Hopp til innhold

Berg om Solskjær-ansettelsen: – Forventningene og kravene kommer til å være annerledes

Torsdag formiddag kom bekreftelsen. Ole Gunnar Solskjær har skrevet under en treårskontrakt, og blir Manchester Uniteds manager på permanent basis.

Ole Gunnar Solskjær

NY MANAGER: Torsdag kom bekreftelsen på at Ole Gunnar Solskjær blir permanent manager i United.

Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

– Det er gledelige nyheter, mest for Ole Gunnar, men det er kult for norsk fotball også. Det er ingen overraskelse etter de resultatene Ole Gunnar og teamet hans har hatt, sier Henning Berg til NRK.

Etter glitrende resultater i den engelske ligaen, samt avansement til kvartfinalen i mesterligaen, kom nyheten alle hadde ventet på. Også Henning Berg.

– Det er timingen og resultatene, det var mye som tilsa at det kom en avgjørelse nå.

– Må hente spillere

Nå spår den tidligere United-lagkameraten og Stabæk-treneren en ny hverdag for Solskjær.

Henning Berg

ENDRINGER: Henning Berg mener Solskjær må på spillerjakt.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

– Det blir mer vanlig manager-jobbing, spesielt med neste år som kommer til å bli den største forskjellen. Hvor det i starten kommer til å være litt andre forventninger til United enn det var da Ole Gunnar tok over. Fortsettelsen regner jeg blir på samme måte som det har vært i år. Men forventninger og krav fra neste år, kommer til å være annerledes.

Samtidig ser Berg lyst på muligheten som nå ligger for Solskjærs føtter. En fremtid hvor det blir muligheter til sette sitt preg på United-laget.

– Han har muligheten til å bygge opp et lag som gjør at United kan være med å kjempe om seriemesterskapet. Og skal de det så må de hente spillere som er bedre enn det de har, sier Berg og fortsetter:

– De er ikke helt i nærheten av Liverpool og City enda, og trenger forsterkninger skal de ha realistiske ambisjoner om å vinne serien.

– Overgår det meste

Som nå fast ansatt har Solskjær hele våren og sommeren på å forsterke stallen. Han har fått en jobb Arne Scheie beskriver som én av de absolutt største.

– Å bli manager i Manchester United overgår det meste når du driver med fotball. Det er et lag som har supportere i alle land, sier Arne Scheie til NRK.

Det utspillet støtter Henning Berg.

Ole Gunnar Solskjaer, Alex Ferguson

MENTOR: Ole Gunnar Solskjær og mentor Sir Alex Ferguson.

Foto: Jon Super / AP

– I forhold til en nordmann som får en jobb i fotballverdenen, så er det den klart største og beste jobben som en nordmann noen gang har hatt.

Sistnevnte tror også at relasjonen til klubbens største gjennom tidene, Sir Alex Ferguson, var med å tippe vektskålen i Solskjærs favør.

– Ole Gunnar har jo jobbet i United i 11–12 år, som spiller og trener. Så han er god kjent med klubbens kultur og historie. Han har en tett relasjon med Ferguson. Han er den første manageren i Manchester United etter Sir Alex Ferguson, som jobber etter de samme prinsippene som Ferguson, poengterer Berg.

Arne Scheie om ansettelsen av Ole Gunnar Solskjær.

Arne Scheie om ansettelsen av Ole Gunnar Solskjær.

– Jeg klarer ikke se de store fallgruvene

Daglig leder i Manchester Uniteds norske supporterklubb, Bernt Hjørnevik, trekker også frem statusen Solskjær opparbeidet seg som spiller for klubben.

– Fansen tok ham til seg med en gang og jeg tror han vil få større tålmodighet blant dem enn noen av de andre som har forsøkt seg etter Ferguson, sier Hjørnevik til NRK.

Bernt Hjørnevik

STORFORNØYD: – Det var vel egentlig bare et tidsspørsmål. Det er en fantastisk dag for oss supportere, sier daglig leder i Manchester Uniteds norske supporterklubb, Bernt Hjørnevik.

Foto: Privat

Videre poengterer han at Solskjær står ovenfor sin kanskje største utfordring som fast ansatt allerede lørdag. Da møter de røde djevlene Watford, det etter to strake tap. Samtidig ser ikke Hjørnevik skjær i sjøen, skulle det ikke gå veien i starten.

– Jeg klarer ikke å se de store fallgruvene. Han har vært i Manchester United så lenge og vet hva det går i. Den motgangen som eventuelt kommer, er han forberedt på. Det har vist seg at meritterte trenere som kommer utenfra klubben, har hatt vanskeligere for å snu motgang enn en som har United-kulturen i ryggraden, avslutter Hjørnevik.

Siste nytt

  • Fifa har inngått gigantavtale med saudiarabisk oljeselskap

    Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har signert en kontrakt med oljeselskapet Saudi Aramco ut 2027.

    Den fire år lange avtalen skal innebære at Saudi Aramco blir en Fifa-partner i turneringer som VM for menn i 2026 og VM for kvinner i 2027.

    Noe beløp er ikke kjent, men ifølge nyhetsbyrået AP er det den største avtalen Fifa har inngått med en sponsor om man regner årlig verdi.

    Avtalen har vært ventet siden i fjor høst. Da ble Saudi-Arabia bekreftet som arrangørland til fotball-VM for menn i 2034.

    – Dette partnerskapet vil hjelpe Fifa til å lykkes med å gjennomføre sine flaggskipsturneringer, sier Fifa-president Gianni Infantino i en uttalelse.

    Oljestaten Saudi-Arabia har pumpet inn milliarder inn i idretter over hele verden som golf, fotball, motorsport og kampsport.

    (NTB)

    yxSHGc2NkxA
    Foto: AP
  • Medier: Red Bull-topp forlater laget etter Horner-anklagene

    Flere medier skriver at Adrian Newey, hjernen bak Red Bull-bilen, slutter i Formel 1-laget grunnet misnøye med håndtering av trakassering-anklagene mot Christian Horner.

    Horner ble tidligere i år anklaget av en kvinnelig kollega, men etter en ekstern etterforskning fikk briten fortsette som Red Bull-sjef.

    Nå skal det imidlertid virke som bråket koster laget sin tekniske sjef. Newey har vært i Red Bull siden 2005, men situasjonen med Horner skal ha gjort 65-åringen urorlig.

    Det skriver flere medier torsdag, blant andre BBC, Auto Motor und Sport og Autosport.

    Neweys kontrakt med Red Bull går ut ved utgangen av 2025, men han skal ha fortalt laget at han vil videre allerede nå.

    Den genierklærte briten har blant annet vært koblet til Ferrari.

    Bahrain Grand Prix
    Foto: Hamad I Mohammed / Reuters
  • Skaslien og Nedregotten til semifinale i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten knuste Spania 9-3 og vant med det gruppen i VM i parcurling.

    Det betyr at de går direkte videre til semifinalen. Sveits, som lå likt med Norge før sist gruppespillskamp, tapte 7-8 for Japan.

    Den norske duoen endte som eneste par med sju seire på ni kamper.

    Estland ble nummer tre i gruppen og skal sammen med Sveits ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B, som fortsatt har én kamp igjen å spille.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Curling - Mixed Doubles Round Robin Session 13 - Switzerland v Norway
    Foto: ELOISA LOPEZ / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal