Normal

Berg har ikke hørt noe fra NFF: – Å trene landet sitt er spesielt

Henning Berg har fått en bra start på fotballeventyret i Ungarn, men noen telefon fra Norges Fotballforbund har han ikke fått.

Henning Berg

SPESIELT: Henning Berg mener det ville vært spesielt å trene landslaget.

Foto: Peter Dejong / Ap

– Nei, jeg har ikke snakket med fotballforbundet om landslagsjobben, bekrefter Henning Berg til NRK.

Han har begynt på et eventyr i Ungarn.

Et halvt år ut i sitt nye prosjekt har Henning Berg ført Videoton til topps i den ungarske ligaen.

For tiden forbereder Berg seg til vårsesongen med Videoton i Dubai. Onsdag ble det uavgjort mot Zenit i en treningskamp

– Å trene landet sitt er spesielt

Fra Ungarn har Berg fått med seg debatten på hvilke kandidater som har vært aktuelle. Ole Gunnar Solskjær og Ståle Solbakken har takket nei til NFF-samtaler, mens Bob Bradley har vært i samtaler med toppfotballsjef Nils Johan Semb.

Ståle Solbakken

TAKKET NEI: Ståle Solbakken takket nei til NFF-samtaler.

Foto: FRANCISCO LEONG / Afp

Suksessen 47-åringen har hatt i Ungarn har ikke fått Norges Fotballforbund til å ta en telefon til Berg. Selv vil han ikke avvise at han er uaktuell til jobben om han får en telefon fra Norge. Tidligere har eksperter fremhevet ham som en «outsider» til jobben.

– Det blir helt hypotetisk. Jeg har ikke snakket med forbundet om jobben og de har sjekket gode kandidater tidligere. Det er flere gode kandidater å ta av. Forbundet må styre den prosessen, forklarer Berg til NRK.

– Er den ledige jobben som norsk landslagssjef attraktiv for deg?

– For alle norske trenere vil jobben som landslagstrener være spesiell. Det er det ingen som helst tvil om. Det å trene landet sitt er spesielt, men samtidig har man andre jobber og kontrakter.

Føler seg ikke glemt

47-åringen mener Norges Fotballforbund må hente inn en trener som passer til måten de ønsker å jobbe på og slik de ønsker å fremstå på banen.

– Føler du deg glemt siden du er Ungarn?

Henning Berg

VANT CUPEN: Her feirer Henning Berg cuptriumfen med Legia Warszawa.

Foto: AGENCJA GAZETA / Reuters

– Nei, absolutt ikke. Jeg trives utmerket her, vi jobber hardt og jeg får jobbe med fotball hver dag på et bra nivå, svarer nordmannen.

Etter å ha jobbet i Polen og i Ungarn har Berg fått verdifull erfaring fra en litt annerledes fotballkultur. Da han trente det polske laget Legia mellom 2013 og 2015 vant han både cupen og serien.

Likevel tror han det ikke er så stor forskjell på spillerne fra land til land så lenge de er profesjonelle.

– Ungarsk fotball er kanskje litt mer taktisk og teknisk enn fysisk. Det er spennende. Det er spennende å komme her etter å ha vært i Polen som var en teknisk, men mest fysisk liga. Vi jobber med fotballspillere. Slik at det er ikke så stor forskjell på fotballspillere i Ungarn, Polen, England eller Norge, forteller Berg.

Siste nytt

 • Krasj for norgesmesteren

  Anders Grøndal og kartleser Roger Eilertsen var klare NM-vinnere allerede før Rally Hedemarken. Lørdag ble det full stopp etter en stygg avkjøring på den fjerde prøven i årets siste NM-runde.

  – Den verste smellen i min karriere, sier Grøndal til VG.

  Han og kartleseren kom fra det uten skader, men ble likevel sendt til legesjekk.

  Anders Grøndal
  Foto: Micke Fransson/TT / NTB scanpix
 • Danske Astralis til finale

  Den andre semifinalen ble ikke så jevn som spådd. Danske Astralis er klare for finale i Counter-Strike GO-turneringen FaceIt Major etter å ha slått Team Liquid 16-7 i andre omgang, og 2-0 totalt. I søndagens finale møter de Na'Vi.

 • Real Madrid topper tabellen

  Marco Asensios mål i 1. omgang ble avgjørende da Real Madrid tok sesongens fjerde seier av fem mulige med 1-0 over Espanyol i La Liga. Hovedstadsklubben overtar tabelltoppen foran Barcelona, som med en kamp mindre spilt er ett poeng bak.

Sendeplan

Kl. Program Kanal