NRK Meny
Normal

Berg Hestad om Solskjær: – Vi visste ingenting

MFK-spillerne fikk i likhet med alle andre beskjeden om treneransettelsen i dag. Da ble det god stemning.

Daniel Berg Hestad Ole Gunnar Solskjær

GJENFORENES: Manager Ole Gunnar Solskjær og kaptein Daniel Berg Hestad i Molde.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Daniel Berg Hestad

USIKKER PÅ SIN ROLLE: Daniel Berg Hestad vet ikke hva han skal gjøre for Ole Gunnar Solskjær og Molde neste år.

Foto: Gunnar Sandvik

– Vi kunne ikke håpet på noen bedre enn Ole Gunnar (Solskjær). Det var en ekstra gnist på trening i dag, for vi ville vise oss fram, forteller Molde-kaptein Daniel Berg Hestad til NRK.

– Selv om han har vært her før, så blir det en ny «drive» i gruppa.

Tidligere i dag annonserte MFK at Ole Gunnar Solskjær vender tilbake til klubben som manager. Spillerne fikk beskjeden, omtrent samtidig med resten av befolkningen, under det faste kampmøtet før Celtic-kampen. Der kom plutselig Manchester United-legenden gående inn i rommet.

– Vi ble sjokkert. Han kom bare inn og sa «hallo, takk for sist. Takk for sist», så gikk han videre. Dermed kom smilene fram på alle, forteller Knut Olav Rindarøy entuasiastisk.

– Vi fikk ikke beskjeden, men skjønte sammanehengen. Det var en kul måte å gjøre det på, legger Molde-backen til.

– Ingen av oss visste noe før i dag, men nyheten ble tatt positivt imot. Det er ekstra spesielt med Ole Gunnar. Det er ingen tvil om at han har et sterkt navn og varemerke i Norge, forklarer Berg Hestad.

– Vet ikke min rolle

Nå tror Molde-kapteinen, i likhet med mange andre, at klubben kan slå tilbake i serien framover.

– Ansettelsen gir signaler om at klubben har lyst til å satse, og den tar opp kampen med Rosenborg om hegemoniet i norsk fotball.

– Molde har flere spillere på utgående kontrakt. Hva betyr denne ansettelsen for spillerlogistikken?

– Det er fortsatt tidlig å si noe om det. Men jeg tror det var veldig viktig å ansette en hovedtrener nå, i forhold til både de som går ut og nye spillere inn. Det er viktig å begynne arbeidet allerede nå. Vi trenger nok litt påfyll, sier Daniel Berg Hestad.

Selv legger kapteinen opp som fotballspiller etter denne sesongen. Han vil imidlertid ikke spekulere i om han blir en del av Solskjærs støtteapparat allerede.

– Det vet jeg ikke. Det er en kabal som må legges i forhold til hvilke roller de ulike skal ha i apparatet her. Om jeg skal trene talenter eller noen lenger opp (i systemet) vet jeg ikke, sier Berg Hestad.

– Det klokeste fotballhodet jeg kjenner

En som trolig ikke blir med i Ole Gunnar Solskjærs apparat er nordmøringens tidligere faste assistent, Mark Dempsey, som nylig tok over hovedansvaret i Haugesund.

– At Ole er tilbake er fantastiske nyheter for Molde og for norsk fotball. Han er uten tvil det klokeste fotballhodet jeg kjenner. Jeg ser fram til å slå han og hans Molde neste år, sier Dempsey i en tekstmelding til NRK.

Dempsey og Solskjær

GODE VENNER: Mark Dempsey (f.v.) har jobbet under Ole Gunnar Solskjær i Manchester, Molde og Cardiff.

Foto: Skibstad, Kent / NTB scanpix

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppidrettsveka: Sprint
Toppidrettsveka
Toppidrettsveka: Sprint
Toppidrettsveka: Fellesstart
Toppidrettsveka
Toppidrettsveka: Fellesstart