NRK Meny
Normal

Bentley måtte overnatte på madrass

– Vi har ikke gitt opp ennå, sier Odd-direktør Einar Håndlykken. Mens spillerne trener før Europaliga-kvaliken i Moldova måtte Bentley overnatte på flyplassen.

Bentley

SLIPPER IKKE INN: Odds Bentley får ikke innreisetillatelse i Moldova.

Foto: Tom Ole Buaas

Einar Håndlykken

– JOBBER MED SAKEN: Odds direktør Einar Håndlykken.

Foto: Sjur Ø. Knudsen / NRK

Det ble en lang natt for Odd-spiller Bentley på flyplassen i Chisinau. I går kom han ikke inn i landet og i dag tidlig er det fortsatt ikke noe nytt i saken.

– Det har ikke løst seg ennå. Han er på flyplassen og har overnattet på flyplassen. Nå er norske myndigheter i kontakt med moldovske myndigheter. Det er der muligheten ligger nå, sier klubbens daglige leder, Einar Håndlykken til NRK i dag tidlig.

Han har fortsatt ikke gitt opp å få kantspilleren med i kveldens kamp. Men det begynner å haste.

– Bentley er så klart fortvila, men vi håper det skal løse seg så fort som mulig.

Nigerianeren kommer uansett ikke til å bli sendt hjem før resten av laget reiser hjem i morgen.

LES SAKEN: Slik har Odd det i Moldova

– Det har åpenbart noe å gjøre med at han kommer fra et afrikansk land, og ikke Europa eller Nord-Amerika, sier direktør Einar Håndlykken i Odd til NRK.

For da fotballaget landet på flyplassen i Moldovas hovedstad Chisinau rundt klokka 14 onsdag, fikk ikke angriperen Chukwuma Akabueze, bedre kjent som Bentley, komme inn i landet.

– Vi har en situasjon rundt visum. Alle norske, samt en canadier (Olivier Occean) og en finne (Jarkko Hurme) er inne. Men ikke Bentley, forteller klubbdirektøren oppgitt.

Mange på saken

Det skal være Bentleys nigerianske visum som gjør at han ikke får innreisetillatelse i Moldova.

– Vi jobber intensivt med dette nå - både fra klubbens side, samt reisebyrået med myndighetene, FC Sheriff og fotballforbundet i Moldova, forklarer Håndlykken.

– Hvorfor hadde dere ikke dette klart på forhånd?

– I utgangspunktet var det avklart, men nå er det likevel ikke det. Vi visste at det kunne bli tema, men antok at det skulle gå bra.

Kan miste kampen

Resten av Odd-laget har reist videre til Tiraspol, hvor de skal møte FC Sheriff i Europaliga-kvalifisering i morgen. De var onsdag i 18-tida samlet på trening. Odd-leiren frykter nå at én av lagets største stjerner går glipp av det viktige oppgjøret.

– Det er fortsatt 24 timer til kamp, så vi har litt tid på oss. Men jeg vet ikke hvordan det går, sier Håndlykken.

– Vi har ikke gitt opp enda. Men det blir ingen avklaring før i morgen, sier Håndlykken i en SMS til NRK onsdag kveld.

Siste nytt

 • Japan neste for Iniesta

  Barcelona-legenden Andrés Iniesta, 34-åringen som har vunnet 32 titler for den spanske klubben, avslører at japanske Vissel Kobe blir hans nye arbeidsgiver. På Instagram postet han et bilde med eieren av den japanske klubben og skrev: «På vei til mitt nye hjem med min venn».

  Laster Instagram-innhold
 • Schmeichel VM-klar for Danmark

  Danmarks førstekeeper Kasper Schmeichel er kampklar etter å ha vært ute de siste fire kampene for Premier League-klubben Leicester. Dansken har slitt med en ankelskade. Danmark spiller sin første VM-kamp mot Peru 16. juni i Saransk.

  Denmark Panama Soccer
  Foto: Mads Claus Rasmussen / AP
 • Capitals til NHL-finale

  Washington Capitals er klare for NHL-finale mot Vegas Golden Knights etter 4-0-seieren over Tampa Bay Lightning. Svenske André Burakovsky ble den store helten: – Naturligvis føles det bra å få to mål i en sånn kamp, sier Burakovsky til Aftonbladet.

  Capitals Lightning Hockey
  Foto: Chris O'Meara / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live