NRK Meny
Normal

Berg kun på 8. plass

Det ble kun en 8. plass på Vebjørg Berg i finalen i skyting, helmatch lørdag. Favoritten, Matthew Emmons, feilet igjen.

Vebjørn Berg
Foto: Johansen, Erik / SCANPIX

Matthew Emmons

Matthew Emmons feilet på siste skudd.

Foto: DESMOND BOYLAN / REUTERS

Det var nemlig Qiu Jian fra Kina som til slutt tok gullmedaljen i skyting etter at favoritten, amerikanske Matthew Emmons, sprakk på siste skudd.

Emmons ledet gjennom hele finalen.

Les: Resultater skyting finale

Historien gjentok seg

For fire år siden hadde amerikaneren tre poengs ledelse foran siste skudd, som han fyrte av på feil blink. Dermed raste han til sisteplass. Denne gang så han ut til å revansjere seg.

Med sterk skyting avanserte han fra 2.-plass etter kvalifiseringen til klar ledelse. Men på det 10. og siste finaleskuddet gikk det galt igjen.

Ut av pallen

Publikum gispet sjokkert da han fikk 4,4 poeng. Missen sendte Emmons ut av seierspallen og ned til fjerdeplass.

Qiu vant med 1272,5 poeng, ett tidel foran ukrainske Jurij Sukhorukov. Slovenske Rajmond Debevec, som ledet etter kvalifiseringen, rykket opp til bronseplass da Emmons feilet.

Siste nytt

 • Xavi blir værende i Qatar

  Tidligere Barcelona-spiller Xavi Hernández har skrevet under en ny toårskontrakt med Al-Sadd. Dermed blir den spanske 38-åringen værende i den qatarske ligaen til han fyller 40 år. Xavi har spilt for Al-Sadd siden 2015.

  SOCCER-SPAIN/ Barcelona's Messi celebrates his goal against Sevilla with teammate captain Hernandez during their Spanish first division soccer match at Nou Camp stadium in Barcelona
  Foto: GUSTAU NACARINO / Reuters
 • Vidal tiltalt for vold

  Bayern München-stjernen Arturo Vidal er tiltalt for kroppskrenkelse etter en voldsepisode på en nattklubb i byen i fjor høst. Statsadvokaten i München opplyser at strafferammen for det Vidal er tiltalt for er fengsel i inntil 10 år.

  Vidal
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Lyon vann meisterligafinalen

  Med Ada Hegerberg på scoringslista vann Lyon meisterligafinalen med 4-1 mot tyske Wolfsburg. Med sitt eine mål blei Hegerberg tidenes toppscorar i turneringa med 15 mål. Wolfsburgs Caroline Graham Hansen måtte gå av i pausen grunna ei skade.

  Ada
  Foto: Efrem Lukatsky / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag