Hopp til innhold

Bendtner fnyser av Gulbrandsen-stikk

SALZBURG/OSLO (NRK): Rosenborg står foran to helt avgjørende kamper i Norge, men vil ikke gå med på at europaligaen er mindre viktig.

Nicklas Bendtner

GLEDER SEG: Nicklas Bendtner og Rosenborg kommer fra uavgjort mot Lillestrøm. Nå venter Salzburg i Europa. – Vi er så godt forberedt vi kan være, mener han.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg tror ikke Rosenborg blir veldig skuffet om de ryker ut.

Det sier Salzburgs norske profil, Fredrik Gulbrandsen, før hjemmemøtet med den norske serielederen i europaligaen torsdag.

Rosenborg har tapt sine første to kamper, og er eneste lag i gruppe B uten poeng.

Med tap i den østerrikske byen ser det ikke lyst ut med tanke på avansement.

– Vi hadde et mål før vi startet med europacupspill om å gjøre det så godt som mulig. Det har vi fortsatt. Med to tap ser det vanskelig ut, og at prioriteringen i folks øyne kan ligge på serie og cup, det forstår jeg. Men dette er bestemt ikke en likegyldig kamp for oss, slår Nicklas Bendtner fast.

FBL-EUR-C3-LEIPZIG-SALZBURG

PROFIL: Fredrik Gulbrandsen scoret i Salzburgs seier over Leipzig i europaligaen i september.

Foto: ROBERT MICHAEL / AFP

Forstår at folk tenker mer på serie og cup

Allerede på søndag venter Brann borte i «seriefinale», og neste uke spiller laget semifinale i cupen. Dermed har det vært snakk om Rosenborg vil nedprioritere europaligaen. Det nekter de for.

– Selvfølgelig blir vi skuffa om vi ryker ut. Vi synes det er viktig å prestere i Europa, og vil revansjere oss, sier Tore Reginiussen til NRK.

Flere av Rosenborg-spillerne har ligget utslått med omgangssyke, i tillegg har laget slitt med skader.

Det passer dårlig før det som kan være tre helt avgjørende kamper.

– Uka er veldig viktig. På søndag kan vi nesten bestemme hvem som vinner ligaen, så den kampen er spesiell. Torsdag vil vi vise at vi er konkurransedyktige i Europa. Vi fortjente å kvalifisere oss, og nå må vi tilpasse oss gruppa og ta poeng. Det er mange kamper igjen, påpeker Rosenborg-trener Rini Coolen.

– Det kan ikke gå på skinner for alle lag. Rosenborg har slitt litt i det siste, men jeg tror alle vet kvalitetene til Rosenborg, så vi må være klare for det, sier Fredrik Gulbrandsen, som er en viktig brikke i laget som står med 50 hjemmekamper uten tap.

– Seriegull størst

Nicklas Bendtner Salzburg

KAMPKLAR: Nicklas Bendtner.

Foto: Vegard B. Lien / NRK

Bendtner er uansett blant spillerne som er friskmeldt.

– Vi vet at vi må ha med oss noe herfra hvis vi skal ha noen forhåpning om å få til noe i Europa. Vi vet også at det er en enormt viktig kamp på søndag, men nå er Salzburg viktigst. Jeg gleder meg enormt mye til kampen, sier Bendtner til NRK etter treningen onsdag kveld.

– Hva er størst å vinne?

– Seriegull. Det er uansett størst i alle land. med mindre man vinner europa- eller mesterligaen da, svarer dansken og smiler.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Sørloth og Real Sociedad tok poeng på Bernabeu

  Det ble verken mål eller vinner i den spanske toppkampen mellom Real Madrid og Real Sociedad, og dermed er Barcelonas luke på tabelltopp nå fem poeng. Real Sociedad må først og fremst takke keeper Alex Remiro for poenget. Han leverte flere gode redninger, tre av dem på avslutninger fra Vinicius Junior, skriver NTB.

  Sørloth
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • Evensen vant sprinten i U23-VM

  Ansgar Evensen vant sprintrennet i U23-VM i langrenn etter å ha stukket fra finalefeltet tidlig og holdt unna i ensom majestet. Evensen vant foran svenskene George Ersson og Emil Danielsson, skriver NTB. Jonas Vika ble nummer fire. – Det er veldig kult. Dette har vært et av mine mål denne sesongen, sa Evensen i et intervju med FIS.

  Ansgar Evensen
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Danmark sikret historisk VM-gull

  Det ble heseblesende håndball i VM-finalen mellom Danmark og Frankrike, som kun var to mål bak danskene med tre minutter igjen. Men så fjernet de røde all tvil med tre scoringer – og vant 34-29. Danskenes Rasmus Lauge scoret hele ti mål i finalen. Dermed er Danmark første nasjon til å vinne VM-tittelen tre ganger på rad.

  Danmark
  Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Slik husker vi Pelé 01:30
Neste