Ber Paule trekke seg

Flere av landets største idrettskretser ber Tove Paule om å trekke seg som idrettspresidentkandidat.

Tove Paule
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Det skriver Dagsavisen.

Årsaken er at kretsene mener Odd-Roar Thorsen har større sjanser til å vinne presidentkampen enn Paule.

1. visepresident

Presset mot Paule har økt etter at Roald G. Bergsaker ble lansert som kandidat av flere særforbund.

Avisen skriver at flere av idrettskretsene jobber med en løsning der Thorsen er presidentkandidat, mens Paule er tiltenkt vervet som 1. visepresident.

- Ikke ha noen sjanser

- Da valgkomiteen innstilte henne som presidentkandidat, var det sikkert mange som hadde sansen for at norsk idrett for første gang kunne bli ledet av en kvinne. Men når vi ser hvor hardt store forbund jobber for å få flertall for Bergsaker, vil dette valget ikke handle om mann mot kvinne, men om hvor makten i norsk idrett skal være. Og målt opp mot Bergsaker vil ikke Paule ha noen sjanser, sier en ikke navngitt kretsleder til Dagsavisen.

Siste nytt

 • Mol og Sørum klare for finale

  Anders Mol og Christian Sørum fortsetter å imponere på sandvolleyballbanen. Duoen slo Trevor Crabb og Tri Bourne med 21-15, 21-15 i semifinalen i Jinjiang, skriver NTB. Søndag kan den norske duoen vinne sin tredje 4-stjernersturnering for sesongen.

  Sørum og Mol
  Foto: Sam Wasson / AFP
 • Uavgjort for Ødegaards Vitesse

  Nederlandske Vitesse og Martin Ødegaard spilte 1–1 borte mot Utrecht i den første kvalifiseringskampen til europaligaen fredag. Vertene tok ledelsen etter 18 minutter, før Tim Matavz utlignet etter et Ødegaard-hjørnespark før pause.

  AFP_1FG2X3
  Foto: OLAF KRAAK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal