Ber Kongen boikotte OL-åpningen

Utenrikspolitikere fra Ap, SV og Sp ber kong Harald om å boikotte åpningsseremonien i OL i Beijing.

Kong Harald
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

På denne måten ønsker de rødgrønne politikerne å protestere mot Kinas brudd på menneskerettighetene, skriver Dagsavisen.

- Å ikke delta på åpningsseremonien i OL er en god måte å markere motstand mot kinesiske myndigheters overgrep på, sier Anette Trettebergstuen (Ap) i Stortingets utenrikskomité til avisen.

Prestisjenederlag

Ap-politikeren, SVs Ågot Valle og SPs Alf Ivar Samuelsen ber nå kong Harald, dronning Sonja og kulturminister Trond Giske om å holde seg borte fra åpningsseremonien.

- Jeg tror det å holde seg borte under åpningsseremonien kan representere et prestisjenederlag for kinesiske myndigheter, sier Ågot Valle.

Ifølge Dagsavisen har kongefamilien bedt regjeringen om råd.

- Kongen og dronningen vil følge norske myndigheters anbefalinger i spørsmålet om deltakelse ved åpningsseremonien av de olympiske leker i Beijing, uttalte slottet til NRK i går.

Les: Venter på regjeringen

Siste nytt

 • Pochettino forlenget med PSG

  Paris Saint-Germains stjernetrener Mauricio Pochettino har forlenget sin kontrakt med klubben i ett år til sommeren 2023.

  Det opplyser PSG på sitt nettsted.

  Pochettino kom til klubben i januar i år. Da hadde han vært arbeidsledig i et drøyt år etter å ha fått sparken i Tottenham.

  Pochettino
  Foto: Andrew Boyers / Reuters
 • Casper Ruud til semifinale

  Casper Ruud slo tennisveteranen Benoît Paire 6-2, 5-7, 6-3 i fredagens kvartfinale i ATP-turneringen i Gstaad.

  Dermed er Ruud klar for semifinale mot den tsjekkiske kvalifiseringsspilleren Vit Kopriva. Nordmannen vant Båstad-turneringen i forrige uke – hans tredje ATP-tittel i karrieren – og er virkelig i siget.

  Casper Ruud
  Foto: TOBY MELVILLE / Reuters
 • Dønnum klar for Standard Liège

  Aron Dønnum får endelig teste profflivet. Vingen bytter ut Vålerenga med toppklubben Standard Liège i belgisk fotball.

  Overgangen bekreftes av Standard Liège i en video på klubbens Twitter-konto. Dønnum var opprinnelig kontraktsfestet til ytterligere tre sesonger med Vålerenga, men selges for et tosifret millionbeløp.

  Allerede fredag i forrige uke meldte TV 2 at overgangen var i boks. Den dribleglade kantspilleren har gjort sine saker godt i Vålerenga den siste tiden. På ni kamper denne sesongen gjorde Dønnum fem mål og tre målgivende pasninger.

  Dønnum slo gjennom i Eliteserien etter å ha gått gradene i Oslo-klubben som juniorspiller. Denne sesongen fikk han også landslagsdebuten for Norge.

  Eliteserien fotball 2021: Vålerenga - Odd (1-1)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal