NRK Meny
Normal

Berg har ikke hørt noe fra NFF: – Å trene landet sitt er spesielt

Henning Berg har fått en bra start på fotballeventyret i Ungarn, men noen telefon fra Norges Fotballforbund har han ikke fått.

Henning Berg

SPESIELT: Henning Berg mener det ville vært spesielt å trene landslaget.

Foto: Peter Dejong / Ap

– Nei, jeg har ikke snakket med fotballforbundet om landslagsjobben, bekrefter Henning Berg til NRK.

Han har begynt på et eventyr i Ungarn.

Et halvt år ut i sitt nye prosjekt har Henning Berg ført Videoton til topps i den ungarske ligaen.

For tiden forbereder Berg seg til vårsesongen med Videoton i Dubai. Onsdag ble det uavgjort mot Zenit i en treningskamp

– Å trene landet sitt er spesielt

Fra Ungarn har Berg fått med seg debatten på hvilke kandidater som har vært aktuelle. Ole Gunnar Solskjær og Ståle Solbakken har takket nei til NFF-samtaler, mens Bob Bradley har vært i samtaler med toppfotballsjef Nils Johan Semb.

Ståle Solbakken

TAKKET NEI: Ståle Solbakken takket nei til NFF-samtaler.

Foto: FRANCISCO LEONG / Afp

Suksessen 47-åringen har hatt i Ungarn har ikke fått Norges Fotballforbund til å ta en telefon til Berg. Selv vil han ikke avvise at han er uaktuell til jobben om han får en telefon fra Norge. Tidligere har eksperter fremhevet ham som en «outsider» til jobben.

– Det blir helt hypotetisk. Jeg har ikke snakket med forbundet om jobben og de har sjekket gode kandidater tidligere. Det er flere gode kandidater å ta av. Forbundet må styre den prosessen, forklarer Berg til NRK.

– Er den ledige jobben som norsk landslagssjef attraktiv for deg?

– For alle norske trenere vil jobben som landslagstrener være spesiell. Det er det ingen som helst tvil om. Det å trene landet sitt er spesielt, men samtidig har man andre jobber og kontrakter.

Føler seg ikke glemt

47-åringen mener Norges Fotballforbund må hente inn en trener som passer til måten de ønsker å jobbe på og slik de ønsker å fremstå på banen.

– Føler du deg glemt siden du er Ungarn?

Henning Berg

VANT CUPEN: Her feirer Henning Berg cuptriumfen med Legia Warszawa.

Foto: AGENCJA GAZETA / Reuters

– Nei, absolutt ikke. Jeg trives utmerket her, vi jobber hardt og jeg får jobbe med fotball hver dag på et bra nivå, svarer nordmannen.

Etter å ha jobbet i Polen og i Ungarn har Berg fått verdifull erfaring fra en litt annerledes fotballkultur. Da han trente det polske laget Legia mellom 2013 og 2015 vant han både cupen og serien.

Likevel tror han det ikke er så stor forskjell på spillerne fra land til land så lenge de er profesjonelle.

– Ungarsk fotball er kanskje litt mer taktisk og teknisk enn fysisk. Det er spennende. Det er spennende å komme her etter å ha vært i Polen som var en teknisk, men mest fysisk liga. Vi jobber med fotballspillere. Slik at det er ikke så stor forskjell på fotballspillere i Ungarn, Polen, England eller Norge, forteller Berg.

Siste nytt

 • Tror Zlatan er tilbake før nyttår

  Zlatan Ibrahimovic er fortsatt under opptrening i Manchester United etter fjorårets skade, men manager José Mourinho mener svensken nærmer seg et comeback. – Han er ikke tilbake neste uke eller om et par uker, men tror jeg han er tilbake i løpet av 2017? Ja. Men det er bare en følelse, sier Mourinho på pressekonferansen før helgens kamp.

  SOCCER-ENGLAND-BOU-MUN/
  Foto: Hannah McKay / Reuters
 • Fransk proffrytter omkom

  Proffsyklisten Mathieu Riebel (20) mistet livet da han kolliderte med en ambulanse under et etapperitt i Tour de Nouvelle-Caledonie fredag, melder NTB. Ulykken skjedde i en bratt utforkjøring, i høy hastighet.

  Ribel døde momentant.

 • Rønning inn i utøverkommisjon

  Eldar Rønning (35) er valgt til medlem i Den europeiske olympiske komités (EOC) utøverkommisjon. Det ble klart under EOCs utøverforum i Monte Carlo fredag. I en pressemelding sier den tidligere langrennsløperen at han vil rette et spesielt fokus mot studier i kombinasjon med idrett.

  Eldar Rønning
  Foto: Kjartan Haugen / Norges Idrettsforbund

Sendeplan

Kl. Program Kanal