Berg kun på 8. plass

Det ble kun en 8. plass på Vebjørg Berg i finalen i skyting, helmatch lørdag. Favoritten, Matthew Emmons, feilet igjen.

Vebjørn Berg
Foto: Johansen, Erik / SCANPIX

Matthew Emmons

Matthew Emmons feilet på siste skudd.

Foto: DESMOND BOYLAN / REUTERS

Det var nemlig Qiu Jian fra Kina som til slutt tok gullmedaljen i skyting etter at favoritten, amerikanske Matthew Emmons, sprakk på siste skudd.

Emmons ledet gjennom hele finalen.

Les: Resultater skyting finale

Historien gjentok seg

For fire år siden hadde amerikaneren tre poengs ledelse foran siste skudd, som han fyrte av på feil blink. Dermed raste han til sisteplass. Denne gang så han ut til å revansjere seg.

Med sterk skyting avanserte han fra 2.-plass etter kvalifiseringen til klar ledelse. Men på det 10. og siste finaleskuddet gikk det galt igjen.

Ut av pallen

Publikum gispet sjokkert da han fikk 4,4 poeng. Missen sendte Emmons ut av seierspallen og ned til fjerdeplass.

Qiu vant med 1272,5 poeng, ett tidel foran ukrainske Jurij Sukhorukov. Slovenske Rajmond Debevec, som ledet etter kvalifiseringen, rykket opp til bronseplass da Emmons feilet.

Sportsnyheter

kkW971HxHEc

Danmark videre i EM: – Noe av det største jeg har vært med på

Det ble en thrilleravslutning i EMs gruppe B mandag kveld. Lenge var det helt åpent hvilke lag som ville knipe andre-, tredje- og fjerdeplassen, men til slutt var det Danmark som kunne juble for sikkert avansement.

Slik reagerte Hareide da Eriksen falt om: – Hva f*** skjedde nå?

Alt lå til rette for en hyggelig kveld med dansk EM-fotball på skjermen. Det ble i stedet en av Åge Hareides verste dager.

Siste nytt

 • Belgisk seier ga svensk EM-jubel

  Belgias 2-0-seier over Finland i EM betyr at Sverige er klar for åttedelsfinale allerede før siste gruppekamp. Svenskene møter Polen i sin siste gruppekamp onsdag, men det oppgjøret blir ikke lenger et være eller ikke være i turneringen for «söta bror». Det sørget Østerrike og Belgia for mandag. Sverige blir nemlig dårligst nummer tre i gruppe E, og med fire poeng etter to kamper plasserer det blågule mannskapet seg uansett foran Ukraina og Finland på treertabellen.

  Sverige
  Foto: Anatoly Maltsev / AP
 • Finland med tynt håp

  Finland var avhengig av minst ett poeng for å være garantert plass i åttedelsfinalene, og hvittrøyene holdt lenge unna for det belgiske presset. Men etter flere sjanser, og én annullering, måtte Finland og keeper Lukas Hradecky kapitulere. Thomas Vermaelen headet i stanga, og Hradecky rakk ikke annet enn å bokse ballen inn i eget mål. Drøyt fem minutter senere satte Romelu Lukaku inn 2-0, og dermed henger det finske håpet i en tynn tråd.

 • Hegerberg får dansk spisskollega

  Den danske fotballprofilen Signe Bruun forlater Paris Saint-Germain og blir spisskollega med Ada Hegerberg i Lyon.

  Det melder Lyon på sine nettsider. Bruun har signert en toårskontrakt med sin nye arbeidsgiver. 23-åringen har spilt for PSG siden 2018.

  Lyon har vært den dominerende klubben i europeisk kvinnefotball i en årrekke. Sist sesong ble imidlertid Hegerberg og lagvenninnene vippet ned fra tronen i hjemlandet av nettopp PSG.

  I mesterligaen ble det exit i kvartfinalen, også det mot PSG.

  Signe Bruun spilte tidligere for Fortuna Hjørring i fire sesonger. Hun står med 13 landskamper.

  Sammen med Bruun har også den nederlandske midtbanespilleren Daniëlle van de Donk og den chilenske keeperen Christiane Endler. Van de Donk har signert en toårskontrakt, mens Endler har kontrakt til juni 2024.

  Spain Soccer Women's Champions League
  Foto: Clive Brunskill / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal