NRK Meny
Normal

Johaug-legen etter vitneforklaringen: – Håper fornuften seirer

LAUSANNE/OSLO (NRK): Tidligere landslagslege Fredrik S. Bendiksen brøt tausheten etter å ha vitnet i Idrettens voldgiftsrett (CAS).

Therese Johaug i idrettens Voldgiftsrett (CAS) i Lausanne.

VITNET: Tidligere landslagslege Fredrik Bendiksen har tatt på seg all skyld i Johaug-saken. Tirsdag vitnet han i CAS.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Nå har jeg forklart meg til CAS på en god måte og er fornøyd med det. Jeg har igjen lagt frem alle detaljer som var oppe under den åpne høringen i Oslo, og oppfattet det hele som profesjonelt og ordentlig, sier tidligere landslagslege Fredrik S. Bendiksen.

Han var Johaugs eneste vitne i ankesaken til FIS i Idrettens voldgiftsrett, og har ikke snakket med pressen siden pressekonferansen hvor det ble kjent at Johaug hadde testet positivt i oktober i fjor.

– Håper fornuften seirer

Vitneforklaringen hans varte i hele én time og 25 minutter, men Bendiksen ønsker ikke å uttale seg om hva slags spørsmål han måtte svare på.

– Seansen i Oslo hadde et enda større press fordi det var flere folk til stede. Jeg er fornøyd med å ha avgitt forklaring og vi har kommet et skritt videre i denne saken, forteller legen, som har tatt på seg all skyld i saken.

Bendiksen har, for første gang på lenge, møtt Johaug før høringen.

– Det var godt å se henne igjen, og vi hadde gode samtaler, men jeg vil ikke si noe om akkurat hva vi snakket om. Det var gode møter.

– Det var et fint møte. Jeg synes virkelig synd på Fredrik og jeg er veldig glad for at han kom hit for å vitne for meg, forteller Johaug selv til NRK.

Fredrik Bendiksen er ferdig med sin vitneforklaring.

Han blir blank i øynene når han får spørsmål om hvordan det føles å være ferdig med saken.

– Det er en sak som har pågått over veldig lang tid, og det er godt å ha kommet så langt som i dag. Og så får vi håpe at fornuften seirer.

Følelsesladet

– Hva legger du i det?

– Det vet du. Jeg håper jo at Therese får starte i OL, svarer Bendiksen på NRKs spørsmål.

– Var det følelsesladet?

– Ja, det var det jo. Dette er jo en prosess, men jeg synes jeg var godt forberedt og fikk svart på spørsmålene. Nå er jeg ferdig, sier Bendiksen før han setter seg i en taxi.

Siste nytt

 • Norge holdt liv i håpet

  Norges U19-gutter snudde til 3-2 med to sene mål av Erik Botheim og Christian Borchgrevink mot Finland. Jens Hauge sendte først Norge i ledelsen.

  Dermed er Norge på tredjeplass i EM-gruppen, bak Portugal på målforskjell etter at de tapte 2-3 mot gruppeleder Italia, som Norge møter søndag.

 • Sarpsborg på cruise-kontroll

  Sarpsborg tok seg enkelt videre til andre kvalifiseringsrunde i Europaligaen etter 2-0(1-0) over IBV Vestmannaeyjar (Island). Sammenlagt ble det 6-0.

  Mikkel Agger scoret begge målene foran 3552 tilskuere.

  Europa League, Sarpsborg 08 - IBV ( Island).
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Nibali sendt til sykehus

  Tidligere Tour de France-vinner Vincenzo Nibali ble torsdag sendt til sykehus med mulig brudd i en ryggvirvel etter et sammenstøt med en politimotorsykkel. Uhellet skjedde mot slutten av torsdagens kongsetappe til Alpe d'Huez.

  Nibali
  Foto: Marco Bertorello / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Tour de France: 13. etappe
Tour de France: 13. etappe
X Games Minneapolis
Sport i dag