Belgisk fotball 2021/2022

• Thorstvedt med overtidsscoring

Kristian Thorstvedt scoret sitt første ligamål for sesongen i Genks 4-0-seier over Leuven i belgisk fotball lørdag. Det gjorde han to minutter på overtid.

Rogalendingen entret banen som innbytter ved starten av 2. omgang. På det tidspunktet ledet Genk 1-0, men det skulle komme så mye mer fra vertene.

Thorstvedt fastsatte resultatet med Genks fjerde fulltreffer for kvelden. (NTB)

Kristian Thorstvedt, Genk
  • Heltne Nilsen tilbake i Brann

Brann har sikret seg nok en tidligere spiller på langtidskontrakt. Fredag var alt det formelle rundt Sivert Heltne Nilsens overgang på plass.

Midtbanespilleren er hentet fra Waasland-Beveren. Det skjer under sju måneder etter at han kom til den belgiske klubben.

– Det er fantastisk å komme hjem igjen, sier Heltne Nilsen til Branns nettsted.

Eliteserien fotball 2018: Bodø/Glimt-Brann.
  • Drømmedebut for Dønnum

Aron Dønnum fikk en pangstart på sin Standard Liege-karriere da han noterte seg for en målgivende pasning like før slutt. Standard Liege vant 2–1 over Waregem.

Dønnum kom inn etter 76 minutter og gjorde seg bemerket umiddelbart. Minuttet før full tid fikk landslagsspillerne ballen ute til høyre. Han dro seg inn i boksen og slo ballen hardt inn på bakerste stolpe. Abdoul Tapsoba var på rett plass til rett tid og bredsidet inn 2–1.

Det ble også sluttresultatet i den andre seriekampen til Standard Liege. De spilte uavgjort 1–1 i første kamp mot Genk og har fire poeng. Det holder til 3.-plass etter de to første kampene.

Eliteserien fotball 2021: Vålerenga - Odd (1-1)
  • Juklerød klar for Genk

Simen Juklerød ble omsider bekreftet klar for den belgiske storklubben Genk mandag. Han kommer gratis fra Royal Antwerpen som bosman-spiller.

Overgangen bekreftes på Genks Twitter-konto.

Juklerød, som gjorde sakene sine svært bra i Antwerpen etter overgangen fra Vålerenga sommeren 2018, opplevde å bli fryst ut av laget etter at det ble kjent at han kom til å signere for Genk når kontrakten med Antwerpen gikk ut.

Nå er venstrebacken endelig klar for å spille i Genk sammen med Kristian Thorstvedt. Den belgiske storklubben har også hatt Sander Berge og Mats Møller Dæhli i stallen de siste årene.

Juklerød gjorde sakene svært bra for Antwerpen med fem mål og 13 målgivende pasninger på sine 87 kamper totalt for klubben.

I november ble Juklerød tatt ut på det norske landslaget for første gang, men han har enda ikke spilt en offisiell kamp med flagget på brystet.

Simen Juklerød

• Storhamar knuste Vålerenga

Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».