Ber Kongen boikotte OL-åpningen

Utenrikspolitikere fra Ap, SV og Sp ber kong Harald om å boikotte åpningsseremonien i OL i Beijing.

Kong Harald
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

På denne måten ønsker de rødgrønne politikerne å protestere mot Kinas brudd på menneskerettighetene, skriver Dagsavisen.

- Å ikke delta på åpningsseremonien i OL er en god måte å markere motstand mot kinesiske myndigheters overgrep på, sier Anette Trettebergstuen (Ap) i Stortingets utenrikskomité til avisen.

Prestisjenederlag

Ap-politikeren, SVs Ågot Valle og SPs Alf Ivar Samuelsen ber nå kong Harald, dronning Sonja og kulturminister Trond Giske om å holde seg borte fra åpningsseremonien.

- Jeg tror det å holde seg borte under åpningsseremonien kan representere et prestisjenederlag for kinesiske myndigheter, sier Ågot Valle.

Ifølge Dagsavisen har kongefamilien bedt regjeringen om råd.

- Kongen og dronningen vil følge norske myndigheters anbefalinger i spørsmålet om deltakelse ved åpningsseremonien av de olympiske leker i Beijing, uttalte slottet til NRK i går.

Les: Venter på regjeringen

Siste nytt

 • Forren klar for 4. div.

  Tidigere Brann-spiller Vegard Forren er klar for 4. divisjonsklubben Eide og Omegn FK, melder nettstedet norskfotball.com.

  Forren ble 11. august enig med Brann om å terminere kontrakten etter det mye omtalte nachspielet på Brann Stadion.

  – Vegard er en av syv nye spillere vi har signert i dag. Det er en spiller som vil utfylle stallen vår og gi våre unge spillere en del input. Vi opplever at Eide og Omegn er en attraktiv klubb som stadig vekk tiltrekker seg nye spillere, sier styreleder Wiggo Kanck til norskfotball.com.

  Eliteserien i fotball 2020: Sarpsborg 08 - Brann (0-1)
  Foto: Christoffer Andersen / NTB
 • TV 2: Sier nei til Uno-X

  Edvald Boasson Hagen slår ikke til på tilbudet fra det norske Uno-X-laget. Sykkelveteranen forlenger i stedet kontrakten med TotalEnergies, erfarer TV 2.

  Rudsbygdingen har takket nei til å bli en del av Uno-X-satsingen. Det bekrefter lagets sportssjef Jens Haugland.

  – Vi må bare erkjenne at det vi kom opp med, ikke var attraktivt nok for Edvald, sier han til TV 2.

  Tanken var at Boasson Hagen kunne komme inn på laget som en mentor for et ungt mannskap.

  – Vi skulle naturligvis ønske at han kom til oss, men har full respekt for hans valg. Edvald er en legende i norsk sykkel, og det hadde vært spennende å lære litt av alt han har vært med på, sier Haugland.

  TV 2 har kilder på at Boasson Hagen fortsetter oppholdet i franske TotalEnergies. Han kom til laget foran årets sesong.

  – Ingen kommentar, svarer 34-åringen på spørsmål om hvor han sykler i 2022.

  Tour de France - Team Dimension Data News Conference
  Foto: Christian Hartmann / Reuters
 • Bekrefter Anfield-utvidelse

  Liverpool vil fortsette arbeidet med å øke kapasiteten på hjemmebanen Anfield. 7000 ekstra seter skal etter planen stå klart til starten av 2023/24-sesongen.

  Det vil utvide kapasiteten til 61.000. Liverpools administrerende direktør Andy Hughes er glad for at det skjer etter mange års planlegging.

  – Vi trengte sikkerhet for at dette prosjektet skulle gå framover og er nå i posisjon til det. Vi begynte denne reisen i 2014 og er takknemlig overfor alle bidragene som har tatt prosjektet til dette stadiet, sier han.

  Liverpool-fans.
  Foto: Javier Soriano / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal