NRK Meny
Normal

Belgisk syklist (22) døde av hjerteinfarkt

Sykkelverdenen var allerede i sorg etter ett dødsfall denne uka. I natt kom en ny sjokkbeskjed.

Daan Myngheer

Syklisten Daan Myngheer, her under en galla i 2011.

Foto: Tim De Waele / © Tim De Waele/TDWsport.com/Corbis

Den belgiske syklisten Daan Myngheer døde på sykehus mandag etter at han fikk et hjerteinfarkt under et ritt på Korsika lørdag.

22 år gamle Myngheer er den andre unge belgiske syklisten som mister livet i påskehelgen. Søndag døde Antoine Demoitie av skadene han fikk da han ble påkjørt av en motorsykkel i sykkelklassikeren Gent-Wevelgem.

Fikk infrakt i ambulansen

Myngheer syklet for laget Roubaix Lille Metropole, som er et kontinentallag. Han ble profesjonell sykkelrytter i 2015, men har ikke vært blant de 500 beste på UCIs Europa-tour.

Problemene startet da han ble hektet av etter rundt 65 kilometer av lørdagens etappe i Criterium International på Korsika.

På vei til sykehus i en ambulanse fikk 22-åringen et hjerteinfarkt, og han ble holdt i kunstig koma på sykehuset i Ajaccio, skriver Cycling News.

«Hvil i fred, mester»

Sent mandag kveld skriver laget på sin Facebook-side at Myngheer døde på sykehuset mandag med foreldrene ved sin side. De skriver også at han ønsket å donere bort organene sine for å hjelpe andre. «Hvil i fred, mester», avsluttes meldingen.

Her er lagets Facebook-beskjed:

Flere sykkelprofiler uttrykker nå sorg over de siste dagenes to dødsfall. «For noen fryktelig triste dager i proffsyklingen», skriver stjernerytter Mark Cavendish på Twitter.

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Svenskene ønsker ny Danmarkskamp

  Spillere fra det svenske kvinnelandslaget i fotball har tatt til sosiale medier for å be UEFA gi Danmark en ny sjanse til å spille kvalifiseringskamp mot Sverige.

  Kampen skulle gått i forrige uke, men en konflikt om likelønn førte til at spillerne uteble fra kampen.

  Konflikten skal opp for UEFAs disiplinærorgan i november, og Danmark risikerer utestengelse fra hele VM.

  SOCCER-EURO-WOMEN-NLD-DEN/PREVIEW
  Foto: YVES HERMAN / Reuters
 • Hamilton nærmer seg ny VM-tittel

  Lewis Hamilton vant USA Grand Prix foran nærmeste utfordrer Sebastian Vettel.

  Nå skiller det 66 poeng de to imellom i VM-sammendraget. Alt tyder på at det er bare et tidsspørsmål før Hamilton har avgjort duellen.

  FOR-F1-GRAND-PRIX-OF-USA
  Foto: CLIVE MASON / AFP
 • Verdensmester mister trolig OL

  Den slovenske alpinisten Ilka Štuhec har røket korsbåndet og mister trolig OL i Pyeongchang. Štuhec tok i fjor VM-gull i utfor og vant også utforcupen for kvinner.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Odd - Lillestrøm