NRK Meny
Normal

Bendtner-draktene rives bort: – Det har vært ekstremt

Flere Rosenborg-ansatte forteller om et uvanlig stort trykk rundt klubben i forkant av seriestart. Det er mye takket være én person: Nicklas Bendtner.

Nicklas Bendtner

DRAKT-FAVORITT: Det er stor interesse rundt drakten til Nicklas Bendtner i Rosenborgs supporterbutikk.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

– Det har vært ekstremt nå med interessen rundt Bendtner-drakter i forhold til det vi er vant til, sier Jan Olav Dreier, butikksjef i RBK Shop.

Nicklas Bendtner

STJERNE: Nicklas Bendtner – her fra tiden i Arsenal.

Foto: Scott Heppell / AP

Butikksjefen og flere andre tilknyttet klubben har fått oppleve at det ikke akkurat er hvem som helst som har inntatt brakka på Lerkendal.

Det er nemlig lenge siden draktsalg, lesertall og pressehenvendelser har vært på samme nivå som det Rosenborg har opplevd etter at den danske stjernen signerte tidligere i mars.

Flest voksne som kjøper Bendtner-drakter

For en snau uke siden ble klubbens nye hjemmedrakt lansert, og nå forteller butikksjef Dreier at de har solgt rundt 500 drakter med nummer ni på ryggen.

Tallet kan naturligvis ikke måle seg med draktsalget til de store internasjonale toppklubbene, men i norsk målestokk – og over så kort tid – er dette solide tall.

– Det har vært et veldig stort fokus på Bendtner og tallet ni i det siste. Det er spesielt voksne folk som kjøper draktene, påpeker Dreier.

Han forteller at draktene til Pål André Helland også er svært populære blant RBK-supporterne, men butikksjefen ser altså et tydelig mønster når han dykker ned i salgstallene:

Rundt 80 prosent av dem som kjøper Helland-drakter er barn, mens det er godt voksne folk som river med seg Bendtner-draktene.

Dreier, RBK-shop

RIVES BORT: – Det har vært et veldig stort fokus på Bendtner og tallet ni i det siste, sier Jan Olav Dreier, butikksjef i RBK Shop.

Foto: NRK

– Henvendelser fra alle verdens hjørner

Dansken, som ofte blir kalt «Lord Bendtner», har blitt en kulthelt for mange fotballsupportere og er et kjent navn over hele verden.

Det har butikksjefen fått merke.

– Det var veldig mange henvendelser fra utlandet rett etter signeringen. Da hadde vi henvendelser fra alle verdens hjørner. Det var spesielt mye fra Danmark, men også England og Skottland. Det var veldig mange spørsmål om hvor og når drakten skulle komme. Interessen fra utlandet har imidlertid dempet seg litt nå, sier Dreier.

Nettsiden krasjet

Men det er ikke bare i supporterbutikken de har merket Bendtners popularitet. Pressesjef Harald Pedersen har fått hendene fulle etter at dansken satte sine føtter på Lerkendal for første gang.

Pål André Helland

POPULÆR MANN: Mens Bendtner er mest populær blant de voksne, er Pål André Helland favoritten til flere av de yngre RBK-supporterne.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Det er litt vanskelig å si, men jeg tror dette er det største trykket fra medier jeg har opplevd over så kort tid, sier Pedersen.

– Hvem er det som kontakter dere?

– Vi har fått veldig mange henvendelser fra ulike medier – både TV, aviser, nettaviser og magasiner – de siste ukene. Dette gjelder spesielt norske og danske medier. Det har rett og slett vært en veldig stor pågang etter at Bendtner kom til klubben, svarer han.

De ansatte i Rosenborg luktet trolig lunta allerede da RBK.no la ut nyheten om Bendtner-overgangen i 21.30-tiden mandag 6. mars. Da var så mange som ville lese om nysigneringen at nettsidene gikk ned.

– Vi strevde i et par timer med å få serverne opp igjen. Men hver gang vi fikk nettsiden til å fungere, krasjet den igjen like etterpå fordi det var så mange som var nysgjerrige, sier Frode Søraas, kommunikasjonsmedarbeider i Rosenborg.

Nå gjenstår det bare å se om Bendtner-effekten slår ut på billettsalget til søndagens eliteseriekamp mot Odd.

Siste nytt

 • Kokslien vraket til Østerrike

  Mikko Kokslien får ikke plass i den norske kombinerttroppen til verdenscuprennene i østerrikske Ramsau. Magnus Krog er tilbake fra sykdom som reserve. Det betyr at Kokslien i stedet reiser til USA for å gå renn i kontinentalcupen.

  Holmenkollen skifestival. 10 km. kombinert
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Mørk krever 150 000 kr

  Nora Mørk fortsetter kampen mot dem som spredte hennes hackede mobilbilder. Nå har 15 personer fått brev om krav om å betale 150.000 kroner hver. Det skriver Dagbladet.

  Nora Mørk
  Foto: Anders Skjerdingstad / NRK
 • Sannsynligvis Serie B for Zekhnini

  Rafik Zekhnini sliter tungt i Fiorentina. – Det er 90 prosent sikkert at han havner i Serie B etter jul, sier Fiorentina-ekspert Brandi de Leonardis. Telemarkingen har så godt som ikke vært å se i laget etter et innhopp i seriestarten, skriver NTB.

  Rafik Zekhnini
  Foto: Paul White / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge