Imponert Lagerbäck etter Berges første ligamål: – Vi får håpe de tar det med seg til landslaget

Sander Berge leverte mål og målgivende for Sheffield United hjemme mot Tottenham. Nå håper landslagssjef Lars Lagerbäck de norske ungguttene tar med seg storspillet til landslaget.

FØRSTE: Sander Berge åpnet målkontoen hjemme mot Tottenham.

– Det er naturligvis bra for ham, både for klubben og ham. De har hatt en litt tyngre periode, så det her behøvde de, sier Lagerbäck til NRK etter Berge sin første nettkjenning i den engelske ligaen.

For hjemme mot Tottenham, var det den norske 22-åringen som åpnet ballet.

På en pasning fra lagkameraten Chris Basham brukte nordmannen et touch før han klinte ballen i det lengste hjørnet, bak sisteskansen til Tottenham.

– Det var stort å komme på scoringslisten og levere litt målpoeng for engangs skyld. Det er sjelden vare fra meg, sa Berge til TV 2 etter kampen.

– Det kan hende det blir en melding

Lys Mousset doblet ledelsen i den andre omgangen, og like før full tid var 22-åringen fra Norge på plass igjen, da som hovmester for Oliver McBurnie som økte til 3–0.

KpjXu7m-YXA

Landslagssjef Lagerbäck er glad på Berges vegne, og håper de norske ungguttene tar med seg scoringsformen hjem.

Foto: Terje Pedersen

Og nå som Berge har åpnet målkontoen i England, og Erling Braut Haaland nærmest har scoret på bestilling i Tyskland, håper sjefen på de samme taktene med flagget på brystet.

– Vi får håpe de tar det med seg til landslaget også. Det er ikke så lett å gjøre det på bestilling, men det er bra for selvtilliten, forteller Lagerbäck.

En beskjed han kanskje videreformidler til Berge selv, men ikke før i morgen.

– Blir det en gratulasjon til Berge nå?

– Etter kamp så pleier jeg ikke å forstyrre dem, da får de roe seg ned. Så det kan hende det blir en melding i morgen, avslutter landslagssjefen.

Laster Twitter-innhold

VAR og viktige poeng

Like etter at Berge sendte hjemmelaget i ledelsen, svarte Tottenham og Harry Kane.

Og i et lite minutt stod det 1–1 på Bramall Lane, så ble scoringen sjekket av VAR.

yaxvfNjW5Hk

En skuffet Harry Kane måtte se laget sitt bli slått av Sheffield, til tross for to nettkjenninger.

Foto: MICHAEL REGAN

Bildene viste at ballen var innom armen til Lucas Moura, og scoringen ble annullert.

Rett før full tid fikk Kane et trøstemål for Tottenham, men det endte 3–1 til hjemmelaget.

Dermed klatret Sheffield til en syvendeplass på tabellen, og er nå fem poeng bak Manchester United på femteplass, og syv poeng bak Chelsea på den viktige fjerdeplassen som gir kvalifisering til mesterligaen.

Berge og Sheffield United møter Burnley i ny ligakamp allerede på søndag.

Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Siste nytt

 • Haavi-forfall til landskampar

  Emilie Haavi har meldt forfall til VM-kvalifiseringskampane mot Polen og Belgia, melder NFF. Ho måtte ut med hamstringsskade like før pause i LSKs kamp mot Stabæk i helga.

  – Sesongen er nok over for min del, seier Haavi til Romerikes Blad.

  Linköpings Heidi Ellingsen er teken ut som ny kvinne i troppen.

  Norge møter Polen borte torsdag og Belgia heime tysdag i neste veke.

  Toppserien 2019, fotball kvinner, Vålerenga - LSK kvinner (1-2)
  Foto: Ryan Kelly / NTB
 • Casper Ruud nummer 9 i verda

  Tennishåpet Casper Ruud (22) klatrar ein plass på den ferske ATP-rankingen og er framleis i posisjon til å kome med i tourfinalen i Torino i midten av november.

  Nordmannen er på same poengsum som på førre ranking, men klatrar likevel eitt hakk til 9.-plassen. Det skuldast at den sveitsiske veteranen Roger Federer mister 480 poeng og fell til 11.-plass.

  9.-plassen er Casper Ruuds beste så langt i karrieren. Han ligg 200 poeng bak austerrikaren Dominic Thiem og 237 poeng framfor Hubert Hurkacz frå Polen.

  Nettopp Hurkacz kan bli Ruuds argaste konkurrent om ein plass i finalen. Per nå er begge akkurat inne blant dei åtte som får spele der.

  Ruuds neste turnering går i Wien i neste veke. Han blei nyleg slått ut i åttedelsfinalen i Masters 1000-turneringa i Indian Wells.

  Casper Ruud
  Foto: Sean M. Haffey / AFP
 • Hovland med sterk innspurt

  Viktor Hovland avslutta golfturneringa i Las Vegas med fem slag under par. Det gav 18 under par totalt, og ein 18.-plass i turneringa.

  Hovland trøbla i opninga, og fekk bogey på det første holet. Men etter tre birdiar låg han likevel to under par halvvegs i runden.

  Ny bogey følgde på hol 11, men avslutninga var sterk: Fire birdiar på dei siste sju hola, minus 13 samanlagt, og to slag unna ei topp 10-plassering.

  Nordmannen leverte ein sterk opningsrunde torsdag, med sju under par. Fredag gjekk han på minus fire, laurdag på minus to.

  Den nordirske veteranen Rory McIlroy vann turneringa med 25 slag under par, eitt betre enn Collin Morikawa. Det var McIlroys 20. siger på PGA-touren.

  Viktor Hovland
  Foto: Christian Petersen / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal