Hopp til innhold

Benitez sparket i Real Madrid

Rafael Benitez (55) har fått sparken som trener for Real Madrid - etter bare 188 dager i jobben. Zinedine Zidane tar over.

FBL-ESP-LIGA-REALMADRID-ZIDANE-FILES-COMBO

UT OG INN: Rafael Benitez er ferdig som trener i Real Madrid. Zinedine Zidane tar over.

Foto: JAVIER SORIANO / Afp

En rekke spanske medier, blant annet Marca og AS var tidlig ute med å melde om avskjedigelsen, og rundt klokken 20.00 mandag kveld offentliggjorde president Florentino Perez nyheten på en pressekonferanse.

FBL-ESP-LIGA-REALMADRID-COACH

KLAR: Zinedine Zidane lover å gi alt i jobben som ny trener for Real Madrid.

Foto: GERARD JULIEN / Afp

Rafael Benitez har fått sparken, og Castilla-trener Zinedine Zidane tar over jobben som sjefstrener for Real Madrid.

Dermed får Martin Ødegaard ny trener, og det blir etter alt å dømme Víctor Fernández.

– Jeg skal legge hjertet og sjelen min i denne jobben slik at det går bra. Dette er en stor dag for meg. Jeg er mer giret nå enn dagen jeg signerte som spiller, sier Zidane på pressekonferansen.

– Han vet mer enn noen annen hva som må til for å lede Real Madrid. Zidane har gjennom hele karrieren vist at han kan takle store utfordringer. Zinedine, dette er din klubb, din stadion og du har all vår støtte. Du er fra dette øyeblikket treneren til Real Madrid. Ordet «umulig» finnes ikke for deg, sier Perez.

Benitez er den 10. treneren som får sparken under Perez, som ble president i 2000.

Ansatt i juni

Benitez måtte møte på kontoret til klubbledelsen mandag ettermiddag, men pekulasjonene om Benitez sin fremtid i klubben startet likevel lenge før det.

55-åringen ble hentet til den spanske storklubben i juni, etter to sesonger i italienske Napoli - da Carlo Ancelotti ikke fikk fortsette. Benitez var ansatt i 188 dager.

Laster Twitter-innhold

Forventingene var store til at spanjolen kunne lede laget til flere troféer, men i skrivende stund ligger Real Madrid på tredje plass i La Liga, med 37 poeng. Bare to poeng bak Barcelona, som har et kamp mindre spilt, og fire poeng bak leder Atletico Madrid. Det er tydeligvis ikke godt nok for storforlangende klubbdirektører.

I tillegg til det, skal han ha et anstrengt forhold til flere av stjernespillerne i klubben.

Forstod spekulasjoner

Selv om treneren ble vist støtte fra fansen under bortemøtet med Valencia søndag, var skuffelsen stor da gjestene «bare» spilte 2-2.

– Jeg kan ikke unngå at noen vil spekulere i fremtiden min. Det jeg kan gjøre er å forsikre at laget vil legge ned like stor innsats som de gjorde i kveld. Dessverre for dem, var ikke det nok til tre poeng, sa Benitez, ifølge AS, etter kampen.

Han har ledet en rekke lag, med stor suksess. Han har vunnet La Liga to ganger med Valencia, i tillegg til Europaligaen. Deretter tok han over Liverpool i 2004, som han vant Mesterligaen med året etter. Også i Inter, Chelsea og Napoli sikret han troféer av ulik valør.

Siste nytt

  • Xabi Alonso blir værende i Leverkusen

    Xabi Alonso skal ha vært ønsket av flere storklubber etter en briljant sesong med Leverkusen. Spanjolen har likevel valgt å fortsette som hovedtrener i klubben.

    Alonso opplyste selv om avgjørelsen på en pressekonferanse fredag ettermiddag.

    – Det har vært en sesong med mange spekulasjoner angående framtiden min. Det har vært travelt, og jeg ønsket å bruke landslagspausen til å reflektere, sier Alonso og fortsetter:

    – Sist uke hadde jeg en veldig god samtale med Leverkusen, og jeg informerte dem om at jeg blir værende.

    42-åringen har gjort underverker med serieleder Leverkusen i løpet av halvannet år som hovedtrener. Laget er fortsatt ubeseiret i Bundesliga denne sesongen etter 26 kamper, og med kun åtte serierunder igjen er avstanden ned til Bayern München hele ti poeng.

    – Jeg føler ikke at jobben min her er ferdig, og jeg ønsker å hjelpe de unge spillerne med å fortsette å utvikle seg. Akkurat nå er jeg overbevist om at dette er riktig for meg, sier Alonso.

    I løpet av januar og februar ble det gjort kjent at både Jürgen Klopp (Liverpool) og Thomas Tuchel (Bayern) er ferdig som hovedtrenere i sine respektive klubber til sommeren. Alonso har i lang tid vært nevnt som mulig erstatter i begge klubber. (NTB)

    Xabi Alonso
    Foto: Tom Weller / AP
  • Børven skadd før serieåpningen

    Odd-spissen Torgeir Børven fikk en smell i lysken på trening skjærtorsdag og går trolig glipp av eliteseriestarten hjemme mot Haugesund, melder Varden.

    Børven var ikke å se på Odds treningsfelt fredag. Kampen mot Haugesund spilles 1. påskedag, og spissen har fortsatt en liten hevelse i lysken, skriver Varden.

    – Torgeir er ikke bra nok til å trene i dag. Men det er for tidlig å si hvor lang tid dette vil ta. Vi tar dag for dag. Torgeir gikk av i går for ikke å ta noen sjanser, sier trener Kenneth Dokken til avisen.

    (NTB)

    Portrett av Odds Torgeir Børven fotografert på Skagerak Arena
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • Dobbel punktering for Solberg i Kenya

    Oliver Solberg havnet i ordentlig trøbbel under fredagens formiddagsøkt i Rally Kenya. Både på den tredje og den fjerde fartsprøven punkterte 22-åringen.

    Dermed er han mer enn sju minutter bak teten i det totale sammendraget, mens det opp til lederen i WRC2-klassen skiller rett i underkant av fire minutter.

    Etter solid kjøring på fredagens første fartsprøve gikk det galt tidlig på den andre. Et dekkskifte kostet 22-åringen nær to minutter.

    – Vi kjørte rent, men disse tingene kan skje når terrenget er så krevende, skrev Solberg på X.

    En drøy time senere punkterte Solberg og makkeren Elliott Edmondson igjen, og nesten fire nye minutter gikk tapt.

    – Fartsprøve nummer fire brakte med seg samme uflaks som den tredje. Vi har ikke marginene på vår side, men alt kan skje i dette rallyet. Herfra og ut er det fullt trykk på pedalen, skriver 22-åringen.

    (NTB)

    OU7SVdPdOTc
    Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal