NRK Meny
Normal

Ber Kongen boikotte OL-åpningen

Utenrikspolitikere fra Ap, SV og Sp ber kong Harald om å boikotte åpningsseremonien i OL i Beijing.

Kong Harald
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

På denne måten ønsker de rødgrønne politikerne å protestere mot Kinas brudd på menneskerettighetene, skriver Dagsavisen.

- Å ikke delta på åpningsseremonien i OL er en god måte å markere motstand mot kinesiske myndigheters overgrep på, sier Anette Trettebergstuen (Ap) i Stortingets utenrikskomité til avisen.

Prestisjenederlag

Ap-politikeren, SVs Ågot Valle og SPs Alf Ivar Samuelsen ber nå kong Harald, dronning Sonja og kulturminister Trond Giske om å holde seg borte fra åpningsseremonien.

- Jeg tror det å holde seg borte under åpningsseremonien kan representere et prestisjenederlag for kinesiske myndigheter, sier Ågot Valle.

Ifølge Dagsavisen har kongefamilien bedt regjeringen om råd.

- Kongen og dronningen vil følge norske myndigheters anbefalinger i spørsmålet om deltakelse ved åpningsseremonien av de olympiske leker i Beijing, uttalte slottet til NRK i går.

Les: Venter på regjeringen

Siste nytt

 • Byåsen får hviterussisk motstand

  Byåsens håndballkvinner møter HC Gomel fra Hviterussland i tredje runde av EHF-cupen. Det ble klart i en trekning i Wien i Østerrike tirsdag.

  Byåsen tok seg sist helg videre med seier over rumenske Dunarea Braila.

  Byåsen - H. C. Dunarea Braila
  Foto: Bent Lindsetmo / NRK
 • Unsworth tar over i Everton

  Den mangeårige Everton-forsvareren David Unsworth tar over som manager i klubben på midlertidig basis. Det ble klart dagen etter at Liverpool-klubben sparket Ronald Koeman.

  Portsmouth's Unsworth celebrates scoring a penalty during their Premier League match against Manchester United at Fratton Park
  Foto: Kieran Doherty / Reuters
 • UEFA åpner sak mot Danmark

  Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har formelt åpnet sak mot Danmark på grunn av den avlyste VM-kvalifiseringskampen mot Sverige sist uke. UEFA opplyser tirsdag at forbundet har åpnet sak mot Danmark, og at den skal behandles 16. november.

  Pernille Harder
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM-kvalifisering fotball, kvinner: Nederland - Norge
4-4-2 VM-kvalifisering fotball kvinner: Nederland - Norge
VM-kvalifisering fotball: Nederland - Norge