Bendtner strålte da RBK endelig vant i Europa igjen

Nicklas Bendtner og en skikkelig perlescoring sikret sstorseier i Europaligaen.

Nicklas Bendtner blir gratulert etter 1-0 scoringen på straffer under Europa League (2. runde) i fotball mellom Rosenborg og Vardar på Lerkendal stadion.

Det var fem år siden Rosenborg sist vant en gruppespillkamp i en Europa-cup, da Vardar gjestet Lerkendal torsdag.

Og når de først skulle kvitte seg med spøkelset, gjorde trønderne det på særdeles vakkert vis.

Nicklas Bendtner strålte, både sikret- og scoret på straffe, og la opp til 3-0-scoringen med et lekent hælspark.

– Nicklas er en fantastisk fotballspiller, som er i god form og nyter det. Vi har mange spillere i dag som viser at vi er i meget god form for tida, sa RBK-trener Kåre Ingebrigtsen etter kampen.

Én av de spillerne er Anders Konradsen, for lite er vakrere enn et skikkelig langskudd rett i krysset. Konradsens 2-0-scoring sto således til 20 i stil.

– Det er defintivt ett av de fineste målene jeg har scoret i Rosenborg-trøya, sa Konradsen til NRK.

Rosenborg knuste makedonerne 3–1, og reiste seg endelig i Europa.

– Vi er gode og kontrollerer kampen. Det er en meget bra prestasjon av oss. Vi kom ikke lett til det, men gjorde en veldig bra jobb, og det skal spillerne ha all ære for, sa en storfornøyd Ingebrigtsen.

Måtte vinne

Rosenborg kom fra et fryktelig 0-4-tap i den første gruppespillkampen mot Real Sociedad. Den eneste trøsten var at det gikk enda verre for Vardar, som sto med 0–5 i målforskjell etter tap for Zenit St. Petersburg.

Torsdagens kamp på Lerkendal var følgelig definitivt en av kampene Rosenborg måtte vinne for å kunne drømme om avansement i Europaligaen.

Istedenfor å kjenne på presset, gikk trønderne rett ut i et høyt press mot gjestenes mål. Ingebrigtsens elleve utvalgte kom til flere gode sjanser, og etter 24 minutter kom den viktige scoringen.

Anders Konradsen blir gratulert etter 2-0 scoringen under Europa League (2. runde) i fotball mellom Rosenborg og Vardar på Lerkendal stadion.

RETT I KRYSSET: Anders Konradsens 2-0-scoring var det store høydepunktet da Rosenborg slo Vardar.

En strålende ballberøring fra Bendtner sørget for at han kom alene med keeper. Vardar-forsvaret måtte takle bakfra, og dermed soleklar straffe til Rosenborg. Bendtner virket ikke å være i tvil om at han burde ta den selv, og innfridde da han klinket inn 1–0.

Zenit topper

Rosenborg bevarte kontrollen etter pause, og fikk også godt tak på de tre poengene da Konradsen økte til 2–0 med det fantastiske langskuddet.

Bendtner var ikke veldig mye dårligere da han assisterte Vegard Eggen Hedenstads 3-0-scoring med et lekent hælspark.

Det endte 3–1 på Lerkendal etter at Juan Felipe fikk pynte på resultatet med en lekker lobb på overtid, men Rosenborg sikret likevel en viktig storseier.

Med 3-1-seier til Zenit over Real Sociedad er det russerne som topper tabellen, men trønderne er definitivt med i kampen om avansement.

• Iden ikke til OL: Sorg og skader ble for mye

Mentale og fysiske utfordringer har stått i veien for triatlonutøver Gustav Idens planer om OL-deltakelse i Paris.

Dette forteller han til Bergensavisen fredag.

– Det var egentlig veldig deilig å komme fram til den avgjørelsen, selv om det er utrolig kjipt. Det er en lettelse å gi slipp på det, sier Iden til avisen.

Han forklarer avgjørelsen blant annet med sorgen etter moren, som døde av kreft i fjor. Men også problemer med den ene akillessenen har satt ham tilbake. Allerede i august i fjor skjønte han at det ikke ville bli noe OL.

– Det har vært et brutalt år. Det ble for mye. Jeg har brukt lang tid på å komme tilbake til en akseptabel restitusjonstid, men gjennom gode samtaler med mange folk, er jeg der nå.

Iden har ved siden av Kristian Blummenfelt vært Norges beste triatlet de siste årene. Han står med i alt tre VM-gull i Ironman og ble nummer åtte i triatlon i OL i Tokyo i 2021.

Q6DAaGK1xwQ
  • Zuccarello-scoring i Wild-tap

Seattle Kraken slo Minnesota Wild 4-3 torsdag kveld og avsluttet grunnserien for de to lagene som ikke kom med i sluttspillet.

Krakens Tye Kartye sto for 3-2-målet da det sto igjen 2.40 i siste periode. Ett minutt senere gikk Kraken opp i en 4-2-ledelse før Wilds Brock Faber reduserte til 4-3 ett minutt før kampslutt.

Kirill Kaprizov scoret sitt 46. mål for sesongen i powerplay i første periode, og Mats Zuccarello scoret det utlignende målet for Wild midtveis i tredje periode. Det ble hans tolvte mål for sesongen.

Nordmannen fikk 23 minutter og 44 sekunder på isen i den avsluttende hjemmekampen. (NTB)

pa39-a-fBGA
  • Norsk fotball sikret viktig rankingplass

Hellas kan ikke lenger ta igjen Norge på Uefa-rankingen som fordeler europacupplasser for menn fra sesongen 2025/26.

Dermed ender Norge på 14.-plass på Det europeiske fotballforbundets (Uefa) nasjonale klubbkoeffisienter. Det betyr at årets mester i Eliteserien vil gå rett inn i den siste kvalifiseringsrunden til mesterligaen neste år.

Skulle det ikke gå veien der, er Norges beste lag uansett garantert gruppespill i europaligaen.

Spenningen rundt 14.-plassen levde fram til torsdag ettersom Hellas hadde to lag i conferenceligaen; Olympiakos og PAOK. Sistnevnte røk ut klart for Brugge, mens førstnevnte ble holdt til straffesparkkonkurranse mot Fenerbahçe.

Dermed ender Hellas bak Norge på den nevnte Uefa-rankingen.