt godt til rette fra både forbundet og klubbens side. Jeg gleder meg til å komme i gang, sier han.

Berge skal beholde Robert Hedins støttespillere, Glenn Solberg og Zeljko Tomac.

Christian O'Sullivan

Landslagsspiller Christian O'Sullivan tror Berge kan tilføye en vinnerkultur til landslaget.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Ønsket av spillergruppa

Ifølge håndballpresident, Karl-Arne Johannessen, har Berge vært klar på at han ønsker å søke når forbundet til utlyser landslagsjobben eksternt.

Det var blant annet landslagets spillergruppe som hadde et ønske om å få Berge som landslagstrener. Det setter 41-åringen stor pris på.

– Det er jo en god start at jeg er ønsket av spillergruppa

– Kan gi oss en vinnerkultur

Håndballforbundet har som mål at herrene skal kvalifisere seg til håndball-VM i Qatar i 2015. Skal de dit må Norge slå Østerrike i kvalifiseringskampene i juni.

Bækkelagets Christian O'Sullivan, som fikk sin mesterskapsdebut i EM i januar, har tro på at Berge kan skape en vinnerkultur på landslaget.

– Han har gjort det utrolig bra som trener, og var også en veldig god spiller. Han vet hva som kreves, og jeg tror absolutt at han har det som skal til for at vi skal gjøre det bra. Han har klare målsettinger og vil alltid vinne. Det å få ham inn kan kanskje gi oss en vinnerkultur.

Etter et skuffende EM evaluerte landslaget seg selv. O'Sullivan tror det kan hjelpe med et trenerbytte.

– Hvor tror du landslaget er om et halvt år?

– Forhåpentligvis har vi slått Østerrike og er klare for Qatar, sier han.

Christian Berge

Berge og Norges håndballforbund signerte fredag en kortsiktig avtale som gjør 41-åpringen til landslagstrener for herrene fram til VM-kvalifiseringskampene mot Østerrike i juni.

Siste nytt

 • Suveren Lundanes i O-ringen

  Olav Lundanes tok en ny klar seier i den svenske O-ringen. Nå gir han seg i sammenlagtkonkurranse for å forberede seg optimalt til VM senere i sommer.

  EM i orientering.
  Foto: Remy Steinegger / Norges Orienteringsforbund / NTB scanpix
 • AEK mulig motstander for Rosenborg

  Mesterligatrekningen i dag gjorde det klart at dersom Rosenborg slår ut Celtic av mesterligakvalifiseringen, venter den greske seriemesteren AEK Aten i neste runde. Hvis det blir tap venter irske Cork City i europaligakvalifiseringen.

  Champions League-kvalifisering 2018: Rosenborg - Valur (3-1).
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
 • Parma får spille i Serie A

  Det italienske fotballforbundet gir Parma lov til å spille i Serie A kommende seong, men klubben må starte med fem minuspoeng.

  Den tidligere storklubben rykket opp fra Serie B i vår, men risikerte å miste opprykke på grunn av forsøk på resultatfiksing.

  Samtidig får Emanuele Calaio en karantene på to år og en bot på 20.000 euro.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag